Testasimme kiinnostavat kasvoputsarit – voittajaa parempaa ei löydy

Otimme kuusi kiinnostavaa kasvojenpuhdistustuotetta testiin. Tässä ovat uudet lempparimme.

29.3.2018 15:30

L'Oréal Paris Pure Clay Illuminating Cleansing Gel, 6,90 € / 150 ml

 

Lupaus: Epäpuhtaudet poistava ja heleyttävä puhdistusgeeli, joka sisältää yhdistelmän kolmea savityyppiä, kaoliinia, montmorilloniittia ja rhassoulia, sekä hiiltä, joka on tunnettu epäpuhtauksia magneetin lailla imevistä ominaisuuksistaan. Geelimäinen koostumus vaahtoutuu, puhdistaa ihon ja meikin ja heleyttää ihoa kuivattamatta.

Kokemus: Lähes musta, geelimäinen aine näyttää hurjalta, mutta tekee juuri sen minkä lupaa. Meikit puhdistuvat tehokkaasti, ja huolellisesti levitettynä ja kasvoille hierottuna tuote tuntuu puhdistavan ihoa syvältä. Miinusta tuote saa koostumuksen jokseenkin limaisesta ja epämiellyttävästä tuntumasta ja tuoksusta. Edullinen arkituote.

Arvosana: 3+ / 5

Lumene Harmonia Nutri-Recharging Purifying Peat-to-Foam -putsari, 21,90 € / 125 ml

 

Lupaus: Turvepohjainen puhdistustuote vaahtoutuu ja irrottaa iholta öljyä, likaa ja meikkiä. Humushappo kirkastaa ja pakurikääpä tasapainottaa ihoa. Iho tuntuu kuulaalta.

Kokemus: Purkki on supernätti. Suurimmaksi osaksi luonnonraaka-aineista koostuva sisältö puolestaan luonnonkosmetiikkamaisen yrtintuoksuista harmaanruskeaa seosta.

Putsari tuntuu iholla pehmeän voidemaiselta ja hellältä. Kunnolla hierottuna se vie mennessään myös silmämeikin. Tuotteessa on mukana pieniä rakeita, mutta käsituntuman lisäksi kuorivaa tehoa ei huomaa. Iho jää pehmeäksi, ja vasta pienen hetken päästä puhdistuksesta iho alkaa vaatia kosteutusta. Jos tykkää vahvasta yrttisestä hajusta ja haluaa suosia luonnonraaka-aineita ja kotimaisuutta, tämä on kelpotuote.

Arvosana: 3½ / 5

Olivia Klein Jelly Wash, 27,90 € / 150 ml

 

Lupaus: Suomalaisen luonnonkosmetiikkabrändin erittäin mieto ja sulfaatiton puhdistusgeeli, joka jättää ihon samettisen mattapintaiseksi kuivattamatta ja muuttamatta ihon omaa kosteustasapainoa. Kasviperäinen glyseriini ja pantenoli tuovat iholle kosteutta. Poistaa tehokkaasti vedenkestävän silmämeikin ja soveltuu päivittäiseen käyttöön kaikille ihotyypeille myös vartalon alueella.

Kokemus: Minulla on tietyt epäilykseni luonnonkosmetiikan tehokkuutta kohtaan. Uskon, että geelimäinen putsari on ihanan tuntuinen, mutta toimiiko se todella meikin viemiseen täysin? Geeli vaahdotetaan ensin käsissä kevyeksi vaahdoksi ja hierotaan sitten kasvoille. Arvostan koostumuksen pehmeää tuntua ja tuotteen hajuttomuutta – putsari tuntuu tekevän iholle hyvää. Luonnontuote on yllättäen myös todella tehokas: jopa silmämeikki on täysin tiessään.

Iho tosin tuntuu pesun jälkeen melko kireältä, näyttää jopa kiiltävän puhtaalta eli hieman liian kuivalta ja vaatii välittömästi voidetta. Tuote saa silti jäädä mieluusti kylppäriin. Plussaa suomalaisuudesta ja luonnonkosmetiikkana muille putsareille pärjäämisestä.

Arvosana: 4- / 5

Biotherm Skin Oxygen Depolluting Cleanser, 28 € / 150 ml

 

Lupaus: Skin Oxygen on detox-ihonhoitolinja, joka ehkäisee ihon ”tukahtumista” ilmansaasteiden vaikutuksesta. Tähtiainesosa on Chlorella-uute, jota saadaan tehokkaasti ”hengittävästä” levälajista. Chlorella-uutetta sisältävä koostumus auttaa vahvistamaan ihon luonnollista puolustuskykyä: syväpuhdistava, vaahtoava ja iholle helposti levittyvä geeli ehkäisee ilmansaastehiukkasten kiinnittymistä ihoon.

