Toimittaja testasi ihoon viilletyt kulmakarvat – näin tehdään microblading

Testasimme lyhyessä ajassa suuren suosion saavuttaneet microblading-kulmat. Sattuiko se, kuinka kauan tulos pysyy ja mitä niistä kannattaa maksaa?

”Hienot! Sattuiko se? Ovatko ne nyt sitten ikuiset? Mitä maksoi?”

Näin reagoi lähes jokainen ystäväni, jolle esittelin uusia, microblading-tekniikalla tehtyjä kulmiani. Vastaus jokaiseen kysymykseen löytyy tästä artikkelista.

Katso yllä olevalta videolta, miten microblading-kulmat syntyvät.

Microblading eli viiltämällä ihoon muotoillut kulmat ovat vallanneet Suomen kauneusmarkkinat alle vuodessa. Sosiaalisessa mediassa pyörineet kuvat luonnollisista, kestävistä kulmista ovat tehneet tehtävänsä: nämä haluavat nyt ”kaikki”.

Sissimarkkinointi upposi myös minuun. Olisiko tässä viimein ratkaisu kulmiini, jotka eivät koskaan palautuneet 2000-luvun taitteessa eletystä teini-iästä ja ohuiden kulmakarvojen trendistä? Voisinko minäkin säästyä joka-aamuiselta, loputtomalta tuntuvalta kulmakarvojen meikkaukselta, joka vie suuren osan aamun meikkausrutiinista ja – totta puhuen – joskus onnistuu ja joskus ei? Pakkohan tätä on kokeilla!

Vertailun jälkeen päätän teetättää kulmat Helsingin Kampissa sijaitsevassa Blue Lagoonissa. Kulmani tekee kosmetologi, microblading-artisti Heidi Taipalus, joka on ehtinyt tehdä jo satoja kulmia. Asiakkaita riittää, ja Heidin varauskirja on täynnä kuukausiksi eteenpäin pelkästään microblading-asiakkaita.

Ennen varsinaista toimenpidettä saan luettavakseni ohjeet, jotka löytyvät salongin nettisivuilta. Ennen operaatiota pitää vältellä kulmien nyppimistä, AHA-happoja ja Retin A:ta sisältäviä tuotteita, aspiriinia, alkoholia ja kahvia – noin muun muassa.

Käytännössä vältettävien asioiden listalla ovat ihoa voimakkaasti uudistavat tuotteet, jotka voivat vaikuttaa kulmien pysyvyyteen, sekä verta ohentavat tuotteet, jotka voivat lisätä verenvuotoa operaation aikana.

Sitten hommiin!

Kun saavun Blue Lagooniin, saan täytettäväkseni vastuuvapauslomakkeen – tuttu juttu joiltain aiemmiltakin kosmetologikäynneiltä. Kulmani tekevä Heidi haluaa varmistaa, että olen lukenut ohjeet ja noudattanut niitä.

Myös terveydentilasta kysellään. Esimerkiksi diabeetikoille, raskaana oleville tai verta ohentavaa lääkitystä käyttäville operaatiota ei suositella.

Kun lomakkeet on täytetty, Heidi saattelee minut pieneen hoitohuoneeseen, jossa odottaa pehmeä peti. Seuraavaksi saan kertoa, mitä kulmieni sävyltä ja mallilta haluan.

Toiveeni kuultuaan Heidi piirtää kulmakynällä ja erityisesti tätä varten kehitetyllä mittausvälineellä kulmiini juuri minulle ideaalin muodon: microbladingissa ei tehdä kaikille identtisiä kulmia vaan tarkoitus on löytää yksilöllinen, juuri kyseisen asiakkaan kasvoille täydellisesti sopiva malli.

Heidi päättää nostaa kulmiani aavistuksen niiden luonnollisesta linjasta, mikä avaa katsettani välittömästi.

Microblading-kulmat tehdään ihoon viiltämällä, joten hyvä hygienia on erityisen tärkeää.

