Laulaja Erika Vikmanin räväkkä tyyli kiinnittää huomion – ja aiheuttaa joskus mielipahaa - Tyyli - Ilta-Sanomat

Laulaja Erika Vikmanin räväkkä tyyli kiinnittää huomion – ja aiheuttaa joskus mielipahaa

Erika Vikman paljastaa tyylinsä salat. Hän rakastaa värejä, kimallusta ja kultaisia yksityiskohtia. Olisi ihanaa vetää päälle vartalonmyötäinen käärmeennahka-asu, laulaja sanoo.

18.12.2017 6:48

Laulaja Erika Vikman, 24, aloittaa keikkaan valmistautumisensa kaksi tuntia ennen kuin hänen pitää astua lavalle. Hän piirtää takahuoneessa silmiinsä kissamaiset rajaukset ja kähertää hiuksistaan kiharapilven. Lopullisen silauksen hän luo asuilla.

Niitä Vikmanilla on useimmiten mukanaan kaksi. Se kuuluu asiaan, sillä keikan välissä on tauko. Sen aikana Vikman vaihtaa vaatteensa. Vikman sanoo, että ilta kasvaa ja saa nostetta vaatteidenvaihtojen mukana.

Look on erilainen laivadiskossa ja tanssilavalla.

– Kengistä en tingi. Niissä pitää olla aina korot. Ne suoristavat ryhdin ja saavat esiintyjän esiin.

Erika osti haalarin kesällä Kreikasta. Hän käyttää sitä esiintyessään. ”Haalarissa kuvittelen olevani Afrodite.”­

Palautetta garderobista tulee myös faneilta. Usein joku tulee keikan jälkeen kysymään, mistä sähkönsininen haalari tai polveen asti nyöritetyt kengät on hankittu. Vikman vastaa, jos muistaa, sillä hän tilaa vaatteita ympäri maailmaa eikä aina paina mieleensä putiikkien nimiä.

Joskus hänen asujaan pidetään liian rohkeina. Palautetta tuli esimerkiksi silloin, kun Vikmanilla oli päällään kultainen, takapuolesta istuva haalari.

– Kuulin jälkikäteen, että joku vanha mies oli pahoittanut mielensä peppua tuijottaessaan.

Leopardiviitta on Erikasta monikäyttöinen. Kesällä se toimii bikinien kanssa rannalla, talvella se tuo asuihin särmää.­

Kommenteille Vikman kohauttaa olkiaan. Toki hän haluaa pukeutua tilanteen vaatiman etiketin mukaan, mutta jos asu on hänestä sopiva, muiden mielipiteet eivät häiritse.

– Pukeudun juuri niin kuin haluan.

Tulevaisuudessa Vikman haluaa tulla vielä rohkeammaksi.

– Seuraavaksi olisi ihanaa vetää päälle vartalonmyötäinen käärmeennahka-asu. Mikä tahansa vaate on ihana, kun sen kantaa asenteella.

Erika sanoo olevansa kultaharakka.­

Kuka on vaikuttanut tyyliisi?

– Hurmaannuin jo pienenä Brigitte Bardotin tyttömäisestä lookista, jonka kruunasivat pehmeät hattarahiukset ja vahvasti meikatut silmät. Kun haaveilin laulajan urasta, fiilistelin Madonnan ja Lady Gagan lavapukeutumista. Naiset veivät sen rohkeudellaan uusiin sfääreihin. Nyt seuraan Instagramissa saksalaista mallia Bonnie Strangea. Ystäväni mielestä meissä on jotain samaa. Ainakin pidämme kummatkin 1970-luvun tyylistä.

Millainen tyylisi on?

– Rakastan värejä, erikoisia leikkauksia, kimallusta, kultaisia yksityiskohtia ja kiiltonahkaa. Tällä hetkellä on helppo tehdä löytöjä, koska 1970-luku on taas muodissa. Minulla on aina ollut tunne, että sovin tuohon aikaan. Ehkä se on villin ja vapaan ilmapiirin ansiota.

Kenen tyyliä ihailet?

– Ystäväni Sini Sabotagen. Sinillä on mieletön valikoima erikoisia kenkiä. Hän voi myös vetää päällensä mitä vain ja näyttää hyvältä. Kunnon asennemuija. Luotan Sinin makuun sataprosenttisesti. Soitan hänelle, jos tarvitsen tyylikonsultaatiota.

Lue lisää:

Poikaripset ja 6 muuta vuoden 2018 kauneustrendiä, joita odotamme innolla

Testasimme pikkujoulukauden uutuuspunat – voittaja oli yllätys

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?