Muista 60 prosentin sääntö, jos annat hiusten kuivua itsekseen

Turha hätäily muotoilutuotteiden kanssa voi latistaa kuontalon.

1.10.2017 19:21

Kun hiusten antaa kuivua pesun jälkeen itsekseen, yksi tärkeimmistä neuvoista on välttää kaikenlaista koskettelua ja kuontaloon kohdistuvaa rasitusta. Hiuksia ei kannata kammata vähän väliä, ja kaikkihan tietävät mitä tapahtuu, kun menee märillä hiuksilla nukkumaan.

Toimittaja Katie Becker paljastaa The Coveteur -sivustolla vielä yhden kikan, jota moni ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi. Sen hänelle paljasti julkkisten hiusstylisti Matt Fugate.

– Hiusten pitää antaa kuivua noin 60 prosenttia, ennen kuin niihin levittää mitään muotoilutuotetta, guru ohjeisti.

On siis turha olettaa, että muotoilutuote jotenkin auttaisi hiuksia kuivumaan paremmin. Sen tehtävä on muotoilla, eikä se onnistu, kun hiukset ovat litimärät. Tuote saattaa esimerkiksi liueta veden sekaan ja menettää tehonsa. On myös vaikeampaa levittää se tasaisesti koko kuontaloon, joten osa hiuksista saattaa jäädä ilman tuotetta, ja osa pakkautua tuotteen vuoksi ärsyttäviksi, latistuneiksi klimpeiksi.

Beckerin jututtamien asiantuntijoiden mukaan malttamaton saa hiuksensa 60-prosenttisen kuiviksi esimerkiksi mikrokuitupyyhkeen avulla.

Toinen vaihtoehto on puhaltaa hiuksiin ilmaa hiustenkuivaajan avulla keskilämmöllä ja matalalla teholla. Noin minuutin pitäisi riittää, jotta hiuksista tulee ”puolikuivat”. Sen jälkeen on muotoilutuotteen aika – kun hiukset sitten kuivuvat, niistä pitäisi tulla sileät ja ilmavat.

Katso Me Naisten jutusta tarkat ohjeet siihen, miten hiusten kuivattaminen onnistuu vaihe vaiheelta.

Lue myös:

Näin värjäät hiukset kotona: 15 ammattilaisen vinkkiä

Suihkutatko hiuslakkaa suoraan hiuksiin? Ei kannattaisi – se saattaa aiheuttaa jopa hiustenlähtöä

Näin föönaat hiukset nopeammin – 7 parasta kikkaa

Haluatko hiukset kuivaksi ilman fööniä – näin vältät pörröisyyden ja onnistut

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?