Joulukalenterin arvoksi luvattiin 500 euroa, olikin täysi floppi – avasimme 7 kosmetiikka­kalenteria ja tätä rahalla sai

MyStylen raati arvioi huippusuosituksi ilmiöksi nousseet kosmetiikkajoulukalenterit.

25.12.2017 8:02

Dermosil

40 euron hintainen Dermosilin joulukalenteri oli pieniä mutta mukavia yllätyksiä täynnä.

Kynsilakkavarastot tulivat täyteen, ja saippuoita ja voiteita riittää nyt monelle matkalle mukaan. Dermosilin viimeisestä luukusta paljastui vitamiini E:tä sisältävä kasvoseerumi Hyal-X3, joka tuli heti käyttöön.

Seuraavalle vuodelle toivoisin enemmän meikkejä, ihonhoitotuotteita ja erituoksuisia saippuoita. Dermosil ei ollut järjettömän kallis, joten sillä voisi hyvin ilahduttaa läheisiä koko joulukuun ajan yhden joululahjan sijaan.

Lookfantastic

Ehdottomasti hintansa väärti. Maksoi Briteistä tilattuna postikuluineen 109 euroa. Jo heti ensimmäisestä luukusta paljastui Illamasquan loppuunmyyty laava-huulipuna – pelkästään tämän tuotteen arvo on 22 euroa.

Yksi kalenterin huippukohdista Illamasquan huulipunan lisäksi oli myös Oskian ylistetty Renaissance-kasvonaamio, joka toimii paremmin kuin voisi kuvitella. 50 ml purkki maksaa Look Fantasticilla liki 60 euroa, joten kalenterista tullut 15 ml näyte on todella arvokas.

Kalenteri sisälsi loppujen lopuksi monta kasvovoidetta. Näitä ei kannata lätkiä kasvoilleen kuitenkaan peräkkäisinä päivinä, sillä mikäli jokin voiteista ei sovellu omalle iholle, on hankalaa päätellä, mikä tuote aiheuttaa ongelmia.

Luukkujen sisältö parani loppua kohden, ja koska kyseessä on brittikalenteri, kosmetiikkaherkkuja saa 25 luukullista. Laatikko on upea ja toimii meikkisäilytyslaatikostona kalenterin avaamisen jälkeenkin.

Essence

Meikkikalentereista halvin: 29,90 euroa. Tätä oli hankala löytää. Helsingin seudulla niitä sai marraskuussa vain yhdestä paikasta: Eastonin Citymarketista.

Kalenterin sisältö oli vaihtelevaa, mikä oli odotettavissa halvan hinnan takia. Kalenterin parhaimmistoa olivat Essencen mainiot kynsilakat ja huulipunat, joita kalenterissa oli runsain määrin. Pettymyksen tuottivat luukuista löytyneet pakettikortit, paperiset lahjapussukat ja hiuslenkit. Mukaan oli tungettu myös varmaankin jokaisesta meikkikalenterista löytyviä täytekamoja, kuten kynsiviila ja pinsetit.

Plussaa siitä, että tässä kalenterissa jokainen tuote oli täyskokoinen.

The Body Shop

Kalentereista kenties se suurin pettymys. Halvin The Body Shopin kalenteri maksoi 69 euroa, kallein 129 euroa. Kalentereista se kaikkein halvinkin oli hinnaltaan kuitenkin jo sen verran tyyris, että sen olisi odottanut sisältävän jotain todella päräyttävää. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan välillä luukkuja avatessa tunsi olonsa huijatuksi.

Kuorintahanskat tupsahtivat luukusta 19.

Ripsentaivuttimet paljastuivat The Body Shopin kalentetin luukusta 10.

Kalenterin ensimmäisten luukkujen sisältö lähinnä nauratti, sillä luukuista paljastui vuoronperään palasaippuoita ja suihkugeelejä. En tunne yhtäkään ihmistä, joka käyttäisi palasaippuaa, joten saippuat jäivät pitkäksi aikaa pyörimään tyhjänpanttina laatikkoon.

The Body Shopin kalenterin kruununjalokivi eli luukku 24 oli pieni purkki täynnä kullanväristä glitteriä.

