4 yleistä meikkimokaa ja kuinka vältät ne – näin syntyy hyvä pohjameikki - Tyyli - Ilta-Sanomat

4 yleistä meikkimokaa ja kuinka vältät ne – näin syntyy hyvä pohjameikki

Tuliko meikattua pandansilmät tai jämähtikö väri juonteisiin? Vältä tyypillisimmät meikkiongelmat pohjameikin teossa.

9.4.2018 6:44

Ongelma: Liian paksu pakkelikerros

Silmien alle jämähtävä meikkikerros johtuu yleensä vähäpigmenttisestä tuotteesta, jota on jouduttu laittamaan ihan liikaa. Valitse silmien alle mahdollisimman pigmenttinen tuote: silloin kevyt kerros tuotetta riittää ja tarvittaessa ohut kerrostuskin onnistuu. Valitse puuteriksi mieluiten hienojakoinen irtopuuteri, sillä kivipuuterilla kiinnittäminen helposti pakkeloittaa meikin

Ongelma: Valkoiset pandansilmät

Epäluonnollisen vaaleat rinkulat silmien ympärillä johtuvat siitä, että tummuus on yritetty häivyttää vaalentamalla, vaikka peittämällä ongelma ratkeaisi paremmin. Tummien silmänalusten peittoon kannattaa valita oikeanlainen taittosävy tai ihon sävyyn sulautuva peitevoide. Valitse myös valokynä ihosi sävyyn sulautuvaksi: valokynän kirkastava ominaisuus perustuu valoa heijastaviin pigmenteihin, ei mahdollisimman vaaleaan sävyyn.

Ongelma: Juonteiden korostuminen

Joskus silmänympäryksien meikkaaminen saattaa vanhentaa: mitä paksumpi meikki, sitä enemmän juonteet korostuvat päivän aikana. Pigmenttiset tuotteet, ohuet kerrokset ja meikinalusvoiteet ovat paras keino välttää meikin kasaantuminen juonteisiin. Muista myös kosteutus: tehokosteutus öisin sekä kevyempi aurinkosuojalla varustettu voide päivisin pitävät silkkipaperimaiset kuivuusrypyt poissa.

+ Meikkivoide ennen vai jälkeen peitevoiteen?

Kumpikin tapa käy. Kokeile, kumpi sopii sinulle paremmin: Jos tunnet olosi alastomaksi ilman meikkivoidetta ja levität voiteen aina koko kasvoille, peitä silmänaluset vasta meikkivoiteen levittämisen jälkeen. Jos taas et käytä päivittäin meikkivoidetta tai levität sen vain muutamiin kohtiin kasvoissa, tee silmänalusten peitto ensin. Näin voit levittää meikkivoiteen vain tarvitsemillesi alueille tai voit jättää sen kokonaan pois!

Lue lisää:

Meikki ilman meikkivoidetta – odotettu trendi vai täyttä vedätystä?

10 neuvoa täydelliseen, kiiltävän kuultavaan ihoon

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?