Sokerointi, epilointi... Testasimme 6 eri tapaa poistaa karvat bikinialueelta - Tyyli - Ilta-Sanomat

Sokerointi, epilointi... Testasimme 6 eri tapaa poistaa karvat bikinialueelta

Vertailimme eri karvanpoistokeinojen hyviä ja huonoja puolia.

30.6.2017 11:08

Sheivaus höylällä

Höylä käteen ja karvojen kimppuun – eikä sheivausvaahtoa parane unohtaa. Klassikkokeino, johon moni luottaa.

Plussat: Nopeaa, helppoa, melko edullista.

Miinukset: Karvat kasvavat nopeasti takaisin pistelevänä sänkenä. Riskeinä myös sisäänpäin kasvaneet karvat, karvatupentulehdukset sekä haavojen syntyminen höylätessä. Hygieniasta on pidettävä huolta esimerkiksi vaihtamalla terä säännöllisesti uuteen ja puhtaaseen.

Vahaaminen tai sokerointi

Karvat tarttuvat keholle levitettyyn tahmeaan massaan, joka nykäistään pois iholta niin, että karvat irtoavat samalla juuriaan myöten. Sokerointia kehutaan hellävaraiseksi ja sen avulla pystyy poistamaan lyhyitäkin karvoja.

Plussat: Pitkäkestoinen lopputulos ja karvojen kasvaminen takaisin pehmeämpinä kuin höylätessä.

Miinukset: Kivuliasta. Kotona melko työlästä, eikä onnistuminen ole varmaa. Kauneushoitolassa lysti kustantaa, eikä sekään ole varma tapa välttyä punaisilta näpyiltä bikinirajassa. Kasvatusvaihe poiston jälkeen saattaa olla ärsyttävä, sillä ennen kuin voi mennä uudelleen vahaukseen, pitää olla jotain, mihin vaha tarttuu. Iho ei siis ole 24/7 sileä ja karvaton.

Karvanpoistoaine

Karvanpoistovoiteiden kemikaalit irrottavat haituvat hajottamalla karvan sisältämiä proteiineja.

Plussat: Helppoa ja yleensä kivutonta. Turvallisempaa kuin höylääminen ainakin siinä mielessä, että haavoja ei synny.

Miinukset: Lopputulos ei kestä kovin pitkään. Voiteen sisältämät kemikaalit saattavat ärsyttää ihoa ja aiheuttaa kirvelyä. Karvanpoistoaineen pitää vaikuttaa iholla useita minuutteja, jotta se toimii.

Ajelu koneella

Sähköllä toimiva ladyshaver leikkaa karvat poikki läheltä niiden tyveä.

Plussat: Helppoa, nopeaa, kivutonta ja turvallista. Laite maksaa kymppejä, kalliimmat enemmän, mutta toisaalta se kestää monta vuotta.

Miinukset: Lopputuloksesta ei tule yhtä sileä kuin höyläämällä, sillä sheiveri jättää pienen sängen. Kone ei välttämättä ole kovin tarkka, ellei siinä ole erillistä intiimialueen ajelupäätä.

Epilointi

Sähköisen epilointilaitteen useat pinsettipäät nyppivät karvat irti.

Plussat: Karvat pysyvät poissa pitkään. Parhaat mallit maksavavat yli satasen, mutta kestävät käyttöä vuosia. Niissä on bikinirajalle tarkoitettuja lisäosia, jotka helpottavat epilointia.

Miinukset: Sattuu! Tosin siihenkin voi tottua. Kaikki karvat eivät välttämättä lähde, ja lopputuloksen saattaa joutua viimeistelemään pinseteillä. Sopii paremmin karvoituksen reunojen siistimiseen kuin kaikki pois -tyyliin. Epiloinnin jälkeen iho saattaa punoittaa, eikä sisäänpäin kasvaneilta karvoiltakaan voi aina välttyä.

Pysyvä karvanpoisto

Karvoja voidaan poistaa pysyvästi laserin tai valoimpulssien avulla.

Plussat: Karvanpoistoa ei tarvitse enää miettiä.

Miinukset: Ei sovi kaikille – hoidot toimivat parhaiten, kun iho on vaalea ja karvat tummia. Käsittelykertoja tarvitsee useita, jotta karvoista pääsee eroon lopullisesti. Toimenpide ei välttämättä ole täysin kivuton. Hoitolakäsittelyt ovat kalliita ja niissä pitää käydä useita kertoja pitkän ajan kuluessa, jolloin kokonaishinta kasvaa. Laitteita myydään myös kotikäyttöön, mutta ne eivät ole yhtä tehokkaita kuin ammattilaisten käyttämät.

Lue myös:

Näppyjä intiimialueella? Näin ehkäiset karvatupentulehdukset

Miksi naisen karvoja pidetään inhottavina?

Tämä harhaluulo saa naiset ajelemaan alapäänsä

Ärtyykö iho karvanpoistosta? Näin pääset eroon sisäänpäin kasvavista karvoista

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?