Tuote, joka tekee meikistä aina paremman – testasimme - Tyyli - Ilta-Sanomat

Tuote, joka tekee meikistä aina paremman – testasimme

Jos et vielä käytä meikinpohjustustuotetta, aloita heti.

19.10.2017 15:53

Primerit eli meikinpohjustustuotteet tekevät meikistä tasaisemman, kauniimman ja pitkäkestoisemman. Hyvä primer on olennainen osa hehkuvaa ja kestävää meikkiä, jota ei tarvitse korjailla pitkin päivää tai kesken juhlaillan.

Otimme meikin ihmetuotteet testiin ja arvioimme niiden tehon. Testipohjana toimi pintakuivuuteen mutta T-alueen rasvoittuvuuteen taipuvainen sekaiho. Testin tärkeimpiä huomioita löytyi kaksi: meikistä tulee aina parempi minkä tahansa pohjustusvoiteen kanssa kuin ilman, ja tässä kosmetiikkaryhmässä hinta tuppaa kertomaan laadusta.

Näin tuotteet pärjäsivät.

bareMinerals Prime Time Original Foundation Primer, 42 € / 30 ml

Uskomattoman sileä ja silkkinen koostumus. Tuote liukuu ihon pinnalle silikonimaisen puuteriseksi pinnaksi ja jättää ihon samalla sekä hehkuvaksi että mattaiseksi. Meikki levittyy pohjustuksen päälle kauniisti ja pysyy hyvänä ja kiillottomana pitkään. Ei moitteita!

Arvosana: 4½ / 5

Exuviance Matte Perfection, 45,95 € / 30 g

Ihonhoitotuotteistaan tunnetun Exuviancen pohjustustuote on testin parhaimmistoa. Koostumus on todella ohut ja huomaamaton, ja tuote levittyy iholle ohueksi ja nopeasti kuivuvaksi kerrokseksi. Meikistä tulee tämän pohjustuksen kanssa kauniin mattainen. Tositestiin pohjustus joutuu sateessa kävellessä, mutta kosteudesta huolimatta meikki on edelleen illalla hyvin paikoillaan. Vielä yllättävämmin tuote toimii haastavissa lentokoneolosuihteissa. Tämä jää käyttöön!

Arvosana: 5 / 5

Oriflame NovAge Pore and Line Perfector, 39 € / 30 ml

Oriflamen pohjustus lupaa piilottaa kiireisen elämäntyylin jättämät jäljet, ja osoittautuukin näppäräksi perusprimeriksi. Tästä on helppo aloittaa, jos et ole meikkihifistelijä ja kaipaat kaikille ihotyypeille sopivaa arkituotetta.

Arvosana: 3 / 5

Make Up Store Skin Serum, 44 € / 30 ml

Kirkas pohjustusgeeli levittyy kevyen ja puuterimaisen tuntuisesti iholle. Meikkausvaiheessa merkittävää vaikutusta ei huomaa, mutta päivän mittaan tuotteen tehon tajuaa: tämä oli yksi testin ainoista kosteuttavan tuntuisista tuotteista, joka piti ihon kuulaana ja hehkuvana muttei antanut naaman kiiltää.

Arvosana: 4 / 5

Shiseido Ibuki Smart Filtering Smoother, 28 € / 20 ml

Shiseidon pikkuinen pyöreä purkki on ihmetuote. Levittäessä koostumus ei ollut testin parhaasta päästä, sillä tuote kuivui nopeasti ja teki työstämisestä kiireistä. Tuntu on aluksi tahmea mutta kuivuessaan todella puuterimainen, ja tuotetta kului hieman enemmän kuin muista purkeista. Lopputulos on kuitenkin vaivan arvoinen. Sain meikistäni testin aikana enemmän kehuja kuin koskaan, eikä T-alueen kiiltoa tai meikin korjailua tarvinnut ajatella hetkeäkään. Jokapäiväiseen käyttöön ei ehkä paras, mutta juhliin ja superpitkiin päiviin ehdoton tuote!

Arvosana: 5- / 5

IsaDora Under Cover Face Primer, 22,20 € / 30 ml

Yleensä rakastan merkin tuotteita, mutta pohjustusvoide on pettymys. Tuntuma on hyvä, levittyvä ja mattainen, mutta meikin jälki ja pysyvyys eivät vakuuta.

Arvosana: 2 / 5

Urban Decay Complexion Primer De-Slick, 33,90 € / 28 ml

Urban Decayn meikinpohjustustuotelinjaan kuuluu neljä samanlaista pulloa erilaisille ihotyypeille ja erilaisiin tilanteisiin. Niistä suosikiksi nousi De-Slick, ylimääräistä rasvaa imevä pohjustusvoide, joka ehkäisee kiiltoa, tekee meikkipohjasta pitkäkestoisen ja häivyttää ihohuokosia.

Levittäminen on työlästä, sillä tahmainen voide vaatii tuputtelua eikä kestä vetoja, mutta kun sen saa paikoilleen, ihossa näkyy jo pelkän pohjustuksen avulla iso muutos. Primeri nappaa meikkivoiteen kiinni kuin magneetti, eikä pysyvyydestä ole huolta koko päivänä. Iho ja meikki näyttävät kauniilta vielä 12 tunnin jälkeen. Uskomatonta!

