Menikö hiusten harjaamisen välttely jo yli? Ammattilainen kertoo, miksi näin kannattaa tehdä joka ilta - Tyyli - Ilta-Sanomat

Menikö hiusten harjaamisen välttely jo yli? Ammattilainen kertoo, miksi näin kannattaa tehdä joka ilta

Stylisti ja meikkitaiteilija Outi Broux jakoi viikonlopun I love me -messuilla hiustenmuotoiluvinkkejä ja kysyi, harjaahan yleisö hiuksensa joka ilta.

24.10.2017 18:54

Vanhaa sääntöä sadasta hiusharjan vedosta päivittäin pidetään nykyisin vanhentuneena tietona ja arvellaan, että liika hiusten harjaaminen saattaa hoitamisen sijaan olla hiuksille ennemmin vahingollista. Muun muassa Good Housekeeping -sivusto on kumonnut myytin ja kertonut, että sata harjanvetoa päivässä voi nykiä hiuksia turhaan hiustupista ja heikentää yksittäisten hiusten kuntoa.

Myös esimerkiksi kiharahiuksiset tietävät, että luonnonkiharat pysyvät kauniimman näköisinä harjaamattomina.

Moni saattaa vältellä hiusten harjaamista jo liiaksikin. I love me -kauneus- ja hyvinvointimessuilla viikonloppuna hiusvinkkejä antanut stylisti ja meikkitaiteilija Outi Broux kysyi yleisöltä, kuinka moni harjaa hiuksiaan päivittäin, eikä käsiä noussut monikymmenpäisestä kuulijajoukosta kuin muutama. Broux jakoi tiedon, joka saa tarttumaan harjaan useammin.

– Hyvä, että edes jotkut teistä. Hiukset pitäisi nimittäin harjata joka ilta.

Brouxin mukaan hiukset kannattaa harjata läpi iltaisin, sillä tukka voi olla oikea epäpuhtaussyöppö. Hiuksiin tarttuu päivän aikana pölyä, pienhiukkasia ja muita epäpuhtauksia, jotka siirtyvät hiuksista helposti esimerkiksi tyynylle ja kasvojen iholle. Hiusten jokailtainen harjaaminen auttaa pitämään hiukset puhtaampina.

Hiusten hellävaraiseen harjaamiseen ja takkujen selvittämiseen Brouxilla on sääntö, joka pätee aina.

– Muista aloittaa hiusten harjaaminen aina latvasta ja etene vähitellen tyveä kohti.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?