Jos iho-ongelmat eivät lähde rasvaamalla, kiinnitä huomiosi kahteen muuhun asiaan

Iho-ongelmia kannattaa hoitaa kokonaisvaltaisesti. Jos syy on kehon sisällä, pelkkä puhdistaminen ja rasvaaminen ei välttämättä riitä.

7.2.2018 7:07

Huonoja uutisia sinulle, joka käytät aikaa ja rahaa ihonhoitoon: paras ja kalleinkaan voide ei tehoa, jos elämäntavat ovat retuperällä.

Eikä suinkaan riitä, että syö hyvin ja nukkuu tarpeeksi. Pitäisi osata olla myös stressaamatta.

Putsarit, seerumit ja rasvat ovat vain yksi osa ihonhoitoa. Lisäksi vaikutuksensa on ainakin ruokavaliolla, hormoneilla ja esimerkiksi vuodenaikojen vaihtelulla. Välillä, etenkin stressaantuneena, se vain tahtoo unohtua. Olisi niin paljon helpompaa vain tarttua johonkin ihmepurkkiin, joka ratkaisee iho-ongelmat.

Halvemmaksi kuitenkin tulee, kun siivoaa kalenterinsa ja raivaa tilaa rentoutumiselle.

– Esimerkiksi työ- ja opiskeluhuolet näkyvät usein hormonaalisina näppyinä kasvoilla, ihoterapeutti Jonna Kujanen kertoi Me Naisten aiemmassa jutussa.

Hoida sisältä ja ulkoa

Myös Popsugar kirjoittaa sivustollaan, että kalliit ihonhoitotuotteet ovat vain rahanhukkaa, jos ongelmat ovat syvemmällä elämäntavoissa. Jos iho oireilee, ensimmäisenä kannattaa tarkastella stressitasojaan sekä ruokavaliotaan.

Sivuston haastatteleman kosmetologin mukaan stressihormoni kortisoli aiheuttaa kehossa tulehdusreaktion, jonka seurauksena myös talin eritys lisääntyy. Kun iho tuottaa enemmän rasvaa, myös epäpuhtauksia tulee helpommin.

Kehon suurimpana elimenä iho on siis vahvasti yhteydessä siihen, mitä sisällä tapahtuu.

Jonna Kujasen mukaan epäpuhtauksiin auttaa puhdistava, rakeeton kuorinta – terveellisten elämäntapojen ja stressin vähentämisen lisäksi. Vain osana kokonaisvaltaista pakettia ihonhoitotuotteista saa parhaan hyödyn irti.

Lue myös:

Tuliko näppy otsaan vai leukaan? Tämän finnien sijainti kertoo elimistön epätasapainosta

Haluatko eroon mustapäistä? 8 asiaa, jotka sinun pitää tietää

Hehkuva iho keinoja kaihtamatta – uudet ihonhoitotrendit kertovat säälimättömästä nuoruuden ihannoinnista

Ihonhoitotuotteet, joihin kauneusgurut eivät koske

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?