Hiusten nopea rasvoittuminen johtuu usein kolmesta arkisesta tavasta

Jos tuskailet helposti rasvoittuvien hiusten kanssa, varmista, että vältät vähintään muutamaa yleistä, tilannetta pahentavaa tapaa.

13.3.2018 15:27

Hiusten jatkuva näprääminen, ohuita ja hentoja hiuksia latistavat hiustenhoitotuotteet tai esimerkiksi liiallinen hoitoaineen käyttö ovat useimmalle selviä hiusten rasvoittumista edistäviä asioita.

Näiden lisäksi muutama muukin arkinen tapa voi kuitenkin saada hiukset rasvoittumaan nopeammin, kertoo Cosmopolitan. Oletko ajatellut näitä?

  1. Päivittäinen pesu. Tämä hiuskierre on tuttu monelle: hiukset rasvoittuvat vähän, niitä pesee useasti, hiukset alkavat rasvoittua entisestään, niitä pesee yhä useammin, ja lopulta pesuttomia päiviä ei ole viikossa enää yhtäkään. Jokapäiväinen pesu vie mukanaan hiuspohjan luonnollisen rasvan, jolloin se alkaa tuottaa sitä tavallista enemmän. Pesu edes joka toinen päivä on hiuksille rutkasti parempi vaihtoehto.

  2. Huono hiusharjan käyttö. Hiusharjan käyttämiseen on muutama helppo nyrkkisääntö: älä harjaa hiuksia liikaa, älä jätä irtohiuksia harjaan ja pese harja tietyin väliajoin. Hiusten runsas harjaaminen saattaa stimuloida öljyntuotantoa, ja rasvaisista hiuksista, pölystä ja hiustuotteista likainen harja vain siirtää rasvan ja muut epäpuhtaudet takaisin puhtaisiin hiuksiin.

  3. Muotoilutuotteiden kasautuminen. Hiustuotteet kuormittavat hiuspohjaa ja hiuksia helposti. Siksi ne kannattaa puhdistaa hiuksista huolella säännöllisin väliajoin. Syväpuhdistava shampoo ja päänahan kuorinta ovat tähän parhaita kikkoja, joten ota tapa rutiineihisi pari kertaa kuukaudessa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?