Tiedätkö, mitä blondaus Sara Siepin tai muiden kuuluisuuksien tapaan vaatii? Vaaleiden hiusten hinta Suomessa jopa 1000 euroa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tiedätkö, mitä blondaus Sara Siepin tai muiden kuuluisuuksien tapaan vaatii? Vaaleiden hiusten hinta Suomessa jopa 1000 euroa

Julkkisnaiset ovat hurahtaneet hiusten vaalentamiseen. Ammattilainen kertoo, mitä blondausprojekti todellisuudessa vaatii.

18.4.2018 15:55

Platinablondi saattaa olla tällä hetkellä suositumpi hiusväri kuin koskaan.

Moni pitkäänkin tummahiuksisena viihtynyt on vaihtanut sävyn viimeisen vuoden aikana reippaasti vaaleampaan. Kansainvälisten julkkisnaisten lisäksi muun muassa entinen Miss Suomi Sara Sieppi ihastutti maaliskuun lopulla blondeiksi vaalennetuilla hiuksillaan.

Sara Sieppi vaalensi hiuksensa vuosien tummanruskean kauden jälkeen. Vaalennus vaati kolme kampaamokäyntiä ja vei yhteensä viikkoja.

– Olen värjännyt hiuksia tummanruskeiksi kaupan purkkiväreillä ja kampaajalla siitä lähtien, kun olin 12-vuotias. Nyt kyllästyin siihen, että tyveä täytyy värjätä tummaksi jatkuvasti, Sieppi kertoo MyStylelle.

Samanlaiset tukkamuutokset ovat julkkispiireissä arkipäivää. Esimerkiksi Gossip Girl -televisiosarjasta tuttu näyttelijä Leighton Meester on ollut aina brunette. Pari viikkoa sitten nainen julkaisi kuvan uusista, täysin blondatuista hiuksistaan.

Myös Kim Kardashian, Kylie Jenner ja Selena Gomez ovat vaihtaneet hiusväriä hyvin tummasta platinablondiin – tosin Kardashian-Jenner-klaanin siskokset tekevät rajut tukkataikansa yleensä peruukeilla.

Selena Gomez blondasi tukkansa viime vuoden puolella.

Kim Kardashian on nähty vuoroin omassa sävyssään lähes mustahiuksisena, vuoroin platinablondina.

Mahdotonta täysi blondaus ei ammattilaisen mukaan ole. Vaalennuksiin erikoistunut kampaaja Jenna Granholm kampaamo Gyylistä toteutti Sara Siepin vaalennusprojektin ja kertoo, mitä blondaukselta voi odottaa.

– Saran vaalennusta lähdettiin tekemään ensin vaaleilla raidoilla, jotta tukka ei kärsisi. Vasta parin raidoituskerran jälkeen hiukset vaalennettiin lopullisesti sellaisiksi, kuin ne nyt ovat. Värinmuutos tummasta vaaleaan vaatii usein useita viikkoja, kärsivällisyyttä ja rahaa.

Saran tapauksessa kampaamokäyntejä kertyi kolme ja kampaajan tuolissa istuttuja tunteja vain viimeiselläkin värjäyskerralla jo viisi. Granholm kertoo, että viiden tunnin sessiosta veloitetaan noin kolme ja puolisataa, joten yhteensä monen kerran käyntiä vaativa vaalennusprosessi kustantaa helposti satoja euroja.

Platinablondiksi tonnilla

Megaluokan julkkisnaisten kertarysäyksellä loihditut värinmuutokset platinablondiin ovat ammattilaisen mukaan myös mahdollisia, ja niitä toteutetaan Suomessakin tavallisille asiakkaille. Silloin täytyy tosin varautua jopa aamusta iltaan kampaamossa istumiseen.

– Esimerkiksi Kim Kardashian esitteli aikanaan vaalennustulosta, joka oli vaatinut yli 13 tuntia. Ei ole mitenkään tavatonta, että vaalennus aloitetaan aamulla ja lopetetaan vasta illalla. Hyvä ja mahdollisimman hellävarainen blondaus vaatii aikaa ja tarkkaa työtä. Tällaisessa koko päivän prosessissa hinta kohoaa helposti tuhanteen euroon ja ylikin, Granholm kertoo.

Realistisia tukkataikoja

Granholmin asiakaskunta on 90-prosenttisesti vaalennusta hakevaa, joten kampaaja on nähnyt asiakkaita laidasta laitaan. Moni tulee esimerkiksi netissä nähdyn vaalennusvideon perusteella toivomaan mustasta tukasta hopeanharmaata ilman, että ymmärtää lopputuloksen vaatimukset.

– Moni ajattelee, että heilautan täällä vain taikasauvaa, mutta ihan kaikki ei ole mahdollista. Vaalennuksen mahdollisuus riippuu paljon siitä, millainen ja missä kunnossa tukka on. Luonnollinen ruskea väri on suhteellisen helppo vaalentaa hyvin tuloksin jopa yhdellä kerralla, mutta jos hiukset on värjätty tummaksi, väriä on vaikeampi saada pois ja tasaisen kauniisti vaaleaksi.

– Joskus, jos hiukset ovat todella vaurioituneet ja kotiväreillä värjätyt, joudun jopa sanomaan, että pysy tummassa, sillä vaalennus tuhoaisi tukan. Mieluummin pitäytyy tummassa kuin kärventää tukan.

Suhtaudu someen varauksella

Ammattilainen näkee Instagramin ja muun sosiaalisen median ongelmallisena.

– Etenkin ulkomaiset kampaajat jakavat sisältöä, jossa pikimustasta tukasta on saatu hopeanvalkoinen. Kun katson asiaa kampaajana, näen heti, että vaalennettu tukka on ollut luonnollisesti tumma eikä tummaksi värjätty, jolloin lopputulos on mahdollinen, mutta tavallinen kuluttaja ei sitä näe. Instagram vääristää helposti kuvaa siitä, mikä on mahdollista ja mikä ei.

– Joskus asiakas tulee vaalennustoiveen kanssa kampaajalle ja ilmoittaa, että hiusten pitäisi olla täydelliset seuraavan päivän juhlia varten.

Granholm painottaa myös kotihoidon tärkeyttä. Kampaamossa ajalla, vaivalla ja rahalla aikaan saatu tulos ei pysy hyvänä, jos hiusten eteen ei tee kotona mitään.

– Blondauksen jälkeen tarvitaan runsaasti kosteutusta ja hopeatuotteet, joilla ylläpidetään väriä ja vältetään värin kellastuminen. Oma vinkkini silver-shampoon käyttämiseen on ’mitä useammin sen parempi’. Keltaiset hiukset eivät imartele ketään.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?