Jätin kuivashampoon kokonaan – näin se muutti hiukseni

Hiusten peseminen kuulostaa lopulta vaivalloisemmalta kuin onkaan, kirjoittaa Marjut Laukia.

25.4.2018 6:49

Jossakin vaiheessa talvea huomasin, että hiukseni tuntuivat koko ajan vähän likaisilta. Vaikutti siltä, etten saanut hiuksiani shampoopesulla kunnolla puhtaiksi. Shampoo ikään kuin vanutti hiukset tiheäksi massaksi takaraivolle, eikä likaa ja rasvaa saanut huuhdeltua kokonaan pois.

Siksi päätin kokeilla, mitä tapahtuu, jos harvennan pesuväliä kuivashampoolla. Tähän saakka olin siirtänyt hiusten pesua päivällä tai parilla suihkuttelemalla hiuksiin reilusti kuivashampoota.

Lähdin lomalle ja jätin kuivashampooputelit kotiin. Hikoilin hiihtoladulla, saunoin ja pesin hiuksiani ahkerasti. Kotiin palattuani teki mieli jatkaa kokeilua, kun kerran olin päässyt hyvään alkuun.

Minulla on pitkät ja tuuheat hiukset, joten päätös ei ollut maailman helpoin. Tällaisen pehkon peseminen on työlästä, kuivuminen kestää kauan ja muotoiluyritykset ovat tuhoon tuomittuja. (Ja tiedän, että moni antaisi tällaisista hiuksista mitä vain. He eivät tiedä, mitä toivovat.)

Niinpä olen suosinut pesutahtia ”mitä harvemmin sen parempi”. Kuivashampoon avulla pesun on voinut siirtää seuraavaan tai sitä seuraavaan päivään.

Vaihtoehtoja on kaksi: siedä tai pese

Ilman kuivashampoota vaihtoehtoja on kaksi. Voi joko yrittää sietää likaisia hiuksia tai pestä ne.

Huomaan suosivani jälkimmäistä yhä useammin. Kun hiukset eivät pääse superlähmäisiksi, ne myös puhdistuvat helpommin. Pestessä pääsee vähemmällä. Eikä hiusten laitto pesun jälkeen ole lopulta niin iso urakka, jos ei yritä tavoitella mitään herttuatar Catherine -eleganssia.

Hiusten kunnossa tai päänahassa en huomaa eroa. Ainoa ero on puhtaudessa. Pitkästä aikaa hiukset tuntuvat pesun jälkeisenä päivänä oikeasti puhtailta.

Lue myös:

10 testattua tapaa pidentää hiusten pesuväliä

Kumpien hiusten laittamiseen kuluu oikeasti enemmän aikaa, pitkien vai lyhyiden? Selvitimme

Saako kuivasampoota käyttää joka päivä? Asiantuntija antaa vinkkinsä

Testasimme: viikko ilman hiustenpesua

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?