Kauneudenhoidon tehovitamiini, jota kaikki himoitsevat nyt – lupaa kirkkaamman ja tasaisemman ihon - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kauneudenhoidon tehovitamiini, jota kaikki himoitsevat nyt – lupaa kirkkaamman ja tasaisemman ihon

Kirkkaampi ja tasaisempi iho sekä suojaa ihoa vanhentavilta yhdisteiltä? Kyllä kiitos, sanoo moni ja tarttuu seerumipulloon.

17.2.2018 8:12

C-vitamiini on ihonhoidon hittituote juuri nyt. Vuodenvaihteessa uutisoitiin, että C-vitamiiniseerumien Pinterest-tallennukset lisääntyivät viime vuoden aikana peräti 3379 prosenttia. Kosmetiikkahyllyille myös putkahtelee jatkuvasti uusia ihonhoitotuotteita, joiden tehoaineena on kyseinen vitamiini.

Miksi C-vitamiinista kohkataan?

Hedelmistä ja vihanneksista tuttu vitamiini on antioksidantti, eli se estää vapaiden radikaalien aiheuttamaa hapettumista. Vapaat radikaalit ovat kemiallisia yhdisteitä, joiden tiedetään tekevän tuhoja soluissa. Ihonhoidossa ajatellaan, että C-vitamiinilla voidaan estää ja korjata vapaiden radikaalien aiheuttamia tuhoja.

Kosmetiikkaan erikoistunut dermatologi Sam Bunting kertoo The Telegraphille, että C-vitamiinilla voidaan saada aikaan ihoa nuorentava vaikutus, sillä se kirkastaa ja silottaa ihoa hellävaraisesti. Siitä on hyötyä myös pigmenttiläiskien hoidossa.

Lisäksi se voi suojata ihon kollageenisäikeitä hajoamiselta ja edesauttaa ihon kollageenin tuotantoa. Ikääntyessä kollageenin määrä ihossa vähenee, minkä vuoksi iho alkaa veltostua ja siihen muodostuu juonteita.

C-vitamiini auttaa myös suojaamaan ihoa UV-säteiden vanhentavalta vaikutukselta – sen lisäksi pitää tietenkin käyttää myös perinteistä aurinkosuojaa.

Valitse oikein ja käytä huolella

Seerumeissa käytettäviä C-vitamiineja on useita erilaisia, mutta Sam Buntingin mukaan kaikista niistä on jonkinlaista hyötyä. Korkeammat pitoisuudet ovat tietenkin kaikkein tehokkaimpia, mutta ne saattavat myös ärsyttää ihoa. Silloin voi olla hyvä siirtyä tuotteeseen, jossa C-vitamiinia on pienempi määrä.

Kannattaa myös huomioida, että C-vitamiini hajoaa helposti, ja silloin hyödyt valuvat hukkaan. Siksi parhaita ovat pienehköt pakkaukset, joissa seerumi on mahdollisimman hyvin suojassa valolta ja ilmalta.

The Beauty Brains -sivuston kattavassa C-vitamiiniartikkelissa huomautetaan myös, että seerumin kannattaa antaa imeytyä kunnolla ihoon ennen muiden tuotteiden levittämistä, sillä muuten aine saattaa menettää tehonsa. The Telegraphin haastattelema Sam Bunting puolestaan neuvoo, että glykoli- ja salisyylihappoa sekä retinolia sisältävien muiden tuotteiden kanssa on hyvä olla varuillaan, sillä jos C-vitamiinituotteen levittää iholle heti niiden jälkeen, iho saattaa ärtyä.

Laboratoires Filorgan C-Recover-multivitamiinihoito sisältää puhdasta 8-prosenttista C-vitamiinia kolmessa ilmatiiviissä ja valolta suojatussa pullossa. 61 € / 30 ml, Stockmann.­

Lumene VALO Arctic Berry Cocktail Brightening Vitamin C Hydra-Oil -tehohoito 29,90 € / 30 ml, tavarataloista ja marketeista.­

The Ordinaryn Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% -suspensio on vedetön ja silikoniton, 5,80 € / 30 ml, Theordinary.com.­

Helena Rubinsteinin Force C Essence on heleyttävä ja silottava C-vitamiinitiiviste, 169 € / 50 ml, Sokos ja Stockmann.­

Fytoaromaattisten hoitotuotteiden hoitolasarja Yon-Ka lisäsi C-vitamiinia kasvovoiteeseensa. Voiteen koentsyymi Q10 sekä C- ja E-vitamiini suojaavat ihoa ilman epäpuhtauksilta. Yon-Ka Vital Defense -päivävoide 58 € / 50 ml.­

Myös Nivea päivitti hittiainesosan vartalovoiteisiinsa. Q10 Plus Firming Body Lotion saa lisäpotkua kahdesta antioksidantista, Q10-koentsyymistä ja C-vitamiinista. Kosteuttavat ja kiinteyttävät emulsiot suojaavat ihoa ennenaikaiselta vanhenemiselta. 7,45 € / 250 ml, kaupoissa helmikuun lopussa 2018.­

Lue myös:

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Jos huolellinenkaan ihonhoito ei tuota tuloksia, pane ensin kuntoon kaksi muuta asiaa

Pääseekö aknearvista, maksaläiskistä tai sibeliusrypyistä eroon? Testissä kauneudenhoidon järeät konstit

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?