4 kauneustuotetta, joista voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä

Vaikka tuotteen käyttäminen tuntuisi kuinka hyvältä, kaikki purkit ja välineet eivät sovellu jokapäiväiseen käyttöön.

Jokainen kuivasampoopöllyjä hengitellyt on varmasti jossakin kohtaa miettinyt, että tämä ei välttämättä ole hyväksi keuhkoille.

On kuitenkin kosmetiikkatuotteita, joiden haittoja ei välttämättä heti tajua. Popsugar listasi jutussaan tuotteet, joiden kanssa kannattaa olla varuillaan, jotteivat iho ja hiukset ala kärsiä.

1. Meikinpohjustustuotteet

Useimmat primerit eli pohjustustuotteet ovat silikonipohjaisia. Silikoni taikoo ihon pinnalle tasoittavan kalvon, mutta se saattaa myös vangita öljyn ja hien alleen, mikä saattaa olla syynä finneihin. Siksi kannattaa harkita, onko tuote tarpeellinen jokapäiväisessä käytössä.

Juhlatilaisuuksissa silikonipitoinen pohjustusvoide on kätevä tuote, sillä se pitää ihon rasvoittumista kurissa ja meikkipohjan tasaisena paikallaan. Sen jälkeen iho tulee kuitenkin puhdistaa huolella.

2. Syväpuhdistava sampoo

Jutun alussa mainittu kuivasampoo kaipaa yleensä kaverikseen syväpuhdistavan sampoon, jolla jauhejäämät saa tehokkaasti pois hiuksista ja päänahasta. Liiasta hiusten tehopyykkäämisestä ei kuitenkaan kannata innostua, sillä hiukset saattavat kuivua ja menettää värinsä ja kiiltonsa, jos niitä pesee jatkuvasti voimakkaalla sampoolla.

Kuten kasvojenkaan iholta, myöskään päänahasta ei kannata hinkata irti kaikkea sen luonnollista talia, sillä rasva myös suojaa ja pitää ihon terveenä. Me Naisten haastatteleman hiuskouluttajan mukaan sopiva syväpuhdistavan sampoon käyttötahti on kerran viikossa tai kahdessa.

3. Retinoli

Retinolivoiteita suositellaan avuksi vaikka mihin, sillä aine uudistaa ihoa tehokkaasti, mutta ihotautilääkäri Kim Nichols kehottaa varautumaan iho-oireisiin.

– On yleistä, että aluksi iho kuivuu tai hilseilee. Uusien retinolin käyttäjien kannattaa aloittaa miedolla voiteella vain kerran tai kahdesti viikossa, asiantuntija neuvoo Popsugarille.

Hän suosittelee aloittelijoille voidetta, joka sisältää 0,5 prosenttia retinolia – ennen kuurin aloittamista voi olla myös paikallaan konsultoida ammattilaista.

4. Kasvoharja

Onhan tästä puhuttu ennenkin, mutta kun kasvojen hinkuttaminen putipuhtaiksi vain tuntuu niiiin ihanalta. Sähkökäyttöisellä, pehmeällä harjalla saa kuurattua ihohuokoset pohjia myöten. Riskinä onkin sitten, että iho ärtyy ja alkaa oikutella, sillä se tykkäisi vähän hellemmästä käsittelystä.

Jos akne, kuivuus tai jopa psoriasis, ruusufinni ja ekseema nostavat päätään, on aika laittaa kasvoharja hetkeksi telakalle. Kim Nicholsin mukaan sen käyttö olisi hyvä rajoittaa jo etukäteen pariin päivään viikossa – etenkin niihin iltoihin, kun on käyttänyt tavallista enemmän meikkiä.

Lue myös:

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Tuliko näppy otsaan vai leukaan? Tämän finnien sijainti kertoo elimistön epätasapainosta

Sampookikka, jonka avulla voit pestä hiukset entistä harvemmin

Janna Hurmerinta oli nuorena meikin liikakäyttäjä: ”Nykyään haluan näyttää itseltäni”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?