Taistelussa finnejä vastaan on yksi aine yli muiden – näin se toimii

Salisyylihappo toimii näppylöille jo parissa viikossa, mutta miten se eroaa muista tuotteista?

15.11.2017 18:45

Finnejä ja näppylöitä vastaan taistelussa ei ole yhtä ainoaa oikeaa keinoa. Kuitenkin kaikki, jotka ovat joskus joutuneet taistelemaan pienempiä näppylöitä tai aknea vastaan, tietävät, että on konsteja, jotka toimivat ja konsteja, jotka eivät toimi.

Näpit kannattaa ehdottomasti pitää irti näpyistä, sillä lääkärit varoittavat, että ennestään tulehtuneen ihon puristelu voi johtaa uudelleen tulehtumiseen ja sitä myötä arpiintumiseen. Myös erilaisten poppakonstien kanssa kannattaa olla varovainen. Ruokavaliomuutoksilla saattaa saada vaikutuksia aikaan, mutta suurin osa turvautuu tämän lisäksi erilaisiin hoitotuotteisiin.

Suosituimpia hoitotuotteita ovat salisyylihappoon tai bentsoyyliperoksidiin perustuvat tuotteet, joiden tulosten pitäisi alkaa näkyä parissa viikossa.

Byrdie-sivusto kertoo, että salisyylihappo todella toimii aknelle, mutta sitä löytyy nykyään vaikka minkälaisesta tuotepurnukasta, eivätkä kaikki aina ihan ymmärrä, kuinka tuote toimii. Sivusto vinkkaa muutaman tärkeän pointin aineesta.

Kuinka salisyylihappo toimi?

Finni syntyy, kun kuolleet ihosolut ja tali muodostavat tukoksen ihon sisälle. Salisyylihappo kuorii ihon kuolleen pintakerroksen ja irrottaa sideaineen tai liiman, joka pitää tukosta yllä. Se pääsee syvälle tukokseen sisälle, sillä se on öljyliukoinen.

Kuinka se eroaa bentsoyyliperoksidista?

Salisyylihappo toimii hyvin mustapäille, mutta se on vahva aine ja sitä sisältävien tuotteiden kanssa kannattaa pysyä kohtuudessa. Erityisesti kuiva- tai herkkäihoisen tulee olla tarkkana.

Bentsoyyliperoksidi on antibakteerinen aine, joka tappaa aknea aiheuttavan tulehduksen. Aineella lääkitään usein keskivaikeaa aknea, ja se toimii yleensä hyvin, jos näppylät eivät johdu hormonaalisista seikoista. Vaikka salisyylihappo on sekin vahva aine, suositellaan bentsoyyliperoksidia vielä vähemmän herkkäihoiselle.

Minkälaista tuotetta tulisi etsiä?

Ei kannata valita liian tujua ainetta. Kasvojen iholle kannattaa etsiä ainetta, jossa on salisyylihappoa 0,5–2 prosenttia. Muu vartalo sietää ainetta, jossa on ainetta noin 3 prosenttia. Jos ei ole varma, mikä aine ja vahvuus sopii omalle iholle parhaiten, kannattaa ottaa yhteyttä ihotautilääkäriin, joka osaa suositella hoitomuotoja.

Miten sinä olet saanut nujerrettua näpyt? Ilmianna parhaat vinkkisi alla kommenteissa!

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?