Testasimme uuden, hehkutetun markettimaskaran – kulttiripsaria edullisempi versio pesi esikuvansa

MyStyle testasi Suomeen elokuun aikana rantautuneen L’Oréalin uutuusmaskaran.

Meikkimerkki Too Faced on yksi kauneusmaailman suosikkibrändeistä. Kuinka tuttu L’Oréal pärjää sille?

1.9.2017 7:01

Alkukesästä Instagramin ja Youtuben kauneusgurut valtasi liki aallon lailla maskarabuumi, kun he yksi toisensa jälkeen ylistivät L’Oréalin uutuusmaskaraa. Yhdysvalloissa nimellä Lash Paradise julkaistu tuote tuli vaaleanpunaisessa tuubissa, ja sen luvattiin tuuheuttavan, pidentävän ja erottelevan ripset huolella.

Muun muassa kalifornialainen kauneustubettaja Tati Westbrook hehkutti maskaran olevan maailman paras videollaan:

Mikäli video ei näy kunnolla, voit katsoa sen täältä.

Maskara on selkeä kopio jo vuosien saatossa kulttistatuksen saaneesta Too Faced -merkin Better than Sex -ripsiväristä. Tuotteen pakkaus, harja ja koostumus ovat liki identtiset. Jopa pahvipakkaus, jossa ripsiväriä myydään, on samanlainen esimerkkikuvineen.

Eurooppaan ripsiväri rantautui elokuun alussa nimellä Paradise Extatic, ja tuubi oli vaihtunut vaaleanpunaisesta ruusukultaan.

Youtubettaja Emily Fox vertaa tuotteita videollaan. Jos video ei näy kunnolla, voit katsoa sen täältä.

Myös MyStyle testasi sekä alkuperäisen Too Facedin tuotteen että L’Orealin kopioversion.

Näin ripsaritaistossa kävi

Tiimalasin mallinen harja on yksi Too Faced Better than Sex -ripsivärin tunnusmerkeistä.

Ensimmäiseksi suurin kuluttajalle näkyvä ero on tuotteen hinta ja saatavuus. Tällä hetkellä Paradise Extaticia saa Sokoksilta ja Stockmanneilta ja oletettavasti se tullaan näkemään myös markettien hyllyillä. Hinta on markettimaskaraksi varsin korkea, noin 15 euroa.

Too Facedia puolestaan ei Suomesta helpolla saa. Lähin ostopaikka on Tukholman Sephora-liike, jossa tuotteen hinnaksi ilmoitetaan 260 kruunua, eli hieman yli 27 euroa. Tuotetta ei tunnu löytyvän eurooppalaisista nettikaupoista, ja esimerkiksi merkin kotisivuilta toimitus Suomeen ei onnistu.

Tiimalasimalli löytyy myös L’oréalin tuotteesta.

Toinen ero on harjan koossa. Paradise Extaticissa on aavistuksen pienempi harja kuin Too Facedin tuotteessa, ja tämä itse asiassa helpottaa tuotteen siistiä levitystä huomattavasti.

L’Oréalin maskara myös pysyy ripsissä pidempään kuin esikuvansa, joka etenkin kuivuttuaan saattaa rapista alaluomille varsin tehokkaasti.

Lopputulos molemmilla tuotteilla onkin varsin samanlainen. Ripset ovat reippaasti pidemmät ja tuuheammat. Kumpikaan maskara ei missään nimessä ole luonnollista lopputulosta toivovan tuote, vaan enemmän dramaattista räpsyefektiä kaipaavalle.

Paradise Extatic saa kuitenkin miinusta hinnastaan: 15 euroa on markettimaskaroiden hinnaston yläpäässä. Markettikalliudesta huolimatta ripsiväri pesee vielä kalliimman verrokkinsa loistavasti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?