XL-bloggaaja muistuttaa: ”On naisen oma valinta, lähteekö mukaan vatsamakkaroista valittamiseen” - Tyyli - Ilta-Sanomat

XL-bloggaaja muistuttaa: ”On naisen oma valinta, lähteekö mukaan vatsamakkaroista valittamiseen”

Bloggaaja Veera Korhonen ottaa voimakkaasti kantaa suopeamman minäkuvan puolesta.

”Puhu itsellesi nätimmin, niin saatatkin huomata, että olet ihan hyvä tyyppi. Ja hyvät tyypit alkavat useimmiten näyttää omissa silmissä varsin kauniilta ja komeilta”, sanoo Veera Korhonen.

28.7.2017 7:06

”Minulta on tosi usein kysytty esimerkiksi erilaisissa haastatteluissa, mutta myös muissa yhteyksissä, että ’miten sulla on niin hyvä itsetunto’.”

Tyyliä metsästämässä -blogin Veera Korhonen ihmettelee blogipostauksessaan, miksi häneltä kysytään juuri tätä itsetuntokysymystä.

Enemmän pohtimista olisi Veeran mukaan siinä, miksi jotkut eivät tykkää itsestään.

– Paljon tärkeämpää olisi esittää puolestaan kaikille itseään dissaaville ja omasta kehostaan ja ulkonäöstään rumasti puhuville kysymys, että ’miksi sun itsetunto on huono ja miksi et pidä itsestäsi?’

– Mä olen realisti ja tiedostan, että minun vartalollani ja naamallani ei ole mitään tekemistä vallalla olevien kauneusihanteiden kanssa. Tiedän ja hyväksyn myös sen, että olen hyvin monen ihmisen silmissä kokoni vuoksi vastenmielinen. Mutta kun sillä kauneusstandardistolla ja niiden monien ihmisten ajatuksilla ei ole mitään väliä.

Hän sanoo ymmärtävänsä sen, että huonon itsetunnon taustalla voi olla pitkään jatkunutta kiusaamista, mutta taustalla voi piillä myös vääristynyt ajattelutapa.

– Hirvittävän moni on ihan itse kehittänyt vihapuheen itseään kohtaan, ja sellaisissa tapauksissa myös se muutos lähtee itsestä. Silloin on oma valinta, että luetteleeko peilin edessä itsestään kaikki virheet vai kaikki kauniit asiat.

– On ihan oma valinta, että lähteekö akkojen saunaillassa mukaan siihen ainaiseen vatsamakkaroista valittamiseen ja ajattelee sen olevan oikea tapa puhua omasta kehostaan. On myös ihan oma valinta, että kelaako koko ajan päässään, että ’mitähän muut minun ulkonäöstäni ajattelevat’ vai antaako asialle piut paut.

Veera on aiemminkin kertonut, että jos pitää itseään rumana ja huonona, niin tuskin asenne muuttuu hyväksi vaikka mitä tekisi: Aina voi keksiä uusia asioita, joihin voi olla tyytymätön. Aina on jotakin, mitä voi itsessään inhota – ja aina voi olla kolme kiloa hoikempi.

Bloggaaja toivookin, että jokainen alkaisi puhua itselleen nätimmin. Hän kertoo, että huonoinakaan päivinä hän ei häpeä eikä hauku itseään tai mieti, että ”mitähän muut minusta ajattelevat”.

– Kannustan kyseenalaistamaan niitä omia negatiivisia ajatuskuvioita. Jos mietit peilin edessä, että ”hyi kun mä oon ruma”, niin kysy itseltäsi, että haluatko oikeasti puhua itsellesi noin ja auttaako itsesi vähättely sinua yhtään.

Veeran blogikirjoitus Itsetunnosta ja muiden mielipiteistä on kerännyt paljon kommentteja. Mitä sinä ajattelet aiheesta?

Lue myös:

10 isokokoisten naisten pukeutumismyyttiä, jotka joutavat romukoppaan

”Makkarankuori pallomahan päällä” – annatko muiden määritellä parhaat puolesi?

Hankaavatko sisäreidet ikävästi yhteen? 10 testattua konstia, joilla ratkaiset ärsyttävän pulman

XL-bloggaaja ärsyyntyi: ”Vaikka miten näkisit vartalossasi virheitä, pidä ne omana tietonasi”

Testasimme Lidlin, Prisman ja K-Citymarketin alle 25 euron XL-treenipaidat – suosikki imartelee vartaloa!

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?