Suomalaisbloggaajan oivallus: Meikkisienen sitkeimmätkin tahrat irtoavat tutulla puhdistuskikalla

Kauneusbloggaaja Nena Sofia otti ihonhoidosta tutun keinon käyttöön myös munanmuotoisen meikkisienen puhdistuksessa. Se osoittautui erittäin toimivaksi.

4.2.2018 16:53

Beautyblenderit ja muut munanmuotoiset meikkisienet, tuttavallisemmin meikkimunat, ovat tulleet jäädäkseen. Eikä ihme, sillä niiden avulla tumpelokin loihtii helposti itselleen kauniin meikkipohjan.

Meikkisienet häivyttävät nestemäiset ja voidemaiset tuotteet kauniisti ja kaiken lisäksi kestävät käytössä kuukausia. Ainoa miinus on puhdistaminen. Etenkin pitkäkestoiset meikki- ja peitevoiteet tarttuvat tiukasti kiinni sienen huokoiseen pintaan.

Olemme aiemmin kirjoittaneet, että meikkisienen voi yrittää saada puhtaaksi esimerkiksi mikrossa.

Suomalaisbloggaaja Nena Sofia keksi kuitenkin helpomman keinon. Ihonhoidosta tuttu tuplaputsaus irrottaa meikit tehokkaasti mutta hellävaraisesti myös sienestä. Nena Sofia kirjoitti meikkimunan kaksoispuhdistuksesta Nena Sofia’s Nails -blogissaan.

– Omiin ihonhoidon rutiineihini kaksoispuhdistus on kuulunut jo jonkin aikaa ja olen huomannut sen olevan suureksi eduksi ihoni hyvinvoinnille, bloggaaja kertoo Me Naisille.

Pari viikkoa sitten hän sai idean kokeilla samaa temppua myös meikkisienelle, kun pelkkä tavallinen puhdistusaine ei tuntunut tehoavan.

– Useamman huuhtelun jälkeen huomasin turhautuvani. Miten nämä samat aineet saa kasvoilta niin helposti puhdistettua, mutta sienestä ei mitenkään? Silloin sain idean kokeilla kasvoille tarkoitettua puhdistusöljyä ja kaksoispuhdistaa myös meikkimunani, ja yllättäen se toimikin jopa paremmin kuin olisin voinut edes toivoa!

Toimivuus perustuu siihen, että öljy liuottaa ensin rasvan ja lian. Kun sieni pestään sen jälkeen vielä vaahtoavalla puhdistusaineella, kaikki ylimääräinen lähtee varmasti irti.

Kokeile öljyä keittiön kaapista

Nena Sofia käytti puhdistukseen kasvoille tarkoitettua Supermoodin puhdistusöljyä, mutta on harkinnut etsivänsä edullisemman tuotteen meikkimunan pesemistä varten. Hän on kuullut kehuja esimerkiksi Avon- ja Innisfree-merkkien edullisemmista puhdistusöljyistä.

– Omalla kohdallani arganöljy ei toiminut yhtä hyvin kuin puhdistusöljy, mutta myös tavallisia kaapista löytyviä öljyjä kuten kookosöljyä voi tähän kokeilla, estenomiopiskelija arvelee.

Beautyblender-merkin vaahtoavan puhdistusaineen lisäksi meikkimunien pesemiseen soveltuvat monet palasaippuat.

– Itse käytän välillä Flow-kosmetiikan Puolukka-kasvosaippuaa, jota käytän myös kasvojeni puhdistuksessa. Olen kuullut myös, että LV:n edullinen palasaippua soveltuu sivellinten ja meikkimunien puhdistamiseen mainiosti.

Lue myös:

6 tapaa käyttää munanmuotoista meikkisientä – joko tunnet kaikki?

Vanupuikko on kohdannut voittajansa! Ammattilaisniksi ripsaritöhryjen siistimiseen

Toimitus valitsi: 10 kaikkien aikojen parasta halpaa kosmetiikkatuotetta

Pese meikkisiveltimet käden käänteessä! Parin euron apuväline tekee hommasta mukavaa

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?