Kokemus: Kuulostaa naurettavalta, mutta hapen oikeasti haistaa tuotteesta. Kirkas, hyvin nestemäinen geeli tuoksuu puhtaalta ja levittyy heti ilmavaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi iholle. Putsari poistaa meikin iholta ja myös silmistä tehokkaan tuntuisesti ja tuo happea iholle.

Kasvot ovat tuoteselosteen lupauksen mukaisesti ihmeellisen sileät, iho tuntuu täysin rasvattomalta ja superpuhdistetulta. Huomionarvoista on, että pitkään mustapäiden kanssa taistelleena näyttää, että ne olisivat puhdistuneet ensimmäistä kertaa syvemmältä. Iho tosin myös kiiltää putipuhtauttaan ja kiristää vaatien voidetta, eikä kasvoja voi jättää hetkeksikään ilman kosteutusta, joten putsari saattaa olla monelle liian kuivattava. Silti laatuputsari kaikin puolin.

Arvosana: 4 / 5

Elizabeth Arden Superstart Probiotic Cleanser, 29 € / 125 ml

 

Lupaus: Superstart-sarjan probioottinen putsari yhdistää probioottien tehon kasviperäisiin ainesosiin ja auttaa palauttamaan ihon hehkuvan ja hyvinvoivan ulkonäön. Superstart-tuotteet vahvistavat ihon luonnollista mikroflooraa ja omaa puolustuskykyä. Vaaleanpunaisen ja vihreän saven yhdistelmä avaa tukkeutuneet ihohuokoset magneetin tavoin ja puhdistaa ne epäpuhtauksista ihoa kuivattamatta. Sopii kaikille ihotyypeille, eikä kuivata ihoa vaan tukee luonnollista kosteutumista.

Kokemus: Ardenin putsari on jännittävä. Se levitetään ensin kuivalle iholle minuutiksi, jonka jälkeen savimaisen kuohkea tuote hierotaan vaahdoksi märin sormin. Laajentuneet ihohuokoseni ja mustapäät näyttävät puhdistuneen paljon paremmin kuin tavallisesti.

Kasvojen iho ei kiristä pesun jälkeen yhtään ja näyttää todella tasaiselta. Voisiko probioottinen vaikutus näkyä jo ensimmäisellä käyttökerralla? Tämä puteli sopii etenkin meikittömiin päiviin tai toiseksi vaiheeksi tuplapuhdistukseen. Jatkoon!

Arvosana: 4½ / 5

V 10 Plus Cleansing Ceramide Gel, 29 € / 100 ml

 

Lupaus: Keramideja sisältävä tuote sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle, kuivalle ja kutisevalle, atooppiselle iholle. Puhdistaa ihon tehokkaasti, poistaa vesiliukoisen meikin, kosteuttaa ja jättää ihon raikkaan puhtaaksi ja pehmeäksi. Auttaa korjaamaan ihon keramidivajetta soijapavuista eristettyjen keramidien avulla: keramidit ovat pitkäketjuisia, ihon luontaisia rasvoja, ihon oman suojakerroksen aineosia, joiden määrä sarveiskerroksessa vaikuttaa ihon kosteuspitoisuuteen.

Kokemus: Purkista tulvahtaa ihanan raikas tuoksu, joka muistuttaa hiukan mentolia, eukalyptusta ja tervaa, mutta paljastuukin luonnonvaraisen ranta- eli peltomintun lehtiöljyksi.

Tuote on kirkasta geeliä, mutta todella venyvää ja paksua sellaista: se ei tunnu iholla kevyeltä vesimäiseltä geeliltä, vaan pysyy paksuna koko pesun ajan. Putsari ei vaahtoa ja tuntuu siksi hyvin hellältä ja kosteuttavalta. Puhdistustuotteen kosteuttavuus kuulostaa yleensä tyhjältä lupaukselta, mutta tämä tuote todella tuntuu siltä. Iho on pullea ja pehmeä pesun jälkeen, eikä kasvoja kiristä lainkaan. Tämä jää ehdottomasti käyttöön, oikea luksustuote!

Arvosana: 5 / 5

Kuvat: Valmistajat

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki testijuttumme täällä!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?