7 kikkaa ohuille hiuksille – näillä teet hiuksistasi heti paremmat - Tyyli - Ilta-Sanomat

7 kikkaa ohuille hiuksille – näillä teet hiuksistasi heti paremmat

Ammattilaiset vinkkaavat parhaat keinonsa ohuiden tai hentojen hiusten laittamiseen.

6.10.2017 11:32

Kuinka saada hennoistakin hiuksista näyttävät? Miten ohuet hiukset kannattaa laittaa? Saako lättätukasta millään tuuheampaa? Miten liruhiukset näyttäisivät paksummilta? Kauneussivusto Byrdie paljastaa vastaukset ikuisuuskysymyksiin, ja mehän kuuntelemme.

1. Pese oikein

Ammattilaisten mukaan kaikki lähtee hiusten pesusta. Esimerkiksi julkkishiusstylisti Jen Atkin ja L’Oréalin hiuslähettiläs Adam Reed neuvovat pesemään hiukset volyymia tuovalla shampoolla. Hoitoainetta kannattaa käyttää vain ja ainoastaan kuivimmille latvoille.

2. Viimeistele kylmällä vedellä

Reedin pesuvinkit jatkuvat vielä huuhtelemisen puolelle. Etenkin ohuet hiukset tai hennot hiukset kannattaa huuhdella lopuksi kylmällä vedellä. Se tuo hiuksiin lisätyöntöä.

3. Sotke jakaus

Viivasuora jakaus voi olla ohuiden hiusten pahin vihollinen. Hiukset näyttävät tuuheammilta, kun jakaus ei ole aivan piikkisuora vaan hieman epätasainen ja sotkuinen, neuvoo kampaaja Scott Ade.

4. Ei liian pitkiä hiuksia

Ade muistuttaa myös, että mitä pidemmät hiukset ovat, sen ohuemmilta ne helposti näyttävät. Ohuthiuksisen ei välttämättä kannata kasvattaa pitkiä hiuksia, jos toivoo lopputuloksesta tuuheaa.

5. Hyvä malli pelastaa

Pitkien kutrien sijaan kampaaja Jonny Long kehottaa leikkaamaan hiukset melko tasaisiksi. Kerrostetut latvat näyttävät aina ohuemmilta, joten rehdisti poikkaistu latva tekee paksumman vaikutelman. Scott Ade kehottaa leikkauttamaan ohuille hiuksille ammattilaisen käsissä sopivan mallin, sillä hyvä leikkaus tekee hiuksille ihmeitä.

6. Värjää tuuheammaksi

Hiusten paksumpaan ulkomuotoon voi vaikuttaa myös värivalinnalla. Esimerkiksi tasaisen vaaleaksi blondattu tukka näyttää ohuissa tai hennoissa hiuksissa usein todellisuutta ohuemmalta, kun taas syvyyttä tuovat raidat ja sävyvaihtelut saavat tukan näyttämään tuuheammalta, vinkkaa kampaaja Jack Howard.

7. Puhalla kuohkeaksi

Ohuet hiukset kannattaa föönata tuuheiksi ja ilmaviksi. Unohda hentojen ja ohuiden hiusten kanssa kuitenkin harja, ja föönaa hiukset lähes kuiviksi vain sormilla haroen. Suihkauta muotoilutuotetta, kuten volyymia tai tuuheutta tuovia suihkeita, vain hiusten juureen, jotta tuotteet eivät latista latvoja. Jos föönaustekniikat eivät ole hallussa, föönaa hiukset yksinkertaisesti pää alaspäin, neuvovat Jen Atkin ja Scott Ade.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?