Kasvojen peseminen saippualla ja 3 muuta ”huonoa tapaa”, jotka saattavatkin tehdä iholle hyvää

Joskus laiskuus on hyväksi – jopa ihonhoidossa.

Liika puhtaus ei ole ihmiselle hyväksi, ja sen takia maaperästä saatavat mikrobit ovatkin ihonhoidon tuleva trendi. Muutenkin ihonhoidossa suositaan tällä hetkellä luonnollisuutta – vähemmän on joskus enemmän, sillä liian kovat aineet ja aggressiivinen jynssäys saattavat vain ärsyttää naamavärkkiä ja saada sen reagoimaan.

Myös tohtori Pimple Popperina tunnettu Sandra Lee kertoo Bustlelle, että perusasiat riittävät: puhdistuksella, kosteutuksella ja aurinkosuojan käyttämisellä pääsee jo pitkälle. Jotkut ”pahat tavat” saattavat olla jopa hyväksi. Muun muassa nämä saavat ihonhoitoguruilta hyväksynnän:

1. Palasaippua kasvojenpesuaineena

Niin kauan kuin palasaippua ei sisällä tensidejä tai muita rajusti puhdistavia aineita, kasvot on ihan ok pestä tavallisella saippualla, ihotautilääkäri Mona Gohara sanoo Bustlen artikkelissa. Saippuoissa kannattaa suosia mahdollisimman luonnonmukaisia vaihtoehtoja.

2. Aamupesun jättäminen väliin

Jos kasvot pesee illalla (ja niin pitäisi tehdä), syväpuhdistukselle ei ole välttämättä tarvetta enää aamulla. Silloin riittää pelkkä vesipesu tai kasvoveteen kostutetulla vanulla pyyhkiminen.

3. Hien jättäminen iholle

Moni ryntää heti treenin jälkeen suihkuun pelkonaan, että hiki tukkii ihohuokoset ja aiheuttaa finnejä. Gurl.com-sivustolla kuitenkin väitetäään, että hiki voi olla myös hyödyllistä, sillä hikoilu avaa ihohuokosia ja vapauttaa niistä epäpuhtauksia. Into the Gloss -sivustolla kerrotaan tutkimuksista, joiden mukaan hiki saattaa jopa suojata bakteereilta. Tietenkään ihoa ei kannata jättää muhimaan kireiden ja ehkä jo likaisten treenivaatteiden alle.

4. Meikkaaminen joka päivä

Meikki saattaa tukkia ihon, eikä esimerkiksi täydessä tällingissä nukkumista suositella, mutta monet meikit myös suojaavat ihoa ja ehkäisevät auringon vahingoittavaa vaikutusta. Kannattaa valita sellaisia tuotteita, joissa on aurinkosuoja ja joissa luvataan, että ne eivät tuki ihohuokosia.

Lue myös:

Vanheneeko ihosi ennen aikojaan? 6 paljastavaa merkkiä

Yleinen virhe, johon moni rasvoittuvan ihon kanssa kamppaileva sortuu

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Mikrobit ovat uusinta ihonhoitoa – ja tulevaisuudessa ehkä myös aknelääke

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?