Tunnethan jo misellivedet? Otimme meikinpoiston ihmeaineet testiin

Misellivesi on kasvojenpuhdistuksen uusin tulokas, joka imee meikin magneetin lailla ja voi korvata kasvoveden.

17.8.2017 14:18

Misellivedet ovat saapuneet kosmetiikkamarkkinoille kohisten parin viime vuoden aikana, ja nyt oma misellivetensä löytyy lähes jokaiselta kauneusbrändiltä.

Misellivesi sisältää nimensä mukaan misellejä, mikroskooppisia hiukkasia, joiden partikkelit imevät likaa, talia, meikkiä ja muita epäpuhtauksia magneetin tavoin. Misellivedet lupaavat puhdistaa ihon hellävaraisesti ja poistaa epäpuhtaudet ja meikin parilla vanulapun pyyhkäisyllä. Misellivettä ei tarvitse huuhdella iholta pois, joten tuote sopii puhdistukseen etenkin silloin, kun vettä ei ole saatavilla – tai kun olet vain liian väsynyt raahautuaksesi kylpyhuoneeseen.

Testasimme 9 miselliputsaria

Otimme misellivesipullot ja -putelit testiin. Testissä poistettiin ainoastaan kevyt päivämeikki, joka sisälsi meikkivoidetta, peitevoidetta, luomiväriä ja ripsiväriä. Kunnon rajausten kanssa tuotteet olisivat joutuneet vielä kovempaan testiin.

Lähes kaikissa tuotteissa neuvottiin puhdistamaan silmämeikki pitämällä lappua hetken silmän päällä ja sen jälkeen hellästi pyyhkimään meikit pois. Käytännössä tämä ei riittänyt, vaan lähes kaikkia tuotteita – yhtä lukuun ottamatta – joutui hinkkaamaan oikein kunnolla, jotta ripsivärin rippeetkin lähtivät pois.

Testihenkilöllä on kuivahko iho ja herkät, helposti ärsyyntyvät silmät. Monet tuotteista kirvelivät silmiä aluksi kovastikin. Parin tuotteen jälkeen silmiä joutui kevyesti huuhtomaan vedellä.

Näin tuotteet pärjäsivät.

Aco Micellar Cleansing Water, 11,60 € / 200 ml

Acon tuote poisti silmämeikin selvästi tehokkaimmin. Ei tarvittu ylenmääräistä hinkkausta, hautomista eikä useita vanulappuja. Hajusteeton tuote ei kirvellyt, ei ärsyttänyt silmiä eikä aiheuttanut lainkaan kiristävää tunnetta iholla, kuten monet muut tuotteet. Iho jäi silti puhtaan ja tasaisen näköiseksi.

Pieni miinus suihkupullosta, jonka kanssa viimeisten tippojen tiristäminen voi olla hankalaa. Simppeli, kaunis pakkaus, mahtava hinta-laatusuhde.

Arvosana: 5- / 5

Swiss Clinic Micellar Cleansing Gel, 36 € / 125 ml

Testin ainoa geelimäinen misellipuhdistusaine tuntui iholla viileältä, sveitsiläisen tehokkaalta. Geeliä oli kuitenkin vaikea annostella vanulapulle sopivasti.

Silmämeikki lähti jotenkuten. Kasvoja kiristi ja kirveli aluksi paljon, mutta hetken kuluttua iho näytti todella kauniin hehkuvalta. Tyylikäs, eleetön tuubi mille tahansa kylppärinhyllylle.

Arvosana: 4+ / 5

Mary Cohr Soothing Micellar Cleansing Water, 32,40 € / 200 ml

Ripsiväri lähti lopulta, mutta vaati useamman vanulapun. Kirvelevät silmät piti huuhtoa käytön jälkeen.

Iholla aine tuntui tehokkaalta – jopa liiankin. Kuumottava tunne ja kiristely meni pian ohi ja iho näytti todella kauniin kuulaalta ja tuntui kosteutetulta. Tuotteessa on hento, miellyttävä kirsikankukan tuoksu.

Arvosana: 4+ / 5

Lumene Lähde Pure Arctic Miracle 3in1 Micellar Water, 15,90 € / 500 ml

Ripsarin poisto vaati hinkkaamista. Plussaa kauniista pakkauksesta. Tuote kirveli ja kiristi ihoa hieman, mutta jätti sen lopulta silkkisen tuntuiseksi.

Arvosana: 4 / 5

L’Oréal Micellar Cleansing Water, 9,90 € / 400 ml

Tämä tuntui tehokkaalta: silmämeikki lähti melko hyvin. Vaikka pullossa luki sensitive, ihoa kirveli ja kiristi. Iho jäi kuitenkin tasaisen sävyiseksi.

Arvosana: 4 / 5

La Roche-Posay Eau Micellaire Ultra, 13,30 € / 200 ml

Silmämeikki lähti melko tehokkaasti, mutta anti-tightness-merkinnästä huolimatta ihoa ja silmiä kirveli, kuumotti ja kiristi niin paljon, että teki mieli läiskiä kosteusvoidetta nopeasti kasvoille. Silmiä oli pakko huuhdella.

Lopputulos oli narskuvan puhdas, mutta silti yllättävän kosteutetun tuntuinen.

Arvosana: 4- / 5

LV Kosteuttava Misellivesi 3in1, 3,90 € / 250 ml

LV:n misellivedessä on muihin testituotteisiin nähden erilainen, emulsiomainen koostumus. Tuote poisti meikin yllättävänkin hyvin, mutta jälkeenpäin iho punoitti eikä näyttänyt yhtä hyvältä kuin muita tuotteita käyttäessä. Arkinen pakkaus ei houkuttele.

Arvosana: 3½ / 5

Madara Micellar Water, 14,50 € / 100 ml

Testin kaunein pullo ja ainoa ekotuote loivat odotuksia, mutta Madara oli selvästi muita tuotteita hellävaraisempi, eikä silmämeikki ollut lähteä ollenkaan. Tehoton misellivedeksi, tuntui enemmän peruskasvovedeltä.

Arvosana: 3+ / 5

Garnier Micellar Cleansing Water, 7,90 € / 400 ml

Silmämeikkiä sai poistaa todella kauan. Iho näytti kuitenkin tasaisen kauniilta käsittelyn jälkeen. Tuote on hajusteeton, mutta tuoksui silti hieman pahalta.

Arvosana: 3- / 5

Kuvat: Valmistajat

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?