Eivätkö kiharat pysy koskaan? Ammattilaisen vinkeillä saat ne kestämään - Tyyli - Ilta-Sanomat

Eivätkö kiharat pysy koskaan? Ammattilaisen vinkeillä saat ne kestämään

Kauniista, vaivalla tehdyistä kiharoista ei ole mitään iloa, jos kampaus lässähtää heti. Kampaaja kertoo kaksi asiaa, joista on kiharoille varmasti apua.

30.11.2017 18:51

Hiuslakasta, lämpösuojasuosituksesta ja tarpeeksi kuumalle säädetystä muotoilulaitteesta on kuullut lähes jokainen kiharoiden kanssa kamppaileva. Lämpösuojaa suositellaan käytettäväksi aina lämpölaitteiden kanssa, ja jos kihara ei meinaa ilmestyä hiukseen, voi laitteen lämpötila olla hieman liian alhainen. Lopuksi kampaus kiinnitetään lakalla – sillä sehän on tie kestävään kampaukseen?

Ammattilaisilla on onneksi pari muutakin kikkaa kiharoiden tekemiseen. Monesti ongelmana on nimittäin kiharoiden lässähtäminen ja hiusten suoristuminen jo pian kihartamisen jälkeen. Mikä neuvoksi?

Hiusmuotoilija Sarah Potempa kertoo kauneussivusto Byrdielle omat keinonsa kiharoiden loihtimiseen ja säilyttämiseen. Niistä kolme kannattaa lisätä omaankin kiharrusrutiiniin.

Ota aseeksi kihara-aineet

Niin luonnonkiharoista kuin laitteilla tehdyistä laineista ja kiharakampauksista saa helposti astetta näyttävämmät ja kestävämmät, kun hiukset pohjustaa kiharoille suunnitelluilla aineilla. Hiukset saavat ryhtiä, pitoa ja optimaalisen pohjan kiharoille, kun ne käsittelee ennen kampausta alusta loppuun kiharoiden pysyvyyttä edistävillä tuotteilla.

Valmistajat ovat tuoneet valikoimiinsa viime aikoina runsaasti uusia kiharoita avittavia tuotteita aina shampoosta ja hoitoaineesta muotoilutuotteisiin. Kauneustoimittajammekin on löytänyt niistä ekstratehoa kiharoihinsa, eikä palaa enää takaisin kiharoihin ilman apulaisia.

Sebastian Professional lanseerasi äskettäin kokonaisen hiustenhoitosarjan, joka valmistelee hiukset kiharoita varten. Ainakin shampoo ja hoitoaine sekä yksi muotoilutuote ovat must-hankintoja. Twisted Curl -tuotteet noin 32–40 €.

Muotovaahto on kiharatyylien klassikkotuote, jota ei kannata unohtaa. L’anzan Design Foam luo volyymia ja kimmoisuutta, antaa tukea ja on suositeltu juuri kiharalookeihin. 27,50 €. Kiharoiden pohjalle suunniteltu Healing Style Curl Up Cream antaa puolestaan kimmoisuutta ja elastisuutta. 27,50 €.

Goldwellin Twist Around on kiharoiden muotoiluneste, jota käytetään sekä ennen että jälkeen muotoilun. 2-in-1-suihke auttaa saamaan pitkäkestoiset, joustavat kiharat. 19,90 €. Merkin uudet Enhancing Curl Crème lisää hienostuneisiin ja pehmeisiin kiharatyyleihin hallittavuutta ja Bodifying Volume Mousse antaa volyymityyleihin silkkimäisen tunnun. 34 ja 28 €.

Kiinnitä kiharat klipseillä

Kihara asettuu muotoonsa kunnolla vasta kylmetessään raudan jäljiltä, joten hiussuortuvat kannattaa jäähdyttää kiharaa tukevassa asennossa – toisin sanoen rullalla.

Sen sijaan, että antaisit kiharoiden roikkua muotoilun jälkeen vapaasti, kieritä jokainen kiharrettu suortuva heti kiharan muotoa mukailevalle rullalle ja kiinnitä se klipsillä ylös. Kiharasta tulee parempi, kun hius saa jäähtyä ilman, että hiuksen paino vetää kiharaa suoraksi. Avaa rullat lopuksi, kun hiukset ovat viilenneet.

Pidä sormet kurissa ja levitä lakka uudella tavalla

Viimeinen vinkki liittyy sekin kiharoiden latistamiseen vahingossa omilla toimilla. Kiharoihin ei saisi koskea sormin tai harjalla, ennen kuin suortuvat ovat täysin jäähtyneet. Viilentyneinäkin ammattilainen vinkkaa harjaamaan kiharat läpi harjalla, johon on suihkaistu hiuslakkaa. Näin kiharat saavat pitoa ja pitävät paremmin muotonsa.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?