Tässäkö salaisuus raskausarpien häivyttämiseen? Nainen väittää saavuttaneensa uskomattomat tuloksensa vain parissa viikossa

Reddit-käyttäjän uskomaton valokuva aiheuttaa ihmetystä ja toiveikkuutta netissä. Voiko ihon raskaus- ja venymäarvista päästä eroon? Mikroneulauksen avulla se on mahdollista, sanoo suomalaisasiantuntija.

Lähes kaikilla naisilla on venymäarpia jossain kohdassa kehoaan, eikä niistä tarvitse välittää. Jos kuitenkin arvista haluaa huomaamattomammat, tämä keino voi auttaa.

Marie Claire kertoo tapauksesta, joka ihastuttaa tällä hetkellä nettipalvelu Redditissä. Käyttäjä jakoi verkkosivustolla vertailukuvan raskaus- eli ihon venymäarpien peittämistä sisäreisistään. Nainen kertoi kuvan yhteydessä saaneensa toisen reiden arvet häviämään lähes kokonaan vain parissa viikossa omatoimisella mikroneulaushoidolla.

[Before&After] Only used dermaroller on left thigh from SkincareAddiction

Nainen kertoo käyttäneensä 1,5 millimetrin neuloilla varustettua mikroneulausrullaa vasempaan reiteen kahdesti kahden viikon hoitovälillä. Rullauksen seurauksena hoidetun reiden arvet näyttävät hävinneen kokonaan. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Mikroneulaus eli dermarolling on viime vuosina hurjasti suosiotaan kasvattanut ihonhoitokeino. Siinä ihoon pistellään hyvin pienillä, ohuilla piikeillä joko rullalla tai kynällä pieniä reikiä. Ihoon syntyvät pienet kanavat käynnistävät ihossa biologisen korjausprosessin, joka aktivoi kollageenin eli ihon kimmoisuuden aikaansaavan aineen tuotantoa. Lisäksi hoitavat ihonhoitotuotteet pääsevät toimimaan tehokkaammin pienten reikien kautta.

Moni mikroneulausta kasvojen iholle kokeillut hehkuttaa tuloksia esimerkiksi blogeissa ja sosiaalisessa mediassa. Rullauksesta ja mikroneulaushoidoista on apua esimerkiksi veltostuneeseen tai ryppyiseen ihoon, muihin ikämuutoksiin ja jopa aknearpiin.

Tuhansien ihmisten seuraama Kali dokumentoi taistelunsa aknearpia vastaan Instagramiin. Rullauksesta on ollut apua.

Lääkärikeskus Aavan plastiikkakirurginen sairaanhoitaja Minne Miettinen vahvistaa, että mikroneulaus häivyttää myös raskausarpia.

– Kuvanmukainen muutos on ihan mahdollista, Miettinen sanoo.

– Toki noin selvä muutos vaatii melko syviä rullauksia. Harva kykenee painamaan rullaa niin syvälle, että ihosta tulee verta. Jotta saadaan tuloksia aikaiseksi, ihon täytyy punoittaa kunnolla ja päästää veripisaroita. Puolen millin neulalla pääsee jo pitkälle, mutta syvät raskausarvet vaativat jo yhden tai puolentoista millin rullaa. Itse neulaan raskausarvet kahden millin neuloilla, mutta meidän Dermapen-hoitomme onkin hellävaraisempi ja erilainen kuin kotikäyttöiset rullat.

Neulausta kotona tai ammattilaisen käsittelyssä

Lääkärikeskuksen tekemä Dermapen-mikroneulaushoito lupaa kiinteyttää ihoa, lisätä kollageenin muodostusta, pienentää ihohuokosten kokoa, häivyttää ihon ikämuutoksia, arpia, aknearpia ja raskausarpia, kiihdyttää hiustenkasvua ja tehota ennenaikaiseen kaljuuntumiseen.

Toisin kuin kotona käytettävät piikikkäät rullat, Dermapen-hoidossa käytetään steriiliä, 12-neulaista mikroneulauspäätä, joka lävistää ihon kohtisuoraan värähdellen 1300 kertaa sekunnissa. Kotikäyttöisten mikroneulausrullien neulojen pituudeksi suositellaan yleensä 0,2–0,5 milliä.

Dermapen-hoitoja suorittavat ammattilaiset.

Mikroneulausrullaa eli dermarolleria voi käyttää kotona, kunhan muistaa noudattaa ohjeita ja käyttää hygieenistä rullaa vain puhtaalle iholle.

Miettinen kuitenkin epäilee Reddit-käyttäjän kertomusta kahdesta hoitokerrasta. Ammattilaisen näkemyksen mukaan kuvanmukaisia tuloksia saadaan noin kuuden kuukauden hoidon jälkeen, kun hoitoja tehdään esimerkiksi kolmesti kuuden viikon välein. Iho vaatii toipumisajan.

– Kotirollerilla voi rullata kerran viikossa. Sen kokeilemista voin suositella kaikille, jotka kaipaavat apua ihonhoitoon. Voi olla myös hyvä idea käydä hoitamassa iho kerran ammattilaisella ja ylläpitää vaikutusta kotona mikroneulausrullalla ennen seuraavaa hoitokertaa.

Tulokset näkyvät heti

Miettinen lupaa tuloksia jokaiselle.

– Aina tulee tuloksia. Se, kuinka paljon, riippuu ihmisestä. Ihot ovat erilaisia.

– Itse en esimerkiksi ota vastaan sarjahoitovarauksia, sillä jo ensimmäisen kerran jälkeen näkee, kuinka hyvin hoito tehoaa. Yleensä iho on jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen paremmin hengittävä ja heleämpi, ja arvet ovat hiukan haalentuneet hiukan.

Oikein pahoihin aknearpiin, raskausarpiin ja esimerkiksi sektio- tai muihin leikkausarpiin ammattilainen voi tehdä yhdistelmähoitoja. Miettinen suosii kemialliseen kuorintaan tarkoitettua happoa, joka laittaa arven pinnan uusiutumaan. Hän painottaa, että tällöin puhutaan jo kovasta hoidosta.

Erityisesti raskausarpien rullauksen jälkeiseen kotihoitoon Miettisellä on toimiviksi todetut hoitotuotevinkit.

– Öljyistä voi olla apua. Moni on saanut apua esimerkiksi Bio-Oilin öljystä ja Lumenen Hehku-öljystä.

Hoitotulokset pysyvät mutta vaativat ylläpitoa

Puolen vuoden tai vuoden rullailun tai hoitojakson jälkeen saavutetut tulokset ovat suhteellisen pysyviä, mutta vaativat säilyäkseen hyviä elämän- ja ihonhoitotapoja ja mikroneulauksen ajoittaista toistamista. Häivytetyt raskausarvet eivät palaa, mutta mikroneulaus ei estä uusien arpien syntymistä esimerkiksi painonnousun tai uuden raskauden myötä. Myös terveellinen ruokavalio, ihon oikeanlainen hoitaminen, kuivaharjaaminen ja kosteuttaminen on tärkeää.

Haittaa mikroneulauksesta ei Miettisen mukaan ole. Ainut riski on mikroneulausrullien huonosti puhdistaminen tai ohjeiden vastainen käyttö ja sen seurauksena ihon tulehdukset. Ihoa ei pidä myöskään ylihoitaa eli käyttää mikroneulausrullaa liian usein.

– Kotihoidossa pinnallisesti rullaten rullaa voi käyttää kerran viikossa, mutta jos saa veripisarat aikaiseksi, hoitokertojen välille pitäisi jättää kolme tai neljä viikkoa. Muuten iholle voi tulla esimerkiksi ihottumaa tai näppylää, tai karvatupet voivat tulehtua.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?