Marketeistakin löytyy edullista ja hyvää luonnonkosmetiikkaa! 15 tuotetta, jotka oikeasti toimivat - Tyyli - Ilta-Sanomat

Marketeistakin löytyy edullista ja hyvää luonnonkosmetiikkaa! 15 tuotetta, jotka oikeasti toimivat

Laadukasta luonnonkosmetiikkaa ei tarvitse enää metsästää netti- tai kivijalkakaupoista. Hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia tuotteita löytyy myös lähimarketin hyllyltä.

12.2.2018 6:58

Eko - tai luomuleima purkin kyljessä synnyttää helposti mielikuvan tyyriistä tuotteesta, mutta markettien luonnonkosmetiikka on yleensä hyvinkin maltillisissa hinnoissa. Tosin luonnonkosmetiikan hinnat eivät ikinä pysty ihan täysin kilpailemaan synteettisen kosmetiikan kanssa, sillä luonnon raaka-aineiden tuottaminen on kalliimpaa.

Lisäksi jos pakkaus on ympäristöystävällinen ja kierrätettävä, se nostaa hintoja aavistuksen.

Kympin ja muutaman kymmenen euron hintaluokasta löytyy kuitenkin iso valikoima tuotteita, joissa hinta-laatusuhde on enemmän kuin kohdallaan.

IHONHOITO: Hellää hoitoa kasvoille

Luonnonkosmetiikassa ei ole mukana keinotekoisia hajusteita tai iholle kovia sulfaatteja, joten moni herkkäihoinen on löytänyt joukosta suosikkituotteensa. Ole kuitenkin tarkkana, äläkä anna myyntitermien hämätä: purkeissa saattaa lukea, että tuotteessa on ”luonnollisia ainesosia” tai se on ”saanut inspiraationsa luonnosta”. Se ei vielä riitä, jos tähtäimessä on oikeasti luonnonmukainen tuote.

 1. Santen Soothing Night Cream -yövoide kosteuttaa tehokkaasti eikä sisällä hajusteita, 22 € / 50 ml.

 2. Laveran Gentle Facial Toner -kasvovesi jättää ihon pehmeäksi, ja rauhoittava kasvovesi sopii myös herkälle iholle, 12,80 € / 125 ml.

 3. Born to Bio -sarjan manteliöljy hellii talven kuivattamaa ihoa ja sopii myös vauvoille ja pikkulapsille, 17,90 € / 50 ml.

 4. Frantsilan Ruusu- ja turveseerumi lupaa silottaa ihon pieniä juonteita, ja muutaman viikon käytön jälkeen iho tosiaan tuntuu tasaisemmalta, 15,50 € / 110 ml.

 5. Frantsilan hellävarainen puhdistusemulsio putsaa ihon tehokkaasti samalla kun E-vitamiini ja eteeriset öljyt hoitavat kasvoja, 22 € / 30 ml.

 6. Urtekramin Lime-kristallideodorantti pitää hienhajun poissa hikijumpassakin, kun dödöä lisää juuri ennen urheilua, 6,95 € / 50 ml.

HIUKSET: Ekollakin tulee puhdasta

Tukan tottuminen ekosampooseen voi viedä parikin viikkoa, ja aluksi hiukset saattavat tuntua lässähtäneiltä. Sampoot eivät myöskään yleensä vaahtoa, sillä niissä ei ole mukana kemikaaleja, jotka tekevät sampoosta tuhdin tuntuista. Vaahtoaminen ei kuitenkaan ole olennaista pesutuloksen kannalta – myös luonnonmukaiset aineet puhdistavat hiukset tehokkaasti.

 1. Laveran Men Sensitiv 3 in 1 -geeli sopii perheen miesten treenikassiin: sillä puhdistuvat niin hiukset kuin kroppakin, 6,95 € / 200 ml.

 2. Santen Shine -hoitoaine hellii kuivia latvoja pähkinä- ja takiaisenjuuriöljyillä, ja onkin syystä yksi brändin suosituimpia tuotteita, 14,90 € / 200 ml.

 3. Bottega Verden marjoista ja pähkinäöljyistä tehonsa saava hiusnaamio sopii erityisesti värjätyille ja käsitellyille hiuksille, 13 € / 200 ml.

 4. Urtekramin kamomillasampoo kirkastaa vaaleiden hiusten sävyä, ja tukka on pesun jäljiltä pehmeän tuntuinen, 3,95 € / 250 ml.

 5. Urtekramin kookossuihke selvittää pesun jäljiltä takkuisimmankin tukan ja hoitaa samalla hiuksia, 7,80 € / 250 ml.

MEIKIT: Näyttävyydestä tinkimättä

Markettien ekomeikkivalikoima on vielä melko suppea, mutta pienestäkin joukosta löytyy lajinsa helmiä. Ekomeikeissäkin voi olla mukana tuhdisti väripigmenttejä, joten näyttävyydestä ei tarvitse tinkiä. Tsekkaa myös isojen markettien yhteydessä olevien terveyskauppojen valikoma: niissä on yllättävän usein tarjolla myös värikosmetiikkaa.

 1. Laveran Eyebrow Styling Gel -kulmageeli asettelee tehokkaasti hajakarvat ojoon, ja mukana on myös aavistus sävyä, sävy Hazel Blond, 9,95 €.

 2. Logonan kynsilakka sai ensimmäisenä maailmassa luonnonkosmetiikkaleiman. Lakkaa löytyy ympäri Suomen terveyskaupoista, sävy Classic Red, 16 €.

 3. Logonan Rose&Pink-poskipunalla saa tehtyä poskipäille sekä korostukset että varjostukset, 20,50 €.

 4. Laveran Natural Mousse Makeup -meikkivoide levittyy iholle pehmeästi, ja lopputulos on niin mattainen, ettei puuteria välttämättä edes tarvitse, 18,50 €.

Kuvat: Valmistajat

Lue lisää:

Kynsitrendi, josta ei voi kuin innostua – nyt tulevat supernudet kynnet!

Näin paljon erilaiset silmänrajaukset muuttavat ulkonäköä – testasimme 6 eri vaihtoehtoa

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?