Ranskalla Lacoste, Jenkeillä Ralph Lauren – muiden maiden olympiamuoti on itkettävän tyylikästä

Moni maa on peitonnut Suomen jo ennen talviolympialaisten alkua tyylirintamalla.

Moni muu maa luottaa asuissaan perinteisiin lipun väreihin.

Suomen olympiajoukkueen uudet asut herättivät keskustelua, ihmetystä ja voimakkaita mielipiteitä viime viikolla. Suomen joukkue lähtee olympialaisiin Etelä-Korean Pyeongchangiin helmikuussa värikkäissä puvuissa, joita puvuista vastuussa olevan Luhta Sports Wear Companyn urheiluyksikön johtaja Juha Luhtanen kommentoi Ilta-Sanomille seuraavasti.

– Ollaan seurattu tarkkaan muiden maiden kisapukeutumista ja IcePeak tunnetaan erityisesti designistaan maailmalla. Tämä on modernia ja ajan henkistä, ja tämä aiheuttaa varmasti keskustelua.

– Tämä on sidottu Suomeen luonnon ja revontulien kautta. Jätimme pois siniristilipun, ja toimme pukuihin värikkyyttä ja palastelua.

Voit katsoa alla olevalta videolta, miltä Suomen joukkueen puvut näyttävät.

Suomen olympiajoukkueen uudet asut saivat myös muotimaailman vaikuttajat hämmennyksiin.

– Olin yllättänyt Suomen olympiajoukkueen edustusasujen lopputuloksesta. Mielestäni kokonaisuus näyttää enemmän Putous-tv-sarjan Suomi-huumoriosaston puvustukselta kuin vakavasti Suomea edustavien olympiaurheilijoiden edustusvaatteilta. Miksi esimerkiksi Marimekko ei voinut puvustaa heitä? Brändi tunnetaan maailmalla ja Suomi-valkosiniset Mariraidat olisivat cool ja ajankohtaiset, New Yorkissa vaikuttava muodin ja kauneuden ammattilainen, stylisti-meikkitaiteilija Riku Campo kommentoi.

Campon ehdotus toimii maailmalla. USA:n joukkueen vaatettaa tuleviin kisoihin tunnettu yhdysvaltalaissuunnittelija Ralph Lauren, ja Ranskan joukkue esitteli juuri omat, ikonisen ranskalaisen urheilumuotimerkki Lacosten suunnittelemat tyylikkäät asunsa.

Lacosten olympiajoukkueelle suunnittelemat vaatteet yhdistelevät Ranskan sävyjä sinistä, valkoista ja punaista.

Polo Ralph Laurenin suunnittelemat asut huokuvat klassista jenkkityyliä. Voit katsoa kuvan myös täällä.

Tummansinisen, valkoisen ja punaisen liitto on aina takuutyylikäs. Näet kuvan myös täällä.

Ralph Laurenin lisäksi yhdysvaltalaisurheilijoilla nähdään The North Facen ja Burtonin asuja. Ei edes tarvitse sanoa, että näiden merkkien vaatteista ei uskottavuutta puutu.

Näet videon myös täällä.

Jos Facebook-postaus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Myös Kanada on esitellyt jo omat joukkueasunsa, jotka on tänä vuonna suunnitellut vanha kanadalainen tavarataloketju Hudson’s Bay. Kanadakaan ei poikkea Ranskan ja USA:n tavasta käyttää omaa tunnussävyään punaista. Ranskan simppeliin ja Yhdysvaltain preppytyyliin verrattuna Kanadan asut ovat trendikkään ronskit.

Jopa Norja ihastuttaa tyylikkäällä olympiavaatetuksella. Dale of Norwayn perinteikkäät neulepuserot ovat nyt myös huipputrendikkäät – kirjoneulepuserot kun ovat kuumaa kamaa tänä talvena.

Olympic Passion -neuleet ovat sekä perinteisiä että tyylikkäitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?