Mikään voide ei auta, jos unohdat tämän – helppo hoitokikka pelastaa rohtuneet huulet - Tyyli - Ilta-Sanomat

Mikään voide ei auta, jos unohdat tämän – helppo hoitokikka pelastaa rohtuneet huulet

Kuivien, rohtuneiden ja kuoriutuvien huulten tila ei parane rasvaamalla, jos kuollutta ihoa ei poista huulilta.

20.11.2017 18:45

Talvi on täällä. Vaikka lunta ja pakkasta saakin odottaa, kauden vaihtumisen huomaa joka vuosi samasta asiasta: huulet kuivuvat, rohtuvat ja niiden iho alkaa kuoria.

Moni vaihtaa puikot talven tullessa paksumpiin voiteisiin ja rasvaa huulia minkä ehtii. Silti mikään ei tunnu auttavan. Kauniille huulimeikille saa heittää hyvästit ja vain toivoa, että talvikuukaudet kuluvat nopeasti.

Apu kärsiviin huuliin löytyy kuitenkin helposta ja nopeasta kauneustavasta, jonka moni jättää huomiotta – jos on koskaan edes kokeillutkaan. Huonossa kunnossa olevilta huulilta kannattaa poistaa ensin kuollut iho kuorimalla, ja rasvata huulet vasta sen jälkeen, kun ihorämmäleet eivät estä voiteen imeytymistä.

Muun muassa Vogue huomauttaa huulten kuorimisen tärkeydestä ja muistuttaa, ettei talvella helposti kärsivän ihoalueen hoitamista voi tehdä ilman ajoittaista kuorintaa.

Huulet voi kuoria helposti esimerkiksi lämpimällä vedellä kostutetulla pyyhkeellä, kookosöljyyn tai hunajaan sekoitetulla sokerilla tai hellästi hammasharjalla.

Kauneusmaailmassa on kuitenkin omat tuotteensa tietysti myös tälle hoitotoimenpiteelle – kosmetiikkamerkit ovat luoneet herkälle huuli-iholle erikseen tarkoitetut kuorintatuotteet ja yhdistäneet samaan pakettiin usein myös huulivoiteen.

Kuorit sitten taloussokerilla tai suloisen kuorintapurkin turvin, tee se säännöllisesti ainakin aina ennen pysyvän ja kauniin huulimeikin tekemistä.

Arganöljyä sisältävä huultenkuorintapuikko pehmentää rohtuneet huulet ja kuorii ihorepaleet hellävaraisesti pois. Essence smoothing lip peeling -huultenkuorintapuikko 2,49 €, Pretty.fi.

Cliniquen napissa on huulivoide ja -kuorinta samassa paketissa. Kuorinnan pienet sokerirakeet poistavat kuivan ihon huulien pinnalta ja huulivoiteen hoitavat öljyt kosteuttavat tehokkaasti. Clinique Sweet Pots Sugar Scrub & Lip Balm huultenkuorinta ja huulivoide 29 €, Sokos ja Stockmann.

Suosikkimerkki Glamglow’n kuorintavoiteen kuoriva yhdistelmä syntyy Karibian ruokosokerista, Havaijin merisuolasta ja jauhetusta hibiskuskukasta. Glamglow Poutmud Fizzy Lip Exfoliator -huulikuorinta 24,90 €, mm. Sokos ja Stockmann.

Sokeripohjainen huulikuorinta poistaa kuivan ja hilseilevän ihon hellävaraisesti. MAC Lip Scrubtious -huulikuorinta 17,50 €, Sokos ja Stockmann.

Rodial Lip Scrub -huulikuorinta silottaa kuivia ja karheita huulia. Tuote sisältää kosteuttavia E-vitamiinia, pantenolia ja mangoa ja kuollutta ihosolukkoa kuorivia sokerikiteitä. 35,70 €, Eleven.fi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?