Miten saa tuuheutta hiuksiin ja 4 muuta kauneuskysymystä, joita suomalaisnaiset pohtivat nyt – me vastaamme - Tyyli - Ilta-Sanomat

Miten saa tuuheutta hiuksiin ja 4 muuta kauneuskysymystä, joita suomalaisnaiset pohtivat nyt – me vastaamme

Suomalaisnaisia askarruttavat juuri nyt kysymykset tuuheammista hiuksista, hyvästä huulimeikistä, hehkuvasta ihosta ja täydellisestä silmämeikistä. Kokosimme vastaukset!

Pikkujouluaikaan pinnalle nousevat kysymykset hiuksista ja meikistä. Kokosimme vinkit.

1.11.2017 18:50

Suomalainen kauneuspalvelu Glamlin kertoo tuoreessa tiedotteessaan, mitkä kauneuskysymykset vaivaavat suomalaisnaisia tällä hetkellä eniten.

Glamlinin kauneuskonsultit saavat jatkuvasti kysymyksiä meikistä ja ihonhoidosta, ja talven juhlakauden lähestyessä viiden suosituimman kysymyksen joukkoon nousevat hiuksia ja juhlameikkiä koskevat pulmat.

Miten saan tuuheutta hiuksiini? Minkä värinen huulipuna sopii minulle parhaiten? Miten saan huulipunan pysymään? Miten saan hehkuvan ihon ilman liikaa kimalletta? Miten teen helpon smokey eye -meikin?

Nämä kysymykset askarruttavat Glamlinin mukaan juuri nyt. Etsimme vastaukset puolestasi.

1. Miten saan tuuheutta hiuksiini?

Hentoa tai ohutta tukkaa voi tuuheuttaa monella eri kikalla. Tehokkaita ovat esimerkiksi aiemmin esittelemämme föönausniksi, tuuheutta huijaavat kampaukset ja 7 pikkukikkaa, joilla hiukset saa näyttämään todellisuutta paksummilta. Lue ainakin nämä juttumme.

2. Minkä värinen huulipuna sopii minulle parhaiten?

Vaikka neuvomme on, että jokainen saa käyttää juuri sen väristä punaa kuin milläkin hetkellä haluaa, on imartelevan huulimeikkisävyn löytämiseen myös helppo kikka: kurkkaa rintaliiviesi sisään. Juuri itselle paras punasävy on nimittäin sama kuin nänniesi väri.

Lue myös, mitä mieltä miehet ovat kirkkaanpunaisesta huulipunasta. Ei siksi, että sillä olisi erityisesti väliä, vaan koska se on kiinnostavaa.

3. Miten saan huulipunan pysymään?

Kestävän huulimeikin saa loihdittua viidellä askeleella, kuten olemme kertoneet aiemmin julkaisemassamme jutussa. Näin teet huulimeikin, joka kestää koko illan.

  1. Kuori ja kosteuta. Huulet kannattaa kuoria säännöllisesti, mutta etenkin ennen tilaisuutta, johon haluat tehdä hyvän huulimeikin. Kuivissa, halkeilevissa ja kuoriutuvissa huulissa mikään huulipuna ei näytä hyvältä, joten kuollut iho kannattaa poistaa huulilta huulille tarkoitetulla kuorinta-aineella tai esimerkiksi vedellä kostutetulla hammasharjalla ja sokerilla hellästi harjaamalla. Kuorinnan jälkeen huulille kannattaa levittää kunnon kerros hyvin kosteuttavaa huulivoidetta, mielellään hyvissä ajoin ennen huulimeikin tekemistä.

  2. Pohjusta. Kestävä ja siisti huulimeikki alkaa pohjustustuotteen levittämisellä. Erikseen tarkoitusta varten suunniteltuja huultenpohjustustuotteita on jo monella meikkimerkillä, mutta jos huulet eivät ole kovin kuivat, pohjustuksen voi tehdä myös meikkivoiteella. Kuten huultenpohjustustuotekin, se tasoittaa pohjan huulimeikille ja pitää huulimeikkituotteet paremmin paikoillaan. Meikkivoide tuputellaan huulille ja tarvittaessa puuteroidaan kevyesti.

  3. Väritä ensin huultenrajauskynällä. Huulimeikki kestää intensiivisempänä, kun huulet värittää ensin kauttaaltaan huultenrajauskynällä. Valitse huulipunaan sopiva huultenrajauskynä, piirrä huulimeikille tarkat rajat ja väritä huulet sitten kynällä kokonaan. Huulipuna tarttuu huultenrajauskynällä väritettyyn pintaan tiukasti, eikä huulipunan pieni kuluminen paljasta huulen omaa väriä vaan vain huultenrajauskynäkerroksen.

  4. Lisää huulipunaa kerroksittain. Sen sijaan, että levittäisit huulipunaa kerralla reilusti, kaksi ohutta kerrosta luovat kestävämmän lopputuloksen. Lisää punaa ohuelti, taputtele ensimmäinen kerros esimerkiksi WC-paperilla kuivaksi ja lisää toinen ohut kerros huulipunaa.

  5. Puuteroi. Jos huulesi kestävät puuteroinnin ja puuteripinta sopii valitsemaasi huulipunaan, kokeile vielä viimeistellä huulimeikki kevyellä kerroksella väritöntä puuteria. Viimeistelykikka auttaa meikkiä pysymään paikoillaan ja vähentää samalla juomalasien reunaan jääviä huulipunatahroja.

4. Miten saan hehkuvan ihon ilman liikaa kimalletta?

Highlighterit ovat ihania, mutta kaikille kimalle ja trendihehku ei tunnu omalta – eikä se haittaa yhtään. Hehkuvan meikin saa luotua ilman korostustuoteövereitä näillä neljällä vinkillä: Ei highlighter-pakkoa! Näin meikkaat ihosi hehkuvaksi ilman kimalletta

Katso myös alla olevalta videolta, kuinka ammattimeikkaaja Riia Koivisto luo kauniina kuultavan meikkipohjan käyttämällä nestemäistä kuultotuotetta.

5. Miten teen helpon smokey eye -meikin?

Smokey eyessa on tarkoitus korostaa luomivakoa tummalla luomivärisävyllä ja tuoda liikkuvalle luomelle valoa vaaleammalla värillä. Smokey eyen voi tehdä millä tahansa sävyillä, kunhan luomivakoon ja silmien ulkonurkkiin tulee tummempaa ja liikkuvalle luomelle vaaleampaa väriä. Sävyn voi napata sävy esimerkiksi mekostasi. Lue koko smokey eye -vinkkijuttu täällä.

Helpompi keino luoda sumuiset silmät on kuitenkin nyt trendikäs ja monen ammattimeikkaajankin suosiossa. Muun muassa meikkaajat Anu Levy ja Riia Koivisto ovat näyttäneet videoilla, kuinka he taikovat upeat sumusilmät nopeasti ja näppärästi. Katso Koiviston meikkivinkit alla olevalta videolta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?