Tässäkö salaisuus täydelliseen ihoon? Luonnon ”oma botox”

Hibiscus on kauneudenhoidon uusin hittiainesosa. Sitä kuvaillaan kasvikunnan botoxiksi.

13.12.2017 11:19

Hibiscus lisää ihon elastisuutta ja kiinteyttää ihoa luonnollisesti, kertoo uutuustuotteiden tiedote. Lisäksi ainetta kuvaillaan luonnon omaksi botoxiksi.

Muun muassa Longevity-sivustolla kerrotaan, että hibiscus voi auttaa sisäisesti nautittuna ruoansulatuksen edistämisessä ja verenpaineen ja kolesterolin laskemisessa, ja iholla käytettynä se voi rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa, tasoittaa sen sävyä ja antaa välittömästi kiinteyttävän ja ryppyjä silottavan vaikutuksen.

Mistä ihmeaineesta on kyse?

– Hibiscusta on kutsuttu jo pitkään nimellä botox plant. Toimintamekanismi on kuitenkin eri kuin botoxissa, hibiscus ei tee samaa lamaannuttavaa vaikutusta kasvojen lihaksiston hermostolle, kertoo kotimaisen luonnonkosmetiikkamerkki Okabo Organicsin Terhi Lönnberg.

– Hibiscus operoi ihon sidekudoksessa, jonka elastiinisäikeet haperoituvat ja pilkkoutuvat ikääntymisen myötä. Hibiscus torjuu tätä haperoitumista eli entsyymielastaasia.

Kasvikunnan botox -nimitys on aineen tehokkaan anti-age-vaikutuksen ansiota. Hibiscus on Lönnbergin mukaan yksi tehokkaimmista ikääntymisen merkkejä ehkäisevästä ainesosasta, joita luonnosta saa. Monelle hibiscus on tuttu myös teen ainesosana.

Hibiscus lisätään kosmetiikkatuotteisiin egyptiläisen Hibiscus sabdariffa -kasvin kukista uutettuna uutteena. Lönnberg kertoo, että aineen hyötyjä ja antioksidanttisia ja kehoa ja ihoa rauhoittavia ominaisuuksia tutkitaan tällä hetkellä paljon.

– Kiinteyttävän vaikutuksen lisäksi hibiscus sisältää esimerkiksi AHA-happoja, kuten sitruuna- ja omenahappoa, jotka kuorivat ja kirkastavat ihoa.

Ikääntymisen merkkejä vähentävä ja kosteuttava puhdistustuote sisältää hibiscusta. Green People Age Defy+ Purify & Hydrate Cream Cleanser, 39 €, Kosmetiikkataivas.fi.

Syväpuhdistava peel-off naamio kuorii iholta lian ja rasvan ja sisältää hibiscusta. Masque Bar Luminizing Charcoal Peel Off Mask, 9,90 € / 3 kpl, Oletkaunis.fi.

Hibiscusta sisältävä suihkusaippua puhdistaa ihon hellävaraisesti ja kosteuttaen. Ahava Mineral Botanic Cream Wash -suihkusaippua, 23,10 €, Stockmann.

Herkän ihon kauneusöljy sopii kasvoille ja vartalolle. Hibiskuksenkukat rauhoittavat ihoa lisäten sen elastisuutta, joustavuutta ja uudistumista. Öljy sisältää lisäksi rauhoittavaa anantmoolia, viilentävää santelipuuta ja lajjlua ja kosteuttavaa vetiveriä. 16,45 €, mm. Ruohonjuuri ja Hyvinvoinnin.fi.

Suomalaisen luonnonkosmetiikkasarja Okabo Organicsin päivä- ja yövoide on kehitetty ja valmistettu Suomessa, ja niille on myönnetty Avainlippu-alkuperämerkki. Okabo Organics Pure Argan Intensive Hydration DAY kiinteyttävä kosteusvoide kaikille ihotyypeille, 29,90 €, ja Absolute Renewal NIGHT uudistava hoitovoide 32,90 €, apteekeista ja merkin verkkokaupasta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?