Voiko pilleri poistaa ihon ikääntymisen merkkejä? Tiede sanoo kyllä

Kauneussivusto uutisoi tutkimuksesta, jossa testaajien rypyt tasoittuivat ja ihon kimmoisuus parani – tutun bakteerin avulla.

Kuvituskuva.

15.3.2018 13:30

Yleisesti maitohappobakteereina, hyvinä suolistobakteereina ja terveysvaikutuksia omaavina mikrobeina tunnetut probiootit ovat oikea ihmiskehon ihmeaine. Sen lisäksi, että ne voivat auttaa vatsavaivoissa, vähentää turvotusta, alentaa verenpainetta, lisätä hyvää fiilistä ja hillitä ahdistusta ja masennusta, parantaa muistia ja auttaa jopa Alzheimerissa, niiden teho myös kauneudenhoidossa todistettiin jälleen.

Kauneussivusto Byrdie uutisoi tutkimuksesta, jossa tutkittiin probioottien vaikutusta ihon ikääntymisen merkkeihin. Testiryhmä söi probioottivalmistetta 12 viikkoa, jonka aikana kasvojen ryppyjen ja juonteiden syvyys pieneni, ja ihon hehku ja kimmoisuus paranivat hieman yli 13 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan suoliston toimintaa tasapainottavat ja edistävät probiootit auttavat ruoansulatusta toimimaan paremmin, jolloin iholle ja elimistölle epäedulliset kuona-aineet poistuvat tehokkaasti eivätkä näy esimerkiksi ihossa. Terveellisen ruokavalion vaikutuksesta ihon ulkonäköön, hyvinvointiin ja ikääntymisen merkkeihin on puhuttu pitkään, ja probioottien avulla on hyvä mahdollisuus pistää ruoansulatus kuntoon – ja pitää suolistobakteeritasapainoa sitten tasapainoisella ruokavaliolla yllä.

Sisäisesti nautittujen lisäravinteiden lisäksi probiootteja on alettu käyttää kauneudenhoidossa myös ulkoisesti ihon pinnalla. Vaikka tutkimusaihe on uusi, ovat tähän mennessä tehdyt tutkimukset näyttäneet laajalti vihreää valoa: probioottien on huomattu auttavan muun muassa aknen, psoriasiksen, punoituksen sekä muiden ihovaurioiden hoidossa selkeästi paremmin kuin verrokkituotteet.

– Jotta iho toimisi oikein ja pystyisi suojelemaan itseään, pH-arvon ja mikroflooratasojen pitää olla tasapainossa. Ihon pinnalla on miljardeja pieneliöitä, joihin lukeutuu sekä hyödyllisiä että haitallisia bakteereita. Jos nämä joutuvat epätasapainoon, tuloksena voi olla kroonisia iho-ongelmia, Elizabeth Ardenille työskentelevä tohtori Dendy Engelman kertoo yrityksen tiedotteessa.

– Ja vaikka ei kärsisikään kroonisista iho-ongelmista, probioottiset ihonhoitotuotteet voivat auttaa vähentämään kosteuden haihtumista, lisäämään ihon kosteuspitoisuutta ja tekemään ihosta sileän, kuulaan ja kimmoisan.

Lue lisää aiheesta täällä.

Probioottikosmetiikkaa x 3

Lancôme loi naamion, joka sisältää yhtä paljon bifidus- eli probioottiuutetta kuin kokonainen pullo merkin saman sarjan seerumia. Naamio sisältää vuoteen 2029 asti patentoidun koostumuksen ja teknologian, joka on 14 vuoden tutkimustyön tulos ja jolle on myönnetty yli 150 kansainvälistä kauneusalan palkintoa. Advanced Génifique Hydrogel MeltingMask, 13 €.

Englantilainen Aurelia Probiotic Skincare on luonnollinen, eettisesti tuotettu ja tieteellisesti toimivaksi todistettu ihonhoitosarja, joka auttaa ihon eri tulehdusasteisiin – siis tärkeimpään ihon ikääntymisen syyhyn. Sarjan probioottinen teknologia yhdistyy kasvipohjaisiin ainesosiin. Revitalise Glow Serum, 78,50 €, Kicks.

Elizabeth Ardenin Superstart-tuotteet yhdistävät probioottien tehon kasviperäisiin ainesosiin ja vahvistavat ihon luonnollista mikroflooraa ja sitä kautta ihon omaa puolustuskykyä. Superstart Skin Renewal Booster, 59 €.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?