Näin kauan ihonhoitotuotetta täytyy käyttää, ennen kuin se alkaa oikeasti tehota

Milloin ihonhoitotuotteen tehon pitäisi alkaa näkyä? Näin paljon eri tuotteet vaativat aikaa.

Ei kasvovoiteita ja muita aineita huvikseen naamaan levitetä. Olisi kiva saada myös tuloksia!

Mutta kuinka kauan kannattaa odottaa ennen kuin vaihtaa uusiin tuotteisiin? Lääketieteen tohtori Mona Gohara Yalen yliopistosta paljasti Marie Clairelle, kuinka kauan kestää, että ihonhoitotuotteiden vaikutus alkaa näkyä.

Useiden ihonhoitotuotteiden teho perustuu kosteutukseen, joten niiltä ei voi odottaakaan muuta kuin mukavamman tuntuista ihoa, mutta osassa on mukana myös tehoaineita. Niiden vaikutukset alkavat näkyä vasta säännöllisessä käytössä. Iho uusiutuu omaa tahtiaan, joten muutosten tapahtuminen vie jonkin verran aikaa.

Aineiden toimivuudessa voi kuitenkin olla yksilöllisiä eroja, joten seuraavat aikarajat toimivat hyvänä mittarina tehokkuudelle – jos tuloksia ei ala näkyä, kannattaa ehkä kokeilla jotakin muuta.

Puhdistusaineen sopivuuden tietää heti

Jo ensimmäisen pesukerran jälkeen tietää, onko puhdistusaine oikea vai väärä iholle.

– Jos iho tuntuu välittömästi kuivalta, puhdistusaine on liian voimakas, kun taas hyvä, sopiva puhdistusaine jättää ihon pehmeämmäksi ja sileämmäksi, koska se ravitsee ihon suojakerrosta sen sijaan, että tuhoaisi sen, Gohara kertoo Marie Clairelle.

Mikäli puhdistusaineen on tarkoitus puhdistaa ihoa syvemmältä ja auttaa esimerkiksi akneen, vaikutuksia pitäisi alkaa näkyä viikossa tai kahdessa, ja tilanteen pitäisi olla asiantuntijan mukaan parantunut kolmessa kuukaudessa.

Aknehoidot tepsivät muutamassa viikossa

Aknen hoitoon tarkoitetut puhdistusaineet viipyvät iholla vain hetken, joten niiden vaikutuskaan ei ole niin tehokas kuin iholle jätettävien voiteiden tai hoitovesien.

Hoitotuotteita on useita erilaisia. Jos niiden vaikutus perustuu salisyylihappoon tai bentsoyyliperoksidiin, parissa viikossa pitäisi alkaa näkyä tuloksia. Tilanne saattaa jopa huonontua hetkellisesti, kun iho alkaa pukata epäpuhtauksia pintaan ennen kuin ne paranevat.

Tohtori Goharan mukaan aknesta kärsivän ihossa pitäisi huomata merkittävä parannus kuudessa viikossa. Jos muutoksia ei näy kolmen kuukauden jälkeen, hän suosittelee kokeilemaan jotakin toista tuotetta, jonka vaikuttava aine on eri.

Pigmenttiläiskien ja arpien vaalennus on pitkä prosessi

Tohtori Gohara kuvaa pigmenttiläiskien hoitoa enemmän maratoniksi kuin pikamatkaksi. Niitä kun voivat aiheuttaa niin hormonit kuin aurinkokin. Ennaltaehkäisy ja hoito on siksi jatkuva juttu.

Goharan mukaan antioksidantit, kuten C-vitamiini, alkavat vaikuttaa kahdessa kuukaudessa. Lääkäri voi määrätä pigmenttiläiskien hoitoon myös voimakkaampia lääkevoiteita, mutta niiden haittapuolena saattaa olla paha ihoärsytys.

Retinolin teho riippuu siitä, mihin sitä käyttää

Retinoli on yksi ihonhoidon ihmeaineista, mutta ei sekään ihmeisiin pysty. Iho pitää totuttaa aineeseen vähitellen, koska myös retinoli ärsyttää ihoa helposti. Aknen hoidossa tuloksia pitäisi näkyä 4–6 viikossa, mutta jos tarkoituksena on ryppyjen häivyttäminen, kertaalleen kasvoille ilmestyneet taitokset eivät katoa koskaan. Ne saattavat toki pehmetä ja kaikkein pienimmät rypyt lakata näkymästä, mutta se vaatii 4–6 kuukauden säännöllistä retinolin käyttöä.

Lue myös:

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Haluatko eroon mustapäistä? 8 asiaa, jotka sinun pitää tietää

Luulitko, että ihonhoitotuotteen kuuluu vähän kirvellä, jotta se toimii? Luulit väärin!

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?