Testasimme uutuusripsivärit – testin todellinen yllättäjä oli 2,49 euron löytö Prismasta

Ripsiväri on meikkipussin luottotuote, mutta hyvän ripsarin löytäminen ei ole mikään helppo homma. Laitoimme kevään uutuusripsarit järjestykseen – ja yllätyksiäkin tuli!

22.3.2018 19:00

Testasimme yhdeksän erilaista ripsaria: tuuheuttavia, erottelevia ja vedenkestäviä sekä luonnonkosmetiikkaa.

Testaajan ripset ovat pitkät, mutta tuuheutta niissä ei ole lainkaan. Testiä varten ripset taivutettiin, mutta ripsivärin pohjustusainetta ei käytetty, jotta kokeiltavien meikkien ominaisuudet pääsisivät paremmin esiin.

Kerroimme aiemmin, että harja on usein itse ripsivärimassaakin tärkeämpi tekijä siinä, millaiset ripsistä tulee. Tässä testissä teoria piti sikäli paikkansa, että isoin harja teki ripsistä näyttävimmät.

Näin ripsivärit pärjäsivät.

Maybelline Colossal Big Shot Volum' Express Daring Black, 14,90 €

Tässä tuotteessa parasta on muotoilu: suippokärkinen ja tyvestä pulleampi ”aaltoileva” harja tekee ripsarin levittämisestä helppoa, sillä silmän muotoa mukailevalla harjalla lyhyemmätkin ripsikarvat tavoittaa siististi. Pakkauksessa luvataan yhden kerroksen tuovan volyymia, mutta lopputulos näyttää aika tavalliselta. Samoin luvattu intensiivisen musta on aivan perusmusta. Iltapäivällä huomaan, ettei tämä ripsari ole säänkestävä.

Arvosana: 3 / 5

Estelle & Thild BioMineral Volume Mascara, 20,90 €

Ruotsalaisen luonnonkosmetiikkasarjan ripsiväri on näppärän muotoinen, lyhyehköllä ja pullealla harjalla on helppo levittää väriä. Harjan muodosta huolimatta tuuheutta ei oikein tule – ripset vain värjäytyvät mustiksi. Jostain syystä yläluomet sotkeutuvat herkästi meikatessa, ja myöhemmin päivällä huomaan, että ripsistä on karissut mustia pikkuhippusia silmien alle. Tosin kuvassa lopputulos on kaunis.

Arvosana: 2 / 5

Elizabeth Arden Standing Ovation Mascara, 32 €

Testin isoimmalla harjalla ripsistä tulee ihanan viuhkamaiset. Ripsiin tulee näyttävyyttä ensivedosta lähtien. Ripsari ei paakkuunnu, vaikka sitä levittäisi useammankin kerroksen, mikä onkin usein halpisripsarin ja laatutuotteen ero. Pysyy hyvin koko päivän. Tämä ripsiväri on nimensä veroinen – näin onnistunut tuote tosiaan ansaitsee seisaaltaan annetut aplodit!

Arvosana: 5 / 5

Maybelline Total Temptation, 15,90 €

Perusripsari. Tämä toimii, jos pidät siitä, että ripset jäävät pehmeiksi meikkaaminen jälkeen. Omat ripseni vaativat taivutuksen, jota tämä tuote ei tue. Pian meikkauksen jälkeen ripset näyttivätkin jo suoristuneilta ja muutenkin melko vaatimattomilta. Tuuheutta niihin tuli kuitenkin jonkin verran lisää.

Arvosana: 2,5 / 5

Essence Volume Hero Mascara Power Black, 3,69 €

Ei vain tuuhenna vaan myös pidentää ripset. Testistä tietämätön ystäväni kysyy, mitä ripsiväriä olen laittanut! Yleensä en pidä kumiharjoista, koska ne erottelevat liikaa, mutta tässä tuotteessa kuminen harja antaa volyymia. Pikkumiinus siitä, että iltapäivällä huomaan värin hiukan karisseen, mutta tällä hinnalla markettimaskaraksi loisto-ostos.

Arvosana: 4,5 / 5

Dr. Hauschka Defining Mascara, 26,90 €

Luonnonkosmetiikkasarja Dr. Hauschkan ripsivärissä on testin kapein harja, jolla lyhimmätkin ripset ja ripsien tyvi on helppo tavoittaa. Lupaa erotellut ripset, ja lopputulos onkin juuri sellainen, luonnollisen kaunis. Ripsivärissä on huumaavan ruusuinen tuoksu. Iltapäivällä huomaan silmien alla pientä värin leviämistä.

Arvosana: 3 / 5

Miss Beauty London Waterproof Mascara, 2,49 €

Tässä on testin todellinen yllättäjä: Prisman Suomeen tuoma uutuus, eniten halpikselta näyttävä ripsari tekeekin upeaa jälkeä! Ripsiin tulee pituutta ja tuuheutta, ja taivutus säilyy iltaan saakka. Täysiä pisteitä verottaa se, että ripsiväri tuntuu jo ensimmäisellä käyttökerralla sen verran paksulta ja kuivahkolta, että tämä tuote ei voi olla kovin pitkäikäinen. Iltapäivällä myös huomaan, että ripsien kärjistä on irronnut mustia täpliä yläluomeen.

Arvosana: 4 / 5

Oriflame The One No Compromise Mascara, 16 €

Ripsistä tulee kauniin kaarevat. Ripsari lupaa myös tuuheutta mutta antaa kuitenkin enemmän pituutta. Pullea harja on pyöreäpäisempi kuin muissa testimeikeissä. Itse pidän enemmän siitä, että harjan kärki kapenee, jolloin silmänurkkien lyhyetkin ripset saa meikattua tarkasti.

Arvosana: 4 / 5

Max Factor Dark Magic Waterproof, 21,90 €

Nyt tulee sotkua. Ripsarin uusi innovaatio, kierteinen harja, on jo liiankin moderni. Silmän sisänurkan ripset on todella vaikea meikata kärkeä kohden levenevällä harjalla. Joudun pyyhkimään yläluomesta tahroja pumpulipuikolla. Lopputuloksena on pitkät ja erotellut ripset, joiden taivutus pysyy todella hyvin. Vedenkestävyydestä huolimatta huomaan iltapäivällä pientä leviämistä.

Arvosana: 2,5 / 5

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki testijuttumme täällä!

Kuvat: Vivi Norokorpi ja valmistajat

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?