Älä käytä märkään tukkaan ja 4 muuta suoristusrautavinkkiä, jotka jokaisen pitäisi tietää - Tyyli - Ilta-Sanomat

Älä käytä märkään tukkaan ja 4 muuta suoristusrauta­vinkkiä, jotka jokaisen pitäisi tietää

Näin suoristat hiukset nopeammin, helpommin ja niin, että lämpökäsittely vahingoittaa hiuksia mahdollisimman vähän.

20.11.2017 6:27

Moni muistaa käyttää lämpösuojaa, kun suoristaa hiuksensa kuumalla raudalla. Se on jo hyvä alku, mutta hiusten suoristamiseen liittyy paljon muitakin vaiheita.

Oikeilla otteilla hiusten suoristaminen on nopeampaa, helpompaa ja vaurioittaa vähemmän hiuksia. Lopputulos myös näyttää paremmalta.

1. Valmistele hiukset jo suihkussa

Sampoo ja etenkin hoitoaine kosteuttavat hiuksia, ja hyvinvoivista hiuksista saa helpommin sileät. Stylisti Sarah Potempa vinkkaa Teen Voguen jutussa, että hoitoaineen huuhtelun jälkeen hiukset kannattaa taputella pyyhkeellä hellästi, jotta ylimääräinen vesi imeytyy pyyhkeeseen. Vältä pörröttämistä, jotta pääset suoristusvaiheessa vähemmällä.

2. Suorista vain rutikuivana

Hiusten tulee olla ennen suoristamista täysin kuivat, sillä kosteina suoristaminen saattaa vaurioittaa niitä. Karheakuivaus on hyvä keino välttää liiskatukka ja saada hiuksiin hieman ilmavuutta ennen sileäksi suoristamista. Elleivät hiuksesi ole todella hennot ja sileät, föönin suuttimen tulee aina osoittaa alaspäin, kohti lattiaa, jotta hiuksista ei tule pörröiset.

Hiukset kannattaa föönata ennen muotoilutuotteiden levittämistä melkein kuiviksi. Sen jälkeen ne voi kuivata loppuun tai antaa hiusten kuivua itsekseen.

3. Harjaa hiukset

Mitä suoremmat hiukset ovat aloitustilanteessa, sitä vähemmällä kuumakäsittelyllä ne selviävät. Takkuja ei kannata litistää rautojen väliin, vaan hiukset on hyvä harjata ennen aloittamista.

4. Valitse oikea lämpötila

Suoristuslämpötila kannattaa valita hiustyypin perusteella – mitä alemmilla asteilla pärjäät, sitä parempi se on hiuksille. WikiHow-sivuston artikkelissa neuvotaan, että hennoille hiuksille riittää alin mahdollinen lämpötila.

Keskivertotuuheat hiukset tarvitsevat oietakseen 150–177 celsiusastetta ja kaikkein karheimmat kuontalot 200–232 astetta. Kannattaa aloittaa alemmista lämpötiloista ja lisätä lämpöä vähitellen, jos sille on tarvetta.

Jos hiuksia suoristaa paljon, kannattaa hankkia moderni rauta, jossa on erilaisia säätömahdollisuuksia – se ikivanha hiusgrilli jostain 90-luvulta ei todellakaan ole kaikkein hellävaraisin.

5. Suorista osio kerrallaan

Sattumanvarainen hiusosioiden nappaaminen käsiin ja suoristaminen on tehotonta. Jaa hiukset osioihin, paksuudesta riippuen kahteen tai neljään. Ota yksi kerrallaan käsittelyyn ja kiinnitä muut pois tieltä hiusklipsillä. Näin kaikki hiukset saa käytyä mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti läpi.

Erottele käsittelyssä olevasta hiusosiosta sellainen määrä hiuksia, joka suoristuu helposti yhdellä vedolla. Jos hiuskimppu on liian paksu, sitä pitää käsitellä raudalla monta kertaa, mikä rasittaa hiuksia.

Kertavedolla suoristamisessa auttaa myös, kun hiusosion pitää kireällä ja mahdollisimman suorana. Sen voi esimerkiksi käydä ensin kammalla läpi ja pitää kammalla hiusten latvoista kiinni samalla kun vetää suoristusrautaa tyvestä kohti latvoja.

Lue myös:

Suoristusrauta on loistokihartaja! Näin loihdit kolmet erilaiset kiehkurat

Harkitsetko otsatukkaa? Tässä parhaat mallit eri kasvonmuodoille

Helppo ponnarikikka tuo lisää tuuheutta hiuksiin

Huijaa pitkistä hiuksista polkkatukka

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?