Tiesithän, että kätesi paljastavat ikäsi? 2 päivittäistä tapaa pitävät ne siloisina

Käsien ihosta kannattaa pitää vähintään yhtä hyvää huolta kuin kasvoistakin.

12.7.2017 15:51

Tehdäänpä yksi asia ensin selväksi: ikääntymisessä ja sen näkymisessä ei ole mitään pahaa.

Ihmisen iho muuttaa iän myötä muotoaan luonnollisesti, eikä sitä vastaan tarvitse taistella, jos ei halua. Moni kuitenkin haluaa pitää esimerkiksi kasvojensa ihosta mahdollisimman hyvää huolta – ja jos niin tekee, kannattaa huolenpitoa jatkaa myös muille herkille, ohuille ja näkyville ihoalueille, kuten kaulaan ja dekolteelle.

Yksi alue, jonka ihonhoito unohtuu vielä kaulaakin helpommin, ovat kädet. Ne altistuvat kenties herkimmin ihon ikääntymistä aiheuttaville tekijöille, ja käsien iho ikääntyy usein nopeimmin ja eniten, jos siitä ei pidä huolta. Vuosien kasvohoidot, voiteilla läträäminen ja kasvojen kimmoisuudesta huolehtiminen ei auta, jos käsien ihon unohtaa.

Good Housekeeping muistuttaa ihon helposta ennenaikaisesta ikääntymisestä ja jakaa kaksi helppoa tapaa, joilla käsien ihon voi pitää mahdollisimman nuorekkaana ja hyväkuntoisena.

On tutkittua faktatietoa, että yksi kosmetiikkatuote todella vähentää ikääntymisen merkkejä. Aurinkosuoja on tärkein kauneustuote, jos ihoa haluaa suojella veltostumiselta, värivirheiltä ja rypyiltä. Auringonsäteet nimittäin tuhoavat kollageenia ja ihon elastaania, saavat ihon kimmoisuuden katoamaan ja aiheuttavat pigmenttihäiriöitä.

Siksi käsien suojaaminen suojakertoimella on ensimmäinen ja tärkein askel käsien ihonhoidossa. Muista suojata kätesi päivittäin myös autolla ajaessa ja pilvisellä säällä, sillä ihon ikääntymiseen vaikuttavat UVA-säteet vaikuttavat lasin ja pilvikerroksen läpi.

Käsille on nyt paljon omiakin suojakertoimellisia voiteita. Medik8-merkin käsivoide suojakertoimella 25 suojaa käsien ihoa ennenaikaista ikääntymistä aiheuttavilta ilmansaasteilta sekä vaurioittavilta UV-säteiltä. Käsivoide soveltuu kaikenikäiselle iholle. Hydr8 B5 Hand Cream 35 € / 60 ml.

Toinen askel käsien nuorekkuuteen on päivittäinen kosteutus, sillä ikääntymisen merkit näkyvät kuivassa ihossa kosteaa aiemmin. Rypyt ja juonteet eivät tule kosteutetussa ihossa yhtä hyvin esiin.

Acon käsivoide kosteuttaa ja suojaa ihoa. 8,60 € / 75 ml.

Originsin käsivoiteessa on kosteuttavaa jerikonruusua ja ihoa virkistävää sienisokeria. Voide korjaa UV-valon ja päivittäisen rasituksen aiheuttamia vahinkoja ja tasaa ihon sävyeroja. Make A Difference Rejuvenating Hand Treatment 25 € / 75 ml.

Vaikka käsille on omia voiteitaan lukematon määrä, onnistuu ihon hoitaminen myös samalla tuotteella kasvojen kanssa. Muun muassa InStyle kehottaa levittämään käsille säännöllisesti samoja hittituotteita, joiden nimeen vannotaan nyt muussakin ihonhoidossa.

Esimerkiksi C-vitamiinia ja hyaluronihappoa sisältävät seerumit lupaavat ihosta kauniin ja kimmoisan.

Dermalogican tehokas, hoitava ja rauhoittava voide kuiville ja karheille käsille. Tuotteen sisältämä A-vitamiini eli retinoli vähentää ikääntymisen merkkejä, C-vitamiini ja lakritsiuutteet kirkastavat, B5-vitamiini eli panthenol ja leväuutteet kosteuttavat, ja E-vitamiini pehmittää käsien ihoa ja hoitaa kynsiä. MultiVitamin Hand & Nail Treatment 36,90 € / 75 ml.

Lieracin uutuudessa on kaksi eri hoitotuotetta: päivä- ja yötiiviste. Ne vaikuttavat vasta kehittymässä oleviin, jo näkyviin sekä vaikeisiin, pitkäaikaisiin pigmenttimuutoksiin. Päivätiiviste ehkäisee värimuutosten syntyä, ja ihoa kuoriva yötiiviste aktivoi solujen uusiutumista. 43,60 € / 30 ml.

Hyalyronihappotiiviste 6,80 € / 30 ml, The Ordinary.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?