Kampaaja vinkkaa: Näin näytät 10 vuotta nuoremmalta - Tyyli - Ilta-Sanomat

Kampaaja vinkkaa: Näin näytät 10 vuotta nuoremmalta

Etsi itsellesi osaava kampaaja. Oikea hiusväri voi nimittäin muuttaa täysin sen, miltä näytät.

22.11.2017 13:05

– Nautin työssäni siitä, että voin kahdessa tunnissa muuttaa tavan, jolla ihminen näkee itsensä, kertoo 24 vuoden uran tehnyt kampaaja ja hiustenhoitomerkki Evon kouluttaja Jody Brooks.

Brooks vieraili Helsingissä ja jakoi MyStylelle näkemyksensä imartelevista hiuksista, hiusvärin merkityksestä ja parhaasta hiussävystä.

Brooks kertoo esimerkin tilanteesta, jossa kaksi uutta asiakasta tulivat ensi kertaa miehen värikäsittelyyn. Työn jälkeen heidän kasvoiltaan näki havahtumisen siitä, kuinka paljon aivan pienikin sävymuutos tekee ilmeelle. Parhaimmillaan hienoinenkin sävyn taittaminen luo suuren efektin.

– Kumpikin näytti hiusten laittamisen jälkeen kymmenen vuotta nuoremmalta, Brooks kertoo.

Brooksin mukaan on mahdotonta nimetä universaalisti imartelevinta, seksikkäintä tai parasta hiusväriä. Jokaiselle sopivin hiusväri ja värin oikea sävy löytyvät esimerkiksi ihon mukaan. Tärkeintä on hiusten hoitaminen ja juuri itselle räätälöity ja omia piirteitä korostava ja imarteleva väri.

Brooks kehottaa jokaista etsimään luottokampaajan ja kysymään tältä rehellisesti neuvoja, vinkkejä ja suosituksia.

Kampaajalle kannattaa kertoa myös rehellisesti esimerkiksi oma budjetti. Silloin ammattitaitoinen kampaaja osaa ehdottaa realistisia ratkaisuja. Jos kampaajalla on varaa käydä esimerkiksi kymmenen kerran sijaan kahdesti vuodessa, kannattaa miettiä, millaista hiustyyliä saa ylläpidettyä kotona. Hiuksille parhaiten sopivat väri- ja leikkaustyylit voivat muuttua sen mukaan, kuinka tiuhaan kampaajalla on mahdollisuus käydä.

– Jos kampaaja osaa asiansa, hän osaa neuvoa ja auttaa. Jos ei, nouse tuolista ja häivy kampaamosta, Brooks sanoo.

Brooks listaa myös hiustyylin arkiset pelastajat. Loistava shampoo, loistava hoitoaine ja hyvä muotoilutuote voivat ammattilaisen mukaan muuttaa hiusten kantajan ulkoasun kokonaan. Jos hiuksistaan ei pidä huolta, ne toimivat juuri päinvastoin kuin pitäisi: ovat epäimartelevat ja vanhentavat.

– Sydämeni särkyy aina, kun näen ihmisiä, jotka ovat luovuttaneet hiustensa suhteen. Se on surullista, sillä hiuksilla voi tehdä olemukseen niin paljon. Esimerkiksi huonokin asu voi näyttää upeilla hiuksilla hyvältä, mutta huonot hiukset eivät näytä hyvältä, vaikka yllä olisi mitä.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?