Kun olen saanut nähdä, miltä kulmani suunnilleen tulevat näyttämään ja hyväksynyt ehdotuksen, aletaan hommiin. Saan nähdä työvälineen, jolla uudet kulmani tehdään. Terä näyttää suhteellisen harmittomalta: pienen välineen päässä on pieniä piikkejä, joilla tullaan viiltämään ihooni uudet ”karvat”.

Olin etukäteen hieman pelännyt, kuinka paljon homma tulee sattumaan, mutta pelkoni osoittautuvat turhaksi. Ei tämä mikään rentouttava spa-elämys ole, mutta ei homma niin kipeää tee. Pahemmin olen saanut irvistellä kosmetologin ihonpuhdistuksessa, kun komedoraudalla on kaivettu näppylöitä nenänpielistä.

– Monien mielestä pahinta tässä on ääni, Heidi kertoo.

Totta, piikkien raapiminen ihossa kuulostaa vähän siltä kuin riipisi rautaharavalla kovaa, savista maata.

Lopulta kulmat viilletään ja niihin levitetään pigmenttiä noin 10–15 kertaa, ja joka toisella kerralla kulmiin levitetään puudutusainetta kipua lievittämään. Koko operaatiota ei tehdä puudutuksessa, sillä aine voi rentouttaa kulmalihaksia niin, että kulmat saattaisivat asettua hassusti.

Yhteensä koko operaatio suunnitteluineen kestää pari tuntia. Saan pitkin matkaa nähdä uudelleen muodostuvat kulmani ja tehdä ehdotuksia.

Kutinaa ja kehuja

Heti operaation jälkeen iho kulmien ympärillä punoittaa hieman, mutta punoitus laskee nopeasti. Heidi varoittaa, että seuraavana aamuna kulmani ovat vielä tätäkin tummemmat.

Heti operaation jälkeen peilissä näkyvä tulos ei ole lopullinen: viikkojen kuluessa väri haalenee ja linjat pehmenevät. Ihon paraneminen kestää viikosta kymmeneen päivään, ja kulmat saavuttavat lopullisen sävynsä noin kuukaudessa.

Ensimmäinen viikko on oikeastaan ainoa yhtään vaikeampi hetki prosessissa. Kompensoin tummia kulmia tavallista tummemmalla silmämeikillä. Koska iho on rikki, kulmia pitää voidella Bepanthen-voiteella muutaman kerran päivässä noin viikon ajan.

Voide ja arpeutuva iho kutittavat jonkin verran, mutta kulmia ei saa missään nimessä raapia. Lopulta kulmat paranevat viikossa, ja kahdeksantena päivänä lopetan voiteen käytön.

Tässä vaiheessa kulmat ovat jo haalistuneet sen verran, etten enää näytä hassulta edes ilman meikkiä. Saan kuulla jatkuvasti kehuja kulmistani.

Kun kulmat ovat saaneet parantua kuukauden, tehdään vahvistus. Kuva otettu muutama päivä vahvistuksesta.

Microblading-tekniikalla tehdyt kulmat kestävät noin vuoden. Todella kuivalla tai todella rasvaisella iholla ne saattavat haihtua hieman aiemminkin. Viillot tehdään pinnalliseen ihokerrokseen luonnollisella väriaineella. Minä en voi allergian takia värjätä hiuksiani, mutta kulmapigmentistä en saa minkäänlaista reaktiota.

Noin kuukauden kuluttua operaatiosta kulmiin tehdään vahvistus, eli käytännössä sama homma uusiksi. Tässä kohtaa voi vielä halutessaan säädellä sävyä tai muotoa. Tämä tuntuu mukavalta: mitään peruuttamatonta kulmilleni ei ole tapahtunut, ja saan rauhassa katsella niitä kuukauden.

Päätän pyytää hieman lisää paksuutta kulmien alkupäähän sekä aavistuksen tummempaa väriä, muuten olen erittäin tyytyväinen. Vahvistuskäynnillä homma on ohi alle tunnissa, ja jotenkin kipukin tuntuu pienemmältä.

