Aikuinen ja silti finnejä? Näin nujerrat ikävät näppylät

Jos kärsit aikuisiällä finneistä, unohda nuorille tarkoitetut aknetuotteet. Muista sen sijaan säännöllinen puhdistus.

Yleinen syy aikuisiän ihopulmiin on pitkään jatkunut stressi. Ei ole sattumaa, että esimerkiksi ruuhkavuosina kasvot alkavat kukkia ja näppyjä nousee leukaperiin tai yläselkään. Satunnaiset näppylät voivat liittyä myös hormonikiertoon tai lääkekuureihin.

Jos finnejä ilmaantuu, aikuisen ei kannata käyttää nuorten aknetuotteita vaan valita kosteuttavat ja hoitavat vaihtoehdot.

– Näppyiselle iholle sopivat tuotteet, joissa on esimerkiksi salisyylihappoa, kauraa, vihreää teetä, lakritsia ja B3-vitamiinia. Mekaanista kuorintaa on hyvä välttää, neuvoo kosmetologi Mari Salokannel.

Meikkaamisen ei pitäisi aiheuttaa näppyjä, eikä siitä tarvitse luopua näppylöiden vuoksi. Vaivan alkaessa on silti hyvä tarkistaa käyttämänsä kosmetiikkatuotteet. Meikkaamiseen Salokannel suosittelee keveitä mineraalimeikkejä.

– Meikeissä ei saisi olla tukkivia ainesosia, esimerkiksi mineraaliöljyä. Myös keinotekoiset väriaineet voivat olla haitallisia.

Näppyisen ihon hoitaminen ja puhdistus on tärkeää, vaikka ei meikkaisikaan. Niin saadaan iholta pois lika, ylimääräinen tali ja ilmansaasteet.

Jos aikuiselle naiselle tulee reilusti näppyjä leuan ja suun ympäristöön, on yleensä kyseessä yleensä aikuisiän akne. Sen hoidosta kannattaa keskustella esimerkiksi gynekologin kanssa.

Ei saa koskea!

Näppyjä ei kannata hiplata sormin, vaikka miten mieli tekisi. Aikuisen iholle tulee helpommin arpia kuin nuorelle, koska iho ei korjaannu yhtä nopeasti.

Jotta näpyt paranisivat, on tärkeää huolehtia ihon puhtaudesta. Jos kotikonstit eivät auta, kannattaa varata aika ihonhoidon ammattilaiselle.

Lue lisää:

Kuori iho valmiiksi aurinkoon – katso ohjeet kuorintaan

Näin saat ihosi hehkeäksi ennen juhlailtaa

Luonnolliseksi mainostettu tuote ei ole luonnonkosmetiikkaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?