Tiesitkö, että ripsiväriharja paljastaa, millaiset ripsistä tulee? - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tiesitkö, että ripsiväriharja paljastaa, millaiset ripsistä tulee?

Teorian mukaan ripsiväriharjan ulkomuoto kertoo, millaiset ripset sillä saa meikattua. Siispä otimme muutaman ripsariharjan lähempään tarkasteluun.

12.1.2018 6:52

Kun seuraavan kerran aiot testata uutta ripsiväriä, älä luota vain siihen, mitä pakkauksessa lukee. Paljastavampaa voi olla katsoa harjaa, jos sellainen vain sattuu olemaan jossakin esillä.

Vloggaaja Jamie Paige puhuu videollaan tästä teoriasta, joka tuli ainakin Me Naisten toimitukselle uutena tietona. Ripsiväriharjojen salatieteeseen oli tietenkin perehdyttävä tarkemmin.

Väite siis kuuluu, että ripset tulevat näyttämään samalta kuin harjakin. Jos haluat isot ja tuuheat ripset, etsi isoa ja tuuheaa harjaa. Jos haluat siistit ja erotellut, etsi ripsiväri, jossa on siistiltä näyttävä harja.

Harja on usein itse ripsivärimassaakin tärkeämpi tekijä siinä, millaiset ripsistä tulee. Sen harjakset määrittelevät, kuinka paljon ripsiväriä irtoaa kerralla ripsiin ja miten ripset pitenevät, tuuhenevat ja tulevat erotelluiksi. Monet meikkihifistelijät jopa pesevät suosikkiharjansa sen jälkeen, kun ripsiväri on loppu ja käyttävät niitä myös erimerkkisten ripsivärien levittämiseen.

Jotta asiaan tulisi selvyys, analysoimme muutaman käyttämämme maskaran. Paljastaako harja todella, millaiset ripsistä tulee?

Essence Volume Stylist 18h -ripsiväri

Lupaus: Pitkät ja tuuheat ripset, kuin ripsienpidennys tuubissa.

Harja: Keskikokoinen, tiheähkö ja jäykähkö, tarkkaan työskentelyyn sopiva ja siisti.

Kokemus: Levittäminen on helppoa, sillä ripsivärin koostumus on yllättävän kuiva. Niinpä saa hinkata kunnolla, jotta tiheällä harjalla saa aikaan näyttävää jälkeä.

Päteekö teoria: Siinä mielessä kyllä, että ripset muistuttavat ripsarin levittämisen jälkeen enemmän harjan harjaksia kuin luvattua ripsienpidennystä.

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils The Shock -ripsiväri

Lupaus: Intensiivistä tuuheutta.

Harja: Keskikokoinen, harvahko, paljon ripsiväriä itseensä keräävä.

Kokemus: Tuuheuttaa tehokkaasti ja tekee ripsistä mustat yhdellä vedolla, mutta tarkkana saa olla, jotta välttyy sotkulta ja ripsien klimppiintymiseltä yhteen. Näyttävä lopputulos.

Päteekö teoria: Ripset eivät muistuta tiimalasimaista ja aavistuksen suttuista harjaa, vaan ovat onneksi paljon tuuheammat, pidemmät ja kauniimmat. Harjasta on kuitenkin helppo päätellä, että ripsiväriä levittyy kerralla reilusti ja näyttävää on siten luvassa.

Cien Waterproof -maskara

Lupaus: Vedenkestävyyden lisäksi ei kerrota muuta.

Harja: Kapeahko, lyhyet ja tasaisesti sijoitellut harjakset, äärimmäisen siisti ilman ripsaripaakun paakkua.

Kokemus: Näyttävyys ei ole tämän ripsivärin vahvuus, mutta ripset saa maalattua tarkasti mustiksi tyvestä kärkiin saakka. Lopputuloksesta tulee siisti ja eroteltu.

Päteekö teoria: Harja ja ripset, kuin kaksi marjaa.

Lancôme Hypnôse -ripsiväri

Lupaus: Asteittain tuuheuttava ripsiväri, jonka lopputulosta voi säädellä itse.

Harja: Säntillisen tasainen ja tuuhea. Keskikokoinen. Melko siisti ja paakuton.

Kokemus: Tuuheuttaa kuten lupaa eli lopputuloksen intensiivisyyttä on helppo säädellä itse. Plussaa paakkuuntumattomuudesta.

Lopputulos: Pidentää enemmän kuin harja antaa ymmärtää, mutta muuten luvassa harjan ulkonäön mukaista siistiä tuuheutta.

Lue myös:

Vanupuikko on kohdannut voittajansa! Ammattilaisniksi ripsaritöhryjen siistimiseen

Toimitus paljastaa: parhaat ripsivärit, joita ostamme kerta toisensa jälkeen

Poikaripset ja 6 muuta vuoden 2018 kauneustrendiä, joita odotamme innolla

Kuivahtiko ripsiväri? Näin elvytät sen sekunneissa

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?