Pilaavatko kurittomat vauvahiukset kampauksen? Näin taltutat ne - Tyyli - Ilta-Sanomat

Pilaavatko kurittomat vauvahiukset kampauksen? Näin taltutat ne

Kolme tekniikkaa, joiden avulla pääset eroon hiusten pörröisyydestä.

23.9.2017 18:29

Vaikka kuontalonsa saisi muuten kuriin, otsalta kohoaa sinnikkäästi kohti taivasta lyhyitä ”vauvahiuksia”. Nuo itsepäiset pirulaiset saavat koko kuontalon näyttämään pörröiseltä, mutta onneksi tilanne on myös pelastettavissa.

Kokeile näitä vinkkejä vauvahaituvien taltuttamiseen!

Kampaa ja lakkaa

Kahta tuotetta on kätevä kuljettaa mukana myös käsilaukussa akuutteja tilanteita varten: matkakokoista hiuslakkaa ja tiheäpiikkistä kampaa.

Salaisuus on siinä, miten niitä käyttää. Hiuslakka kannattaa suihkuttaa ensin kampaan, josta lakka tarttuu tasaisesti hiuksiin ja silottaa niiden pinnan paljon tehokkaammin kuin suoraan hiuksiin suihkuttelu. Hiuslakkaa voi myös suihkuttaa sormenpäihin, joilla haituvat asettelee paikoilleen.

Myös hammasharja toimii

Ainakin Bustle- ja Byrdie-sivustot suosittelevat apuvälineeksi myös hammasharjaa. Sillä hiuksiin voi levittää joko hiuslakkaa tai silottavaa muotoilutuotetta. Harjakset tarttuvat tehokkaasti jokaiseen hiukseen ja pakottavat ne oikeaan asentoon.

Kastele ja kuivaa

Byrdien mukaan vesi auttaa vauvahiusten muotoilussa, joten hiukset kannattaa kostuttaa suihkuttamalla niihin vettä sumutepullolla. Sen jälkeen hiuksia kannattaa föönata samalla kun niitä asettelee sormilla hyvään asentoon. Puhalla vuorotellen kylmää ja kuumaa ilmaa, jotta hennot hiukset eivät kärvenny. Kiinnitä sitten kampaamalla suortuviin hiuslakkaa.

Tai sitten: hyväksy!

No eihän pörröisyys ole niin paha asia, vauvahiukset kuulostavat jo sanana ihanan söpöiltä! Rento hälläväliä-asenne sopii myös hiustenlaittoon – muutama sojottava haituva ei maailmaa kaada. Katso Me Naisten jutusta kuvat ihanista pörröhiuksista.

Lue myös:

Sopivatko lyhyet hiukset sinulle? Kahden sekunnin kikalla se selviää

Näin värjäät hiukset kotona: 15 ammattilaisen vinkkiä

Nerokas hiusvinkki: paras apuväline kiharoiden föönaamiseen löytyy keittiöstä

Harkitsetko otsatukkaa? Tässä parhaat mallit eri kasvonmuodoille

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?