Jos tulosta haluaa ylläpitää, pitää varata aika uuteen vahvistukseen noin vuoden päästä, kun kulmissa on vielä muotoa jäljellä.

Kauneuden villi länsi?

Microblading-huuma valtasi Suomen viime syksynä nopeasti. Tiedetäänkö tästä tarpeeksi, uskaltaako kulmat ottaa? Kulmateknikoksi voi kouluttautua parin päivän kurssilla, ja jälki on joskus sen mukaista.

Myös Blue Lagoonin Heidi on huolissaan siitä, että kulmakarvavillityksessä käy kuten ripsien kanssa. Kun ripsienpidennykset nousivat suosioon, niitä alkoi tehdä vähän joka toisen tutun tuttu kotonaan hoitoloita halvempaan hintaan.

– Täytyy muistaa, että tässä viilletään ihoa auki. Täytyy tietää, mitä tekee ja pitää huolta siitä, että työvälineet ovat steriilit, Heidi muistuttaa.

Tätä on vaikea valvoa kotiolosuhteissa.

Ylhäällä kulmat ilman meikkiä ennen operaatiota, alhaalla kertaalleen tehdyt microblading-kulmat ihon parannuttua ennen vahvistusta.

Kuten jokaisessa ammattikunnassa, tässäkin on suuria eroja tekijöiden välillä. Pienen googlettelun jälkeen olen todella iloinen siitä, etten lähtenyt valikoimaan tekijää hinnan perusteella. Lopputuloksissa todella on eroa.

Blue Lagoonissa ensimmäinen käsittely maksaa lähemmäs 300 euroa ja jatkokäsittelyt, vahvistukset, hieman yli satasen. Paikasta riippuen hinta on joitain satoja euroja.

Heidikin on jo päässyt korjaamaan muiden tekijöiden lopputuloksia. Epäonnistuneiden microblading-kulmien lisäksi hän on korjannut monet kestopigmentoinnit – ne kun saattavat ajan myötä alkaa taittaa siniseen tai punaiseen. Microblading-kulmilla väriään vaihtaneet kestopigmentoinnitkin saa aika hyvin peitettyä.

Laadukkaassa microbladingissa käytetään täysin luonnollista pigmenttiä, josta puuttuvat rautayhdisteet. Juuri ne ovat syynä siihen, että joillain kestopigmentointi vaihtaa vuosien saatossa ikävästi väriä. Omasta hoitolasta kannattaa varmistaa, sisältääkö microblading-pigmentti rautayhdisteitä vai ei.

Koska microblading-tekniikka on uusi, tekijöitä ei vielä löydy ihan joka paikkakunnalta. Heidillä käy asiakkaita Helsingissä Oulua ja Rovaniemeä myöten. Heidi on tehnyt kulmat myös yhdelle julkisuudesta tutulle miehelle, ja parilta muulta mieheltä on tullut jo kiinnostuneita kyselyitä.

Ja sitten on vielä se asiakasryhmä, josta tekijä saa ehkä eniten iloa.

– Minulla on käynyt paljon asiakkaita, joilla ei ole sairauden takia kulmakarvoja ollenkaan. On todella ihanaa päästä auttamaan heitä, kulmat kuitenkin vaikuttavat ilmeeseen todella paljon. Täältä on lähtenyt onnellisia ihmisiä.

Kannattiko?

Parasta:

Koko kasvojen ilmettä piristävät ja juuri minulle sopivat kulmat, joille ei tarvitse tehdä arkisin mitään. Jos haluan iltatilaisuuksiin vahvemmat kulmat, lisään hieman tummaa luomiväriä kulmiin ja se on siinä. Muoto on jo valmiina, joten kulmameikin teko kestää noin 10 sekuntia.

Huonointa:

Ensimmäinen viikko operaation jälkeen, kun kulmia kutitti ja ne olivat liian tummat.

Tekisinkö uudelleen:

Todellakin. Varaan varmasti ajan vahvistukseen vuoden päästä, olen jo koukussa tähän ihanaan helppouteen ja skarpimpaan ilmeeseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?