Nyt halutaan täydelliset nännit – ihanteena ”pitkät päällä” -vaikutelma

Läpinäkyviä vaatteita käyttävät julkkikset lisäävät myös tavisten ulkonäköpaineita. Tällä kertaa epävarmuutta pitäisi tuntea nänneistään.

Bella Hadid, Kylie Jenner ja Chiara Ferragni. Nännit saavat nyt näkyä ja kuultaa vaatteiden läpi.

6.7.2017 13:57

Aivan kuin ulkonäköpaineita ei olisi jo tarpeeksi. Nyt naiset ovat ottaneet jälleen uuden osan kehostaan tarkkailun alle: nännit.

Nännien vapautusrintama on jo useamman vuoden ajan ajanut naisten oikeutta yläosattomuuteen, ja myös julkkikset ovat ottaneet omakseen läpinäkyvien yläosien trendin. Nännit saavat näkyä – ja ovat jopa trendikkäät!

Näyttää kuitenkin siltä, että kaikkien mielestä mitkä tahansa nännit eivät kelpaa. Alkuvuonna The Plastic Surgery Group -kauneusklinikkaketju kertoi alan uusista tuulista, joihin nännien kauneusleikkaukset lukeutuvat. Niitä kyselevien naisasiakkaiden määrä oli kasvanut viime vuonna 30 prosentilla. Trendistä uutisoi muun muassa The Independent.

Myös The Daily Mail -sivuston tuoreessa artikkelissa kerrotaan, että naiset toivovat nänniensä olevan kuin näkemissään julkkiskuvissa: pienet, symmetriset, ulospäin törröttävät.

– Ihmiset kiinnittävät huomiota jokaiseen yksityiskohtaan. Rinta- tai nenäleikkaus ei enää riitä, vaan naiset haluavat hienosäätää jokaisen elementin kohdalleen. Nykyään se on mahdollista, newyorkilainen plastiikkakirurgi Norman Rowe sanoo sivuston haastattelussa.

Niin sanottu ”pitkät päällä” -look on tällä hetkellä muodissa. Sen lisäksi, että nännit saavat näkyä, ne saavat myös nöpöttää kuin koko ajan vähän viluttaisi.

Mutta onko se tavoittelemisen arvoinen tyyli? Teimme pikaisen kyselyn lähipiirissä, ja osa naisista myönsi tuskailleensa nänniensä ulkonäköä nuorempana.

”Olen vihannut nännejäni teini-iästä asti. Ongelma on, että nännipihat ovat lautasen kokoiset, ja nännien päät ovat matalat. Lisäksi väri on rusehtava. Siis todella luotaantyöntävät. Olen aina halunnut pienet, kauniinpunaiset nännit. Näin vanhemmiten olen päässyt jo asian yli. Tuntuu siltä, että nännini ovat tehtävänsä hoitaneet, kun niillä on kaksi lasta ruokittu”, kolmikymppinen nainen kertoi.

Nelikymppinen nainen kertoi tulleensa siihen tulokseen, että kokonaisuus on tärkeämpi kuin pilkunviilaus.

”Itse tuskailin aikoinaan sitä, että nännipihani tuntui olevan niin iso – pienitissisenä tuntui, että puolet rinnan pinta-alasta on nännipihaa. Sittemmin nännistä on tullut ihan evvk. Minulla ei ole enää nyanssien tajua, ehkä siksi, että olen ihan tyytyväinen rintoihini kokonaisuutena. Vasta joskus kolmekymppisenä tajusin, että miehistä ’pitkät päällä’ voi olla tosi kiihottavaa. Nännimuoti on pilkunviilausta – vähän kuin joskus teininä jätkät vaihtoivat autoonsa hienon ratin, vaikka alla oli vanha Corolla.”

Sitä paitsi nännien nöpöttäminen sopii ehkä punaiselle matolle ja trendiklubille, mutta tuntuu monessa muussa tilanteessa sopimattomalta.

”Viikko sitten Barcelonan lentokentällä näin noin 50-vuotiaan naisen hihattomassa topissa ilman rintsikoita, nännit nöpöttäen rinnat lennokkaasti heiluen. Mielestäni näky sopisi oikein hyvin vaikka rantakadulle, mutta lentokentällä se ei näyttänyt yhtään luonnolliselta.”

”Itseäni joskus kiusaa, jos omat nännit näkyvät selvästi paidan alta, mutten myöskään jaksa stressata, kun näin käy. Ne ovat vain nännit, ja jokaisella sellaiset on.”

Nännien vapautusrintamankaan tarkoituksena tuskin oli vapauttaa vain yhdenlaisia nännejä näkyville. Kehopositiivisuuden aikakaudella ei todellakaan kaivata jälleen yhtä hyvin kapeaa ihannetta, johon kaikkien pitäisi pyrkiä.

Lue lisää:

Näin paljon rintaliivit vaikuttavat rintojen ulkonäköön – katso kuvat!

Nänni- ja pyllykuvat kuohuttavat Instagramissa – miksi miehillä ja naisilla on eri säännöt?

Ahdistavatko rintsikat? 10 toimivaa vinkkiä liivittömään elämään

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?