Suomalainen Henna, 31, suunnittelee uikkareita maailmalla: ”Halusimme tehdä jotain mukavaa”

Klassinen kokouimapuku jatkaa tänäkin kesänä voittokulkuaan. Suomalaisen Hennan ja tanskalaisen Annan OHOY-merkki valmistaa uimapukuja kierrätysmateriaaleista.

OHOY-merkin uimapuvut valmistetaan kierrätysmuovista. Merkin takana ovat suomalais- ja tanskalaisnaiset.

14.7.2017 16:04

Elegantti, peittävä kokouimapuku on viime vuosina ollut pinnalla pitkästä aikaa. Näyttää siltä, että asu on tullut jäädäkseen.

OHOY-merkin uimapuvuissa skandinaavinen tyylikkyys yhdistyy hehkuviin väreihin ja ekologisiin kierrätysmateriaaleihin. Merkin uimapukuja myydään muun muassa helsinkiläisessä TRE-liikkeessä sekä Löylyssä. Haastattelimme OHOY:n Hennaa ja Annaa.

Miten päädyitte perustamaan uimapukumerkin? Miten saitte idean ja oliko sitä helppo lähteä toteuttamaan?

Hennan, 31, tausta on pohjoismaisessa muotibisneksessä ja Anna, 33, on valokuvaaja. Tällä hetkellä elämme molemmat Dubaissa. Päätimme aloittaa uimapukubisneksen vuosi sitten, kun matkustimme Aasiassa. Uimme ja surffasimme siellä paljon, joten etsimme laadukkaita, toimivia uimapukuja. Meille oli alusta asti tärkeää, että suunnittelemamme uimapuvut olisivat ympäristöystävällisiä ja eettisesti valmistettuja.

Suunnitteletteko puvut yhdessä?

Kyllä. Ensimmäinen mallistomme on hyvin yksinkertainen. Halusimme tehdä jotakin puhdasta, selkeää ja mukavaa. Testasimme pukuja ja valitsimme mukaan viisi eri tyyliä, kaikki naisellisia ja funktionaalisia.

 

Millainen ideologia brändinne takana on?

Ajattelemme, että vähemmän on enemmän. Voit tuntea itsesi seksikkääksi, vaikka et paljastaisi mitään. Haluamme, että uimapukujamme käyttävillä naisilla olisi samaan aikaan mukava ja kaunis olo. Kaikki tuotteemme valmistetaan kierrätysmateriaaleista. Brändimme sopii aktiivisten, seikkailuhenkisten naisten elämäntyyliin. Suunnittelussa on keskeistä myös pohjoismainen yksinkertaisuus.

 

Kertokaa materiaaleista ja tuotannosta. Mihin ekologisuus perustuu?

Materiaalimme ovat Italiasta ja ne ovat valmistettu kierrätetystä muovista ja kalaverkoista. Maailmassa on arviolta jopa 600 000 kalaverkkoa, jotka on jätetty meriin lojumaan ja aiheuttavat haittoja ympäristölle. Materiaaliemme kierrätys on seuraavanlainen: Tanskalainen yritys kerää hylättyjä kalaverkkoja ja muovia ja lähettää ne Sloveniaan missä ne kierrätetään ja kuidun valmistus tapahtuu Italiassa.

Miksi teille on tärkeää käyttää kierrätysmateriaaleja?

Tekstiiliteollisuus aiheuttaa vakavia haittoja planeetallemme. Tämän vuoksi vaatteita pitäisi tehdä tavalla, joka minimoi ekologiset haitat. Uskomme, että jos tulevaisuudessa yhä useammat brändit alkavat käyttää kierrätysmateriaaleja, voimme pienentää merkittävästi hiilijalanjälkeä. Olemme viettäneet paljon aikaa valtamerten äärellä ja meistä on ollut pelottavaa nähdä, kuinka paljon merissä lojuu jätettä.

Lue lisää:

Viikon paras festarityyli: Ellinoora

Harvardissa opiskeleva laulaja Ida Paul: "Epäonnistumista on turha murehtia"

Tähdet sen kertovat: Millainen seurustelukumppani olet horoskooppisi mukaan?

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?