Arvosana: 4½ / 5

Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer, 58 € / 30 ml

YSL:n primerissa on testin kevyin, lähes vesimäinen koostumus. Iho tuntuu täysin tuotteettomalta, mutta meikistä tulee todella kaunis. Jos toivot kasvoille huomaamattoman tuntuista pohjustusta, valitse tämä. Pohjustus ei ole testin tehokkain mutta ehdottomasti miellyttävin kokemus.

Arvosana: 4- / 5

Lancôme La Base Pro Hydra Glow, 45 € / 25 ml

Tämä tuubi peittää suurentuneet ihohuokoset ja tasoittaa ihon täydellisesti. Koostumus on kuitenkin hyvin voidemainen, heleyttävä ja kosteuttava, joten rasvoittuvalle ja kiillon hillitsemistä tarvitsevalle iholle en suosittelisi. T-alue kaipaisi päivän päätteeksi jo reipasta korjailua, mutta toisaalta meikki levittyy tämän pohjustuksen kanssa paremmin kuin useimman muun testituotteen. Kuivalle iholle loistava löytö.

Arvosana: 3½ / 5

Max Factor Facefinity All Day Primer, 18,50 € / 30 ml

Max Factorin ripsivärit ovat monen luottotuote, mutta merkki pettää primerissa. Pohjustusvoiteen koostumus on litkumainen ja tuoksu pistävän kemikaalimainen. Tuote kyllä hoitaa tehtävänsä, mutta uudelleen en tätä iholleni levitä.

Arvosana: 2- / 5

Guerlain L’Or Primer Base ja Météorites Perles Perfecting Primer, 76 € / 30 ml

Guerlainin pohjustustuotteet ovat testin ehdotonta luksusta. Katsokaa nyt näitä pulloja! L’Orin kultahiput ovat puhdasta 24 karaatin kultaa, ja Météorites Perles’n timanttipuuteria sisältävässä primerissa on käytetty tähtipölyteknologiaa. Imukykyiset puuterit neutralisoivat ylimääräistä ihon talia ja timanttipuuteri hajottaa valon iholta useaan suuntaan iholta ja luo pehmeän halo-efektin.

Näiden kahden väliltä kultahiput voittavat. Koostumus on hyvin kevyt ja raikkaan geelimäinen, ja vaikutuksen huomaa heti levityksen jälkeen: iho hehkuu kauniina jo pelkän primerin voimasta. Meikki pysyy kiillottomana iltaan asti. Ihoa imartelevia kultahippuja tekee mieli sutia kasvoille niinäkin päivinä, kun ei edes tarvitse meikata.

Arvosana: 4+ / 5

Lumene Nordic Chic Mattifying & Pore Smoothing Primer 13,50 € / 20 ml

Myös Lumenella on pohjustustuotelinjassaan vaihtoehdot erilaisiin vaatimuksiin. Ihon sävyä tasoittavan, kosteuttavan ja heleyttävän ja mattapintaisen meikin luovan primerin joukosta tehokkaimmaksi tuubiksi valikoitui mattaprimeri. Sitä tosin joutuu hieromaan ihoon pitkään, jotta tuotteen rullautuminen loppuu ja se levittyy iholle. Hoitaa hommansa kohtuullisesti.

Arvosana: 2+ / 5

L’Oréal Paris Infallible Mattifying Primer, 10,90 € / 35 ml

L’Oréalin geelimäinen pohjustustuote tuntuu aluksi hyvin samanlaiselta kuin testin muutkin kirkkaat primerit, mutta hintaeron huomaa meikatessa ja päivän mittaan. Meikistä ei tule yhtä virheetön kuin muilla tuotteilla. Kalliimmat verrokit ovat myös edullista tehokkaampia, sillä tämä tuubi ei tahdo pitää meikkiä paikoillaan ja kauniina.

Arvosana: 2½ / 5

Rimmel Stay Matte Primer, 9,50 € / 30 ml

Rimmelin tuotteessa on mukavan pehmoinen koostumus, se levittyy hyvin ja pitää meikin suhteellisen hyvin paikoillaan ja kiillon poissa lähes koko työpäivän ajan. Ok tuote, mutta häviää tasokkaammille kilpasiskoilleen.

Arvosana: 2½ / 5

Dior Diorskin Forever & Ever Wear, 53,50 € / 30 ml

Diorin luksuspurkki on puolestaan hyvä osoitus siitä, ettei hinta korreloi suoraan tuotteen tasoon: moni testin hieman edullisemmista tuotteista pärjäsi paremmin. Pohjustustuote jättää samettisen sileän ja hehkuvan pinnan ja pitää meikin visusti paikoillaan, mutta kiilto ei pysy täyttä päivää kurissa. Merkkitietoisen perustuote.

Arvosana: 3 / 5

Giorgio Armani UV Master Primer, 54 € / 30 ml

Testin viimeinen purkki saa täydet pisteet. Armanin nudenvärinen, paksu pohjustusvoide levittyy pehmeästi ja kosteuttavasti iholle ja jättää kasvot superhehkuviksi. Jo pelkkä primer poistaa punakkuutta ja tasoittaa ihon sävyä silmin nähden. Meikistä ja ihosta tulee kaunis, tasainen ja hehkeä koko päiväksi. Plussaa mielettömästä suojakertoimesta.

Arvosana: 5 / 5

Meikistä vieläkin kestävämpi? Katso, mikä meikinkiinnityssuihke toimii parhaiten!

Kuvat: Valmistajat

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?