Helppo kauneustapa tekee hiuksista ja ihosta heti paremman

Tuntuuko, ettei voide imeydy? Kutiseeko kuiva hiuspohja? Kuorinta auttaa molempiin.

28.9.2017 10:50

Kasvot ovat se kehon osa, joka joutuu eniten säiden armoille. Siksi ihon puolustusmekanismi alkaa paksuntaa kasvojen ihoa. Myös iholle kertyvä kuollut ihosolukko saa ihon näyttämään samealta ja korostaa juonteita ja ryppyjä.

Apu harmaaseen ja elottomaan ihoon löytyy kuorintavoidepurkista. Säännöllinen kuorinta saa ihon heleytymään ja auttaa sen hoitamisessa. Kuorinta kannattaa tehdä kerran viikossa tai joka toinen viikko.

– Tervettä kasvojen ihoa voi kuoria aineella, jossa on rakeita. Myös couperosa-iho kestää kuorintaa. Siihen kannattaa käyttää entsyymikuorinta-ainetta, kertoo ihoterapeutti Leena Myller Kämp Spasta.

Hiuspohjakin kaipaa kuorintaa

Kasvojen lisäksi vartalokin kaipaa kuorintaa, jotta kosteusvoiteet imeytyvät hyvin, eikä kuollut ihosolukko pölise. Kuori kerran tai kahdesti kuukaudessa myös hiuspohja tai käytä syväpuhdistavaa sampoota. Se poistaa hiuksista ja hiuspohjasta kuonat ja kuolleen ihosolukon.

– Tavalliset sampoot ovat niin hoitavia, etteivät ne puhdista hiuspohjaa riittävästi. Älä kuitenkaan kuori hiuspohjaa juuri ennen värjäystä, jotta päänahka ei joudu turhan koville, hiusmuotoilija Pirjo Honkanen neuvoo.

Vältä muovihippusia

Ota selvää, mitä tuotteesi sisältävät kuorivat aineet ovat. Osassa tuotteista on pieniä muovihippusia, jotka päätyvät vesistöihin ja voivat aiheuttaa ympäristöongelmia. Moni kosmetiikkayritys on luopunut tai luopumassa muovien käytöstä kuorinta-aineissa.

Lue lisää:

Kuori ihosi heleäksi - katso tästä vinkit

Ihanaa, edullista ja ekologista: kuori iho hunajalla!

Kutiseeko? Näin hoidat kuivaa päänahkaa

Nyt saa kutina riittää! Näillä 6 keinolla ihosi voi talvella paremmin

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?