Nämä 5 ainetta lupaavat hävittää finnit hetkessä – testasimme, toimivatko ne

Perinteisen hammastahnan lisäksi esimerkiksi valkosipulin ja aspiriinin kerrotaan tepsivän näppyihin.

11.6.2017 19:29

Asiantuntijat ovat jo pitkään sanoneet, ettei näppyjään kannata erityisemmin puristella. Sen sijaan kannattaa keskittyä hyvään puhdistusrutiiniin ja omalle iholle sopivaan kasvorasvaan.

Mutta mitä jos se ei tunnu riittävän? Verkossa kiertää lukemattomia finniniksejä. Testasimme niistä viisi.

(Huomio! Suurin osa nikseistä sopii epäpuhtauksille taipuvaiselle normaalille, terveelle iholle oikein mainiosti. Kokeiluissa tulee kuitenkin käyttää omaa harkintaa.)

Valkosipuli

Miten vaikutusta perustellaan? Valkosipulilla on ihoon antiseptinen vaikutus. Siksi se estää epäpuhtauksien leviämistä ja finnin suurenemista.

Käytä näin: Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Laimenna murskaa veteen ja tuputtele sitä pumpulilla finnin päälle.

Tuomio: Käsittely kannattaa tehdä illalla, koska se jättää valkosipulin tuoksun iholle. Aamulla pienehkö näppy on oikeastaan melkein kadonnut! Suurempi kaveri ei kuitenkaan ole pienentynyt juurikaan.

Huomioi tämä! Valkosipuli voi aiheuttaa ärtymystä herkälle iholle. Aloita varovasti ja testaa, miten oma ihosi siihen reagoi.

Teepuuöljy

Miten vaikutusta perustellaan? Teepuuöljyllä on ihoon antiseptinen vaikutus.

Käytä näin: Töpöttele teepuuöljyyn kastettua vanupuikkoa tai vanulappua finnin päälle. Ainetta voi käyttää myös esimerkiksi kasvoveden joukossa koko ihon alueella, jos haluaa kasvoille tymäkän puhdistuksen.

Tuomio: Teepuuöljy on erittäin tehokas finnejä vastaan. Aluksi se saattaa saada ihon hieman nipistelemään, mutta vaikutus on kuitenkin sen arvoinen. Kun ainetta laittaa illalla finnin päälle, aamulla näppy on jo pienentynyt huomattavasti.

Huomioi tämä! Teepuuöljy on tuhtia tavaraa ja saattaa liian runsaasti käytettynä kuivattaa ihoa voimakkaasti. Käytä sitä aluksi varovaisesti ja reilusti laimennettuna.

Aspiriini

Miten vaikutusta perustellaan? Tulehduskipulääkkeen vaikuttavan aineen pitäisi hillitä finnin punoitusta ja puhdistaa ihoaluetta.

Käytä näin: Murskaa yksi aspiriini tilkkaan vettä ja levitä kerros tahnaa finnin päälle. Anna vaikuttaa 20 minuuttia.

Tuomio: Tahnan avulla näpyt katoavat tavallista nopeammin. Jo heti käytön jälkeen finni näyttää vaaleammalta ja iho tuntuu pehmeämmältä.

Huomioi tämä! Monet kauneusbloggaajat ovat parin vuoden aikana suositelleet aspiriininaamiota aseeksi finnejä vastaan. Heidän mukaansa aspiriinin sisältämä salisyylihappo kirkastaa, kuorii ja puhdistaa ihoa. Salisyylihappoa käytetään useissa kosmetiikkatuotteissa, jotka auttavat finneihin. Aspiriini ei kuitenkaan ainetta sisällä. Se sisältää asetyylisalisyylihappoa, joka on eri aine. Salisyylihapon vaikutuksia se ei siis tarjoa.

Asiantuntijat ovat suhtautuneet kikkaan skeptisesti. Testaajan normaalille iholle se kuitenkin toimii. Herkkäihoisen kannattaa käyttää harkintaa: aspiriini voi aiheuttaa ärsytystä varsinkin silloin, jos sen antaa vaikuttaa iholla kauan, huomauttaa professori Ilkka Harvima MyStylen aiemmassa jutussa.

Silmätipat

Miten vaikutusta perustellaan? Silmätipat vähentävät finnin punoitusta, koska ne supistavat verisuonia.

Käytä näin: Kostuta pumpulipala tai vanupuikko parilla silmätipalla. Pidä sitä hetki finnin päällä.

Tuomio: Konsti ei saa finniä katoamaan tai pienenemään, mutta käsittelyn jälkeen näppy on välittömästi vaaleampi. Punoitus on pitkälti tiessään. Tällä tavalla näppy on helpompi esimerkiksi meikata piiloon.

Hammastahna

Miten vaikutusta perustellaan? Hammastahna kuivattaa ihoa, jolloin myös finni pienenee.

Käytä näin: Tuputtele illalla hammastahnaa finnin päälle. Anna vaikuttaa yön yli.

Tuomio: Klassikkokikka on testaajan mielestä muita huonompi niksi, mutta kyllä se on tyhjää parempi. Hammastahna kuivattaa kyllä finniä, mutta sen teho ei ole mitään verrattuna esimerkiksi teepuuöljyyn.

Huomioi tämä! Asiantuntijat eivät suosittele käyttämään hammastahnaa, koska osa niistä sisältää valkaisuaineita. Ainetta ei ole myöskään tarkoitettu tulehtuneen näpyn hoitoon. Jos haluaa vastaavan vaikutuksen turvallisemmin, kannattaa mieluummin kokeilla desinfiointiainetta.

Lue myös:

Näpit irti! Kasvoissa on yksi kohta, josta ei saisi puristaa finniä

Tuliko näppy otsaan vai leukaan? Tämän finnien sijainti kertoo elimistön epätasapainosta

Raju akne peittoon meikillä? Huikeat ennen ja jälkeen -kuvat herättävät kysymyksiä

Miten finni pitäisi puristaa? Ei ainakaan niin kuin kuvittelit

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tuoreimmat

Luitko jo nämä?