Helppo suihkukikka, jolla vältät hiusten värjäytymisen vihreiksi tai kellertäviksi – miksi emme kuulleet tästä aiemmin - Tyyli - Ilta-Sanomat

Helppo suihkukikka, jolla vältät hiusten värjäytymisen vihreiksi tai kellertäviksi – miksi emme kuulleet tästä aiemmin

Etenkin vaaleat hiussävyt voivat värjäytyä helposti vihertäviksi tai likaisen keltaisiksi. Syynä on usein suihku ja metallipitoinen vesi. Näin ehkäiset värjäymät.

3.11.2017 16:01

Kampaaja Meeri Mäntylä, miksi hiusten sävystä tulee helposti keltainen tai vihertävä?

”Hiusten keltaisuus voi johtua ihan yleisesti hiusten vaalentamisesta suihkuveden ominaisuuksista huolimatta. Tumma hius vaalenee ensin punertavaksi, keskiruskea oranssiksi ja vaalea kellertäväksi.

Likaisenkeltainen ja vihertävä sävy voivat puolestaan johtua veden metalleista, joita irtoaa siihen esimerkiksi vanhoista putkista. Esimerkiksi kupari voi aiheuttaa sävymuutoksia etenkin vaalennetussa, huokoisessa hiuksessa.”

Mistä oman suihkuveden metallipitoisuuden tunnistaa?

”Kaakeleiden saumat ja suihkuverhon alareuna värjäytyvät helposti punertaviksi, jos vedessä on metalleja. Hiukset saattavat myös pesun jälkeen tuntua tönköiltä ja nahkeilta. Ne voivat myös haista raudalle suihkun jälkeen, eivätkä punaiset tai vaaleat hiusvärit tunnu pysyvän.

Jos hiukset ovat kunnossa ja kaakelit pysyvät puhtaina, veden metallimäärästä ei ole haittaa hiuksille.”

Kuinka vihreästä tai keltaisesta sävystä pääsee eroon?

”Hiusten vihertävyyteen voi kokeilla erikseen vihertäville hiuksille tarkoitettuja shampoita, joiden kelatoivat ainesosat, kuten Tetrasodium EDTA, sitruunahappo ja askorbiinihappo, sitovat metallia. Kelatoivat shampoot sopivat hiukselle joissa on metallia, väri voi olla vihertävä tai likaisen keltainen.

Itse sekoitan apteekista saatavaa askorbiinihappojauhetta eli C-vitamiinia shampoon ja vesitilkan kanssa ja annan seoksen vaikuttaa hiuksissa 10–20 minuuttia. Tätä en kuitenkaan voi suositella kokeilemaan kuin omalla vastuulla. Huomioi myös, että askorbiinihappo poistaa samalla suoraväripigmenttejä, ja saattaa tuoda esimerkiksi kylmän blondin alta esiin luonnollisen vaaleankeltaisen sävyn.

Cutrin Pure ISM Anti-Green Shampoo 13,90 €.

Selkeästi keltaisiin hiuksiin voi kokeilla hopeashampoota. Se ei poista ongelmaa, vaan korjaa vain sävyä. Vihreisiin hiuksiin hopeashampoota ei kannata laittaa missään nimessä.

Vihreän ja keltaisen sävyn peittämiseen voi kokeilla myös erilaisia maskeja ja suoravärejä. Vihreää voi taittaa piiloon vastaväri punaisella. Valitse vain hennosti sävyttävä tuote ja etene suoravärimaskien kanssa varovasti, jos et ole valmis punaiseen tukkaan. Värituotteita voi sekoittaa myös omaan hoitoaineeseen.”

Wella Professionals Care Color Recharge Red 22,90 €.

Voiko hiusten värjäytymistä ja metallien vaikutusta ehkäistä?

”Erilaiset suihkuun asennettavat suihkusuodattimet puhdistavat pesuveden metalleista ja kloorista. Olen itse huomannut valtavan eron omassa vaaleassa tukassani sen jälkeen, kun otin suihkusuodattimen käyttöön.

Suihkusuodattimia on erilaisia, ja niissä on aineita kuten kalsiumsulfaatti, kdf-55 ja aktiivihiili, jotka sitovat vedestä hiusten sävyyn vaikuttavia aineita. Hiukset pysyvät paljon paremmin halutun värisenä. Myös kylppäri pysyy puhtaampana. Parhaimmat suodattimet poistavat myös klooria, joka saattaa monella ärsyttää taas ihoa.”

Aroma Sense AS-9000 -suihkupää neutralisoi kloorin ja mahdolliset bakteerit ja suodattaa kalkin ja raudan. Suihkupään sisältämä C-vitamiini lupaa kosteuttaa ihoa ja hiuksia, 89 €.

AQVA-suihkusuodatin poistaa vedestä muun muassa kuparia, rautaa ja klooria ja luovuttaa veteen C-vitamiinia, suodatin 69 € ja vaihtosuodatin 29 €.

Afinna-suihkusuodatin sisältää KDF- ja kalsiumsulfiittikerrokset sekä vettä pehmentäviä alkalisia mineraaleja ja kestää käytössä puoli vuotta, 39 €.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?