Pikavinkki kuivaihoiselle: Yksi asia, joka puuteri­pakkauksesta kannattaa tarkistaa

Herkästi kuivuva iho ei tykkää voimakkaasta puuteroinnista. Myös puuterin koostumuksella on väliä.

4.12.2017 6:42

Talvella iho saattaa kiristellä kuivuuttaan, vaikkei normaalisti olisi edes erityisen kuivaihoinen. Huolellinen ihonhoito ja kosteutus ovat tärkeitä, mutta yllättävän paljon merkitystä on myös sillä, mitä ihollaan ei käytä.

Kerroimme aiemmin, että talviaikaan kasvojen puhdistustuote kannattaa vaihtaa hellävaraisempaan. Kesällä iho sietää tehokkaammankin puhdistuksen, mutta talvella jyty putsari saattaa olla liikaa ja kuivattaa ihoa entisestään.

Kylmänä vuodenaikana jotkut päätyvät käyttämään enemmän meikkiä, sillä kalpealla iholla punoitukset korostuvat. Kun meikkivoiteen levittää kasvoille, tulisi se vielä kiinnittää puuterilla. Moni tupsuttelee kaiken päälle vielä puuterimaista poskipunaa ja aurinkopuuteria.

Puuteri sitoo kosteutta

Suuri osa puutereista sisältää talkkia. Erityisesti irtopuuterit saattavat koostua pelkästään tuosta valkeasta jauheesta, jota voi käyttää myös imemään kosteutta esimerkiksi hikiseltä iholta.

Kyky sitoa kosteutta on yksi talkin parhaista ominaisuuksista, mutta sillä on haittapuolensa. Aine saattaa pihistää kosteutta iholta liikaa ja aiheuttaa kuivumista.

Tarkista ainesosalista

Talkin välttely on tällä hetkellä jonkin sortin trendi kauneusalalla, ja joissakin tuotteissa näkee nykyään talkittomuudesta jopa erityismaininnan. Ainesosalistasta talkki löytyy helposti nimellä talc.

Jos puuterointia ei malta jättää talvellakaan vähemmälle, talkittoman puuterin käyttämistä kannattaa harkita. Kannattaa myös muistaa, että muista aineista valmistetut puuterit saattavat hohtaa salamalla otetuissa valokuvissa vitivalkoisina. Arkikäytössä sitä ei kuitenkaan kukaan huomaa.

Lue lisää

Näyttääkö meikkivoide karmealta syksyn kuivattamalla iholla? 7 pelastavaa vinkkiä

Joko vaihdoit paksumpaan kosteusvoiteeseen? Kun sää viilenee, kannattaisi tehdä toinenkin päivitys

Tiedätkö, mitä eroa on kiinnitys- ja viimeistelypuuterilla? Ne todella ovat kaksi eri tuotetta

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?