Huvittuneisuus vaihtui nopeasti pettymykseksi, kun suurimmista luukuista paljastuikin täysikokoisten tuotteiden sijaan ripsentaivuttimet, pesusieni, ripsikampa ja kuorintahanskat. No, ei sentään lisää palasaippuaa.

Lumene Nordic Beauty Advent Calendar

Kotimainen Lumene yllätti koko toimituksen! Kun kalenteri julkistettiin, 89,90 euron hinta vaikutti kovalta. Luukku luukulta kalenteri kuitenkin lunasti paikkansa yhtenä suosikeistamme: luukuista paljastui laaja kattaus ihonhoitotuotteita, kuten seerumeita ja kasvovoiteita, pari putsaria, kynsilakkoja ja merkin meikkituotteita.

Sekä kalenteri että tuubit ja purnukat olivat uudistuneen lumenemaisen kauniita ja tyylikkäitä – etenkin tavallista pikkuruisemmat kasvovoidepurkit ihastuttivat ulkonäöllään. Tämän voisi hankkia myös ensi vuonna!

Eleven Christmas Calendar 2017

Kauan ennen joulukuuta hypetetty ja pitkään odotettu suomalaispanostus, Eleven.fi-verkkokaupan oma joulukalenteri puolestaan floppasi. Se aiheutti jo joulukuun alussa purnaamista somessa, eikä ihme. Jättikokoinen, 500 euron arvoiseksi luvattu ja 145 euroa maksanut kalenteri ei täyttänyt luukkujen avaamishetkellä odotuksia.

Moni tuotteista oli laadukkaita merkkituotteita, mutta niiden hyvin pieni koko hämmensi. Tällä hinnalla olisi luullut saavan hieman isompia pakkauskokoja.

Muutama luukuista oli myös totaalinen pettymys. Eräästä luukusta paljastui esimerkiksi mainoskangaskassi ja pikkutyttömäinen pinssi, ja jouluaaton luukku sisälsi aivan tavallisen punaisen kynsilakan.

25. luukusta avatun Efva Attlingin rannekorun arvo on eräällä suomalaisella verkkosivustolla huimat 180 euroa, mutta se saa miettimään, kuinka monen kalenterinostajan tyyliin ankkurikoru istuu.

Itse tuotteissa ei kuitenkaan ole moitittavaa, sillä kalenteriin oli valittu kiinnostavaa ja hintavaakin kosmetiikkaa laajalla skaalalla. Moni tuotteista oli mukava yllätys joulukuun pimeinä aamuina, ja kalenteri olisi ollut huokeammalla hinnalla loistava. Se ei missään nimessä kuitenkaan tuntunut nyt hintansa arvoiselta.

Saa nähdä, kuinka moni uskaltautuu ostamaan seuraavana jouluna verkkokaupan kalenterin, jos kallis hankinta myydään samaan tapaan sokkona.

NYX Professional Makeup Lippie Countdown

Edullisen suosikkimerkki Nyxin huulimeikkikalenteri oli monen unelma: 24 huulituotetta 65 eurolla! Alkuinnostuksen jälkeen tunnelma kuitenkin lopahti. Koko kalenteri oli täynnä keskenään hyvin samankaltaisia sävyjä. Suurimmaksi osaksi liikuttiin nuden, punaruskean ja luumun joko hyvin vaaleissa tai todella tummissa sävyissä. Ne ovat kieltämättä huipputrendikkäitä, mutta Nyxin kaltaisen huulimeikkivalikoiman omaavalle brändille olisi toivonut paljon enemmän vaihtelua.

Miinusta myös siitä, että luukkujen päällä olevat huulet antoivat aina vinkin luukusta paljastuvasta tuotteesta. Kun tämän tajusi muutaman luukun jälkeen, loppui avaamisesta jännitys. Kuvassa näkyy hyvin, kuinka yksipuolisella värialueella huulituotteet liikkuivat – ja kuten kuvasta huomaa, luukut aukesivat todella vaivalloisesti ja pahvi repeili suuntaan ja toiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?