Suomalainen hiusvärikeksintö leviää maailmalla, kampaajat hehkuttavat: ”En ole koskaan käyttänyt mitään tällaista” - Tyyli - Ilta-Sanomat

Suomalainen hiusvärikeksintö leviää maailmalla, kampaajat hehkuttavat: ”En ole koskaan käyttänyt mitään tällaista”

Suomalaista sensitiivistä hiuskosmetiikkaa Ylöjärvellä valmistava Sim Finland on tehnyt läpimurron hiusvärien tuotekehityksessä.

Hiusmallien hiuksia värjättiin kansainvälisten kampaajien käsissä Suomessa huhtikuussa.­

2.5.2018 18:47

Suomalainen hiuskosmetiikkayritys Sim Finland on kehittänyt täysin uudenlaisen hiusvärin, jollaista ei ole ollut yrityksen mukaan markkinoilla aiemmin. Uusi hajusteeton hybridihiusväri on sekä suoraväri, kesto- että kevytväri – ja lisäksi PPD-vapaa.

SensiDO Trillion Tones by Rebecca Taylor on kampaamoissa käytettävä, suoraväripigmentteihin perustuva PPD-vapaa hapettuva hybridihiusväri, jota voidaan käyttää myös kestovärin tavoin. Värin tuotekehityksen takaa löytyy amerikkalainen hiustaiteilija Rebecca Taylor, jonka mukaan tuotesarja on nimetty.

PPD-vapaa väri mahdollistaa alle 16-vuotiaiden hiusten värjäyksen kampaamoissa. PPD on yleisesti hius- ja muissa väriaineissa käytetty ainesosa, joka voi aiheuttaa erilaisia allergisia oireita. Uutuusväri ei myöskään aina vaadi hiusta rasittavaa esivaalennusta kirkkaiden lopputulosten saavuttamiseksi.

Instagramin kansainvälisesti suosituimmat hiustaiteilijat kokeilivat hybridihiusvärejä ensimmäistä kertaa Suomessa huhtikuussa. Maailman tunnetuimmat, satojentuhansien seuraamat väriammattilaiset saapuivat vierailulle muun muassa Yhdysvalloista, Australiasta, Englannista ja Ruotsista.

Rebecca Taylor ja 16 muuta huippukampaajaa ovat julkaisseet kuvia suomalaisinnovaatiosta Instagram-tileillään.

Tiedote kertoo, että sarjan avulla onnistuvat värjäykset luonnollisista ruskeista pastelleihin ja kirkkaisiin unicorn-sävyihin ja harmaista värjäyksistä hiussävyjen taittoon.

”Linja on oikea käänteentekijä. En malta odottaa lookien luomista kolmessa tai neljässä tunnissa, jotka ennen olisivat vaatineet 6–8 tuntia”, yhdysvaltalaiskampaaja Crystal Casey kirjoittaa.

”Tämä värisarja on jotain sellaista, jota en ole koskaan ennen käyttänyt”, kalifornialaiskampaaja Kelsey Deuel kirjoittaa toisessa Instagram-julkaisussaan.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?