Ruotsin prinsessojen ihanat kesätyylit – ken on heistä kaikkein upein? - Tyyli - Ilta-Sanomat

Ruotsin prinsessojen ihanat kesätyylit – ken on heistä kaikkein upein?

Ruotsin prinsessat Victoria, Madeleine ja prinssi Carl Philipin puoliso prinsessa Sofia ovat hurmanneet kansan ihastuttavilla kesätyyleillään.

Prinsessa Madeleine ja prinsessa Sofia sädehtivät Victorian syntymäpäiväviikonloppuna.

20.7.2017 16:24

Naapurimaan kuninkaallisten suvi on ollut täynnä toinen toistaan upeampia, kesäisiä juhlallisuuksia ja edustustilaisuuksia. Ruotsin siniveriset jos ketkä taitavat viimeisen päälle tyylikkään juhlapukeutumisen salat.

Viime viikonloppuna kruununprinsessa Victorian 40-vuotispäiviä juhlittiin näyttävin menoin, ja prinsessakolmikkokin oli pukeutunut juhlan mukaisesti. Kuninkaallisten juhlamuodista voi mainiosti ottaa vaikutteita omaankin pukeutumiseen, jos loppukesästä on luvassa hääjuhlia, rippikestejä tai muita perhejuhlia.

Victoria suosii pukeutumisessaan usein ruotsalaisia merkkejä ja suunnittelijoita. Hänet on nähty monta kertaa edulliseen muotiin keskittyvän vaatejätti Hennes & Mauritzin mekoissa.

Victorian kansallispäivän valinta oli ruotsalaisen Dughult-vaatekaupan kukkamekko. Asun hinta on noin 3000 kruunua eli 330 euroa.

 

 

Omiin 40-vuotisjuhliinsa Victoria valitsi ruotsalaisen tähtisuunnittelijan Pär Engshedenin tekemän vaalean luomuksen, johon oli ommeltu sadunomaista tunnelmaa luovia perhoskoristeita. Svensk Damtidning huomauttaa, että sama suunnittelija vastasi myös Victorian hääpuvusta seitsemän vuotta sitten.

Victorian valitsi Polarprisetiin Diana Orvingin metallinhohtoisen mekon. Diana Orvingin asut maksavat verkkokaupassa noin 1800–3000 kruunua, eli noin 200–330 euroa.

Nuoremmalla prinsessalla Madeleinella, 35, on erittäin rakastettu ja ihailtu vaatetyyli. Madeleine on osoittanut vuosien varrella, että ei kavahda näyttäviä, luksusta tihkuvia vaatevalintoja. Hänen vaatehuoneestaan löytyy paljon haute couturea ja kalliita asusteita. Madeleine onkin Ruotsin prinsessoista kyltymättömin shoppailija.

Victoria näyttäytyi viikonloppuna Sollidenissa aviomiehensä prinssi Danielin käsipuolessa kevyen raikkaassa vaaleansinisessä mekossa.

Victoria oli kuin suoraan satukirjan sivuilta valkoisessa mekossaan, johon oli ommeltu vaaleanpunaisia perhosia. Puvun suunnitteli sama muotisuunnittelija, joka vastasi Vickanin hääpuvusta seitsemän vuotta sitten.

Isosiskon tärkeään päivään Madeleine oli valinnut Erdemin vaaleansinisen, hulmuavan cocktail-mekon. Tyylin kruunasi kuninkaallisuutta henkivä, kookas juhlapäähine. Hatut ovat erottamaton osa kuninkaallisten juhlatilaisuuksia. Tavallisella kansalla niitä näkee enää harvemmin edes hienommissa juhlissa.

Aftonbladet kertoo, että sattumoisin Erdem-muotibrändi suunnittelee paraikaa yhteistyötä H&M:n kanssa, mikä onkin luultava syy siihen, että Madeleine valitsi ylleen juuri tämän merkin luomuksen. Erdemiä on suosinut usein myös herttuatar Catherine.

Madeleinella oli siskon syntymäpäivän päiväkonsertissa yllään australialaisesta Zimmermann-vaatekaupasta ostettu ohut mekko. Mekkoa ei enää löydy kaupan sivuilta, mutta muut samantyyppiset mekot maksavat verkkokaupassa noin 2000 australian dollaria.

Madeleinen juhlapuku Polarpriset-gaalassa kesäkuussa muistutti erehdyttävästi isosiskon synttäriasua.

Carl Philipin puoliso, prinsessa Sofia, 32, astui mukaan kuninkaallisten edustustilaisuuksien maailmaan vasta kaksi vuotta sitten, jolloin hän ja prinssi solmivat avioliittonsa. Julkisuudessa on kerrottu, että tavallisesta ruotsalaisperheestä lähtöisin oleva Sofia on saanut erityistä koulutusta kuninkaalliseen pukeutumisetikettiin ja muihin edustuksellisiin yksityiskohtiin.

Prinsessa on suoriutunut verrattain tuoreesta roolistaan pukeutumisen saralla upeasti. Vickanin syntymäpäiville hän valitsi ylleen roosan sävyisen pysäyttävän kauniin mekon, jonka suunnitteli Tukholmassa asuva muotisuunnittelija Ida Lanto. Asun vangitsevana yksityiskohtana toimivat näyttävät trumpettihihat. Se korosti suloisesti Sofian kasvavaa vauvavatsaa.

Pikkusisko Madeleine ja Sofia sädehtivät viikonloppuna. Madden asu oli ruotsalaissuunnittelijan käsialaa. Sofia puolestaan valitsi ylleen Erdemin asun. Samaa kanadalaissuunnittelijaa on suosinut myös herttuatar Catherine.

Sofia suosii pukeutumisessaan usein yksinkertaisempia ja edullisempia vaatteita kuin esimerkiksi Madeleine. Sofialla on monesti edustustehtävissä yllään yksinkertaisesti suorat housut ja bleiseri, tai sitten jokin edullisempi, yksinkertainen mekko. Victorian syntymäpäivillä Sofian yllä nähtiin päivätilaisuudessa Carolina Gynningin mekko, jonka hinta on vain 550 kruunua eli noin 60 euroa.

Ruotsin kuninkaallisten suosimat asut ovatkin yleensä huomattavasti edullisempia kuin Britannian kuninkaallisten juhlapukimet. Herttuatar Catherinen asukokonaisuudet maksavat monesti useita tuhansia euroja. Katen edullisemmat vaatevalinnat ovatkin enemmän poikkeus kuin sääntö.

Sofia edusti Victorian juhlien päiväkonsertissa edullisessa ja yksinkertaisessa raskausmekossa. Sofia osoittaa, että kaunis tyyli ei välttämättä vaadi suuria rahasummia.

Sofia oli valinnut Norjaan kuningasparin syntymäpäiville ylleen valkoisen ilmavan luomuksen. Pitsimäinen luomus oli äärimmäisen muodikas valinta syntymäpäiville. Valkoinen kesämekko ei sopisi hääjuhliin, mutta muihin kesäjuhliin se päivetystä korostavan värinsä ansiosta nappivalinta.

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?