Kuiva, rasvoittuva vai sekaiho? Kolme helppoa kikkaa kertovat ihotyyppisi

Ihonhoitotuotteet suunnitellaan lähes aina erilaisten ihotyyppien tarpeisiin. Oletko varma omasta ihotyypistäsi?

1.8.2017 18:46

Useimmilla ihmisillä on hyvä käsitys omasta ihotyypistä. On helppo ajatella, ettei kuivan, normaalin, rasvoittuvan tai sekaihon tunnistaminen vaadi kuin arkipäiväisen kokemuksen siitä, miltä iho tuntuu.

Iho voi kuitenkin muuttua iän ja elämäntilanteiden myötä. Esimerkiksi teini-iässä, aikuisena, raskauden aikana ja vaihdevuosia läpikäydessä ihon tila voi vaihdella paljonkin, muistuttavat kauneussivusto Byrdie ja InStyle-lehti.

Ne vinkkaavat kolme näppärää tapaa selvittää oma ihotyyppi. Et tarvitse kikkoihin kuin kasvojenpuhdistusaineen, suurentavan peilin ja sormet, ja saat ihotyyppisi varmasti selville.

1. Analysoi ihohuokoset

Yksi tapa selvittää ihotyyppi on tarkkailla kasvojen ihohuokosia. Suurentavasta peilistä näkee ihohuokoset selvästi, mutta tavallinen peili käy.

Rasvoittuvan ihon huokoset ovat yleensä suuria ja laajentuneita, ja ihon pinta voi näyttää jopa appelsiinimaiselta. Kuivassa ihossa ihohuokosia ei puolestaan näy lähes ollenkaan. Sekaiho on näiden yhdistelmä, jossa esimerkiksi poskissa ei näy ollenkaan huokosia, mutta ne ovat suurempia T-alueella. Jos mikään kuvauksista ei sovi ihoosi, eivätkä ihohuokoset ole laajentuneita eivätkä täysin näkymättömissä, ihotyyppisi on oletettavasti normaali.

2. Nipistä sormilla

Toinen tapa analysoida ihotyyppiä on nipistyskikka. Nipistä poskeasi hellästi. Jos iho tuntuu pehmeältä ja täyteläiseltä, se on mitä ilmeisimmin joko rasvoittuvaa tai normaalia tyyppiä. Jos iho taas rypistyy ja näyttää sormien välissä ohuelta, kyseessä on kuiva tai sekaiho.

3. Tee paperitesti

Lopuksi voit kokeilla vielä paperikikkaa. Pese kasvot huolellisesti puhdistusaineella, taputtele hellästi kuivaksi pyyhkeellä ja anna kasvojen olla tunnin verran.

Kun tunnin päästä painat kasvoille nenäliinan ja painelet sillä kasvot kauttaaltaan, näet ihotyyppisi. Jos nenäliinaan jää selvästi rasvaisia jälkiä, ihosi on rasvoittuva. Jos nenäliina on puhdas ja kasvot tuntuvat hyvältä, sinulla on normaali iho. Jos taas nenäliinaan ei jää mitään, mutta iho on hilseilevä ja kasvoja kiristää valtavasti, ihosi on kuiva. Sekaihoisella paperiin jää hieman rasvaa, mutta iho tuntuu osittain kuivalta ja kiristävältä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?