Miksi meikkivoide näyttää kasvoilla kamalalta? 9 syytä ja ratkaisut - Tyyli - Ilta-Sanomat

Miksi meikkivoide näyttää kasvoilla kamalalta? 9 syytä ja ratkaisut

Kokosimme tuskastuttavimmat meikkivoidepulmat sekä ratkaisut niihin.

28.2.2018 6:58

Meikkitrendeissä eletään parhaillaan varsin ihokeskeistä aikaa. Kasvojen tulisi näyttää luonnollisen hehkuvilta ja ei enempää tai vähempää kuin täydellisiltä.

Ihanteena on hoidettu iho ja meikkivoiteeton meikki, mutta välillä on pakko vähän myös huijata – eli meikata. Joskus planeetat ovat oikeassa asennossa, ja meikkivoiteen summittainen hierominen naamaan tuottaa heti toivotun lopputuloksen. Joskus meikkipohja sen sijaan epäonnistuu tavalla tai toisella. Pahimmillaan lopputulos vain korostaa ihon epätasaisuutta ja kuivuutta.

Mutta ei hätää! Epäonnistumisen taustalla on yleensä jokin selkeä syy, ja ongelma on ratkaistavissa.

Älä stressaa

Tässä välissä lienee myös paikallaan kertoa, että onneksi jokaisella trendillä on aina vastatrendinsä. Internetissä ja sosiaalisessa mediassa on tällä hetkellä monta somevaikuttajaa, jotka antavat aknensa näkyä. Se nyt vain on osa heidän elämäänsä, eikä näppyjä ole mikään pakko piilottaa – kurkkaa esimerkiksi Instagram-tunniste #skinpositivity. Hyvinvointi voi olla paljon muutakin kuin täydellinen iho.

Mutta takaisin meikkaamiseen, tuohon jaloon taitoon, jonka avulla ihonsa voi saada näyttämään tasaisemmalta. Kokosimme yleisimmät ja tuskastuttavimmat meikkivoidepulmat sekä syyt ja ratkaisut niihin.

Ongelmana epätasaisuus

Syy 1: Iho alla on epätasainen.

No yllätys! Periaatteessa meikki voi näyttää vain niin hyvältä kuin iho sen alla. Jos kasvoissa on esimerkiksi kuivia läikkiä, meikkivoide tarrautuu niihin epätasaisena.

Ratkaisu: Kuorinta ja kosteutus. Jotta meikki levittyisi mahdollisimman tasaisesti, ihonhoito on olennaista. Kuorinta tasoittaa hilseileviä kohtia, ja kosteutus pehmentää karheat kohdat. Myös rasvainen iho hyötyy kosteutuksesta, kunhan voide on ihotyypille sopiva. Myös meikin pohjustusvoiteesta saattaa olla apua ihon tasoittamisessa.

Syy 2: Meikkipohja sotkeutui muuta meikkiä tehdessä.

Ammattimeikkaajat suosittelevat tekemään silmämeikin ennen meikkipohjaa, koska silmämeikkiä tehdessä poskipäille varisee helposti luomiväriä. Etenkin tummat sävyt sotkeutuvat meikkivoiteeseen, ja pohja jää helposti suttuisen näköiseksi. Jos silmiä rajatessa vielä tukee kätensä poskeen, ei ole ihme, ettei valmis meikkipohja näytä enää kovin raikkaalta.

Ratkaisu: Tee silmämeikki ensin, pyyhi varisseet meikit naamalta ja siirry vasta sitten pohjameikin tekoon.

Syy 3: Väärä levitystekniikka.

Ei ole ihan sama, miten meikkivoiteensa kasvoilleen levittää. Erilaiset tuotteet jättävät erilaisen pinnan, ja lisäksi jotkut meikkivoiteet levittyvät paremmin esimerkiksi sienellä tai sormin kuin siveltimellä. Kannattaa myös huomioida, että levittää meikkivoiteen alaspäin suuntautuvilla vedoilla tai painelemalla, sillä kasvoissa on hentoja karvoja, joihin tarrautuessaan meikki saattaa näyttää epätasaiselta.

Ratkaisu: Vertailemalla löydät parhaan välineen, mutta kostutettu meikkisieni on usein varma ja paakuton valinta, sillä se imee ylimääräisen voiteen itseensä. Joskus myös auttaa, kun meikkivoidetta lämmittää ensin hieman käsissä. Ihon lämpö saa voiteen levittymään notkeammin. Huomioi myös, että peitevoide kannattaa levittää vasta meikkivoiteen päälle.

Ongelmana huono pysyvyys

Syy 1: Väärä meikkivoidevalinta.

Yleensä tämä ongelma koskettaa eniten niitä, joilla on rasvoittuva iho. Jos meikkivoide alkaa karata naamalta jo parin tunnin kuluttua levittämisestä, tarvitaan paremmin pysyvä tuote.

Ratkaisu: Valitse meikkivoide, jota mainostetaan rasvoittuvalle iholle sopivaksi, pitkäkestoiseksi ja ehkä myös mattapintaiseksi.

Syy 2: Pohjatyöt jäivät tekemättä.

Pohjustusvoiteen käyttäminen ei ole välttämätöntä, jos meikkivoide tuntuu toimivan ilman sitäkin. Jos meikkivoiteen pysyvyys on ongelma, pohjustuksesta on usein hyötyä, sillä pohjustusvoiteet estävät ihon öljyjen pääsemistä kosketuksiin meikkivoiteen kanssa.

Ratkaisu: Hanki pohjustusvoide, joka sopii sekä ihotyypillesi että toimii käyttämäsi meikkivoiteen kanssa. Yleensä saman merkin tuotteet toimivat hyvin toistensa kanssa.

Syy 3: Kiinnitys unohtui.

Jotkut meikkivoiteet asettuvat itsestään, toiset on hyvä kiinnittää puuterilla, jotta meikki kestää pidempään – etenkin, jos iho on rasvainen.

Ratkaisu: Puuteroi! Mutta vain sieltä, missä lisäkiinnitystä tarvitaan. Jos meikkivoide karkaa vain nenästä ja leuasta, niiden puuterointi riittää. Kun olet levittänyt meikkivoiteen ja se on saanut hetken asettua, painele ylimääräinen rasva iholta kasvopaperiin. Saat tasaisemman lopputuloksen, sillä puuteri ei pääse kasautumaan kosteisiin kohtiin. Kiinnityksen voi viimeistellä meikin kiinnitys- tai viimeistelysuihkeella.

Ongelmana muuten vain huonolta näyttävä meikki

Syy 1: Vääränsävyinen meikkivoide.

Meikkivoiteen sävyn valitseminen on vaikeaa, joten kosmetiikkamyyjää kannattaa ehdottomasti nykäistä hihasta, jos siihen vain tarjoutuu mahdollisuus. Parhaiten toimii sävy, joka sulautuu täydellisesti ihoon – liian vaalea voide näyttää haamumaisen kalvakalta, eikä meikkivoiteella kannata myöskään yrittää feikata rusketusta.

Ratkaisu: Sävyvalinnassa voi onnistua myös ilman myyjää, kun malttaa hieman perehtyä aiheeseen. Lue Me Naisten jutusta meikkaaja Mariela Sarkiman vinkit, joilla onnistut meikkivoideostoksilla.

Syy 2: Ihotyypille väärä meikkivoide.

Kaikkein heleimmät meikkivoiteet eivät välttämättä sovi rasvaiselle iholle, mutta yhtä lailla kuivaihoinen saattaa näyttää todellista huonoihoisemmalta, jos kasvoilla on kuivuutta korostava, paksu mattameikkivoide.

Ratkaisu: Jos tuli ostettua meikkivoide, joka on liian tuhtia tavaraa kasvoille, siihen kannattaa sekoittaa tippa tai pari kasvoöljyä. Myös kosteuttavalla meikinpohjustusvoiteella ihon voi saada näyttämään raikkaammalta. Kasvoja ei ole pakko puuteroida, jos ne eivät kiillä.

Syy 3: Meikki- ja pohjustusvoide eivät tule toimeen keskenään.

Tämä menee jo syventävien meikkiopintojen puolelle, mutta jutussa aiemmin kerrottu vinkki on hyvä muistaa: saman merkin tai sarjan meikki- ja pohjustusvoide toimivat yleensä keskenään. Tämä johtuu siitä, että niissä on usein sama raaka-aine pohjana. Esimerkiksi vesi- ja silikonipohjainen voide eivät välttämättä toimi yhdessä, sillä aineet ikään kuin ”hylkivät” toisiaan. Seurauksena voi olla meikkivoiteen rullautuminen.

Ratkaisu: Jos haluat ostaa pohjustajan ja meikkivoiteen eri sarjasta, perehdy tuoteselosteisiin tai luota myyjien vinkkeihin. Tarkista myös meikin alla olevan kasvovoiteesi koostumus.

Lue myös:

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Toimitus valitsi: 10 kaikkien aikojen parasta halpaa kosmetiikkatuotetta

Meikkivoiteeton meikki on nyt muotia – mutta valitettavasti se ei tarkoita helpolla pääsemistä

Menikö meikkipohjan valinta taas mönkään? Mariela Sarkiman vinkeillä onnistut

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?