Tästä ihonhoitotuotteesta et ehkä ole kuullutkaan – tekee ihosta upean

Suhteellisen tuntemattomana pysytellyt tuote lainataan kauneusrutiineihin korealaisesta ihonhoidosta. Tervetuloa, kaunis ja kosteutettu iho.

22.1.2018 18:47

Etenkin kuivuudesta ja elottomuudesta kärsivä iho hyötyy ihonhoitotuotteesta, joka on monelle vielä melko vieras.

Jo hetken markkinoilla olleiden tuotteiden trendi on lähtöisin tietysti Koreasta, mistä moni muukin tämän päivän ihonhoito-opeista on kopioitu. Kyseessä ovat essencet eli hoitovedet, jotka ovat hyvin oleellinen osa korealaista monen askeleen ja erilaisen tuotteen ihonhoitorutiinia.

– Hoitovedet ovat todella suosittu ihonhoidon kategoria ja kauneusrutiinin sydän Koreassa, korealaisen kauneussivusto Soko Glamin perustaja Charlotte Cho kertoo Fashionistalle.

Hoitovesi on kevyt ja vesimäinen tuote, jonka tehoaineina toimivat usein esimerkiksi kosteuttavat hyaluronihappo tai glyseriini. Kyseessä ei ole kasvovesi tai seerumi, vaan näiden väliin tuleva hoitotuote. Kun kasvovedellä viimeistellään ihon puhdistus yleensä vanulappua käyttäen, hoitovedellä valmistellaan iho muita hoitotuotteita varten ja se levitetään sormin.

Hoitovesi kosteuttaa ja usein lupaa myös kirkastaa ja tehdä ihosta kauniin pullean näköisen. Sen tehtävä on myös tehostaa iholle sen jälkeen levitettävien tuotteiden, kuten seerumin ja kasvovoiteen vaikutusta.

Jos ihosi siis tuntuu kuivalta, nuupahtaneelta, harmaalta tai muuten vain jotakin muutakin kuin tavallisia seerumiasi ja kasvovoidettasi vaativalta, kokeile upean korealaisihon salaisuutta, hoitovettä.

Kiehl’s Iris Extract Activating Treatment Essence -hoitovesi imeytyy nopeasti ja sisältää kosteuttavia ja anti aging -aineosia. 43 € / 200 ml.

Laboratoires Filorga NCTF-Reverse -hoitoveden NCTF yhdistettynä ihoa ympäristövaikutuksilta suojaaviin polysakkarideihin lupaa uudistaa ihoa ja parantaa ihon sävyä ja rakennetta. 49 € / 150 ml.

Hoitovesi on ensimmäinen vaihe aikuisen naisen ihonhoitorituaalia silloin, kun ihosta halutaan aiempaa tasaisempi, kimmoisampi ja nuorekkaamman näköinen. Clarins Super Restorative Treatment Essence 59,90 € / 200 ml.

16 ainesosaa sisältävä hoitovesi on luonnonkosmetiikkaa. Tata Harper Concentrated Brightening Essence -hoitovesi 159 € / 100 ml.

Hoitovedet voivat kulkea myös beauty lotion -nimellä. Lumene Sisu Urban Defense Lumenessence Anti-pollution Beauty Lotion -hoitovesi sisältää antioksidanttipitoista männynkaarnauutetta, hyaluronihappoa ja lähdevettä. 26,50 € / 150 ml.

Myös toner voi tarkoittaa hoitovettä. Suomalaisen luonnonkosmetiikkamerkki Mia Höytö Cosmeticsin Säihke Softening Toner -hoitovesi sisältää koivunmahlaa, kasviuutteita ja hyaluronihappoa. 23,80 € / 150 ml.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?