Ei omin sormin! Näin pääset eroon kivuliaasta, jumiutuneesta finnistä

Ihotautilääkärin mukaan ihonalaista finniä ei kannata puristaa itse ennen kuin se puhkeaa.

19.8.2017 16:00

Siinä sellainen taas on – keskellä otsaa. Kipeänä tykyttävä finni, joka ei edes suostu nousemaan ihon alta esiin niin, että sen voisi hellästi puristaa.

Millä konstilla kipeästä näpystä, eli ihonalaisesta finnistä, voisi päästä eroon?

Jos etsit nopeaa ratkaisua, ainoa turvallinen tapa on kääntyä ammattilaisen puoleen, kertoo Popsugar-sivusto. Dermatologi voi avata ihon alle jääneen finnin pienellä viillolla ja tyhjentää sen sisään kertyneen aineen. Hoidon jälkeen finni paranee usein nopeasti.

Kotikonsteihin luottavan kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään, ennen kuin alkaa ropeltaa näppyä omin sormin. Ihonalainen finni on usein näpyistä vaikeahoitoisin, joten siihen eivät vippaskonstit välttämättä auta.

Popsugar listaa asiat, jotka kannattaa ottaa huomioon, kun ihollesi ilmestyy ihonalainen finni:

1. Ihonalaiset finnit syntyvät ihan samalla tavalla kuin tavallisetkin. Ne koostuvat huokoseen kertyneistä bakteereista ja kuolleista ihosoluista. Näppy syntyy, kun iholla on liiallista talin tuotantoa. Ihonalaisia finnejä on erityisesti heillä, joiden iho on taipuvainen akneen.

2. Älä purista ihonalaista finniä. Jos haluat pikavauhtia eroon näpystä, mene suosiolla ammattilaisen pakeille.

3. Kipeiden, ihon alle jääneiden finnien ennaltaehkäisy on helpompaa kuin niiden hoitaminen jälkikäteen. Jos siis kärsit niistä, kiinnitä huomiota ihonhoitorutiiniisi. Lue vinkkejä epäpuhtauksiin taipuvan ihon hoitoon täältä.

4. Ihoa kuivattavista aineista ei ole erityistä hyötyä ihonalaisiin finneihin. Sen sijaan finnin painaminen kuumalla liinalla useita kertoja päivässä saattaa auttaa sitä niin sanotusti puhkeamaan.

– Kun finni on noussut pintaan, purista se. Silloin kipu hellittää ja finni alkaa parantua, dermatologi Neal Schultz kertoo.

Lue myös:

Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Tuliko näppy otsaan vai leukaan? Tämän finnien sijainti kertoo elimistön epätasapainosta

Haluatko eroon mustapäistä? 8 asiaa, jotka sinun pitää tietää

Bikinistä pilkistää näppyjä? 4 konstia peppuaknen hoitoon

Ihonhoitotuotteet, joihin kauneusgurut eivät